Επετειακό σούπερ σπορ μοντέλο με 600 ίππους από την Quattro… Πριν από περίπου 30 χρόνια παρουσιάστηκε το κοντό Audi quattro, ένα αυτοκίνητο που έχει γράψει τη δική του ιστορία τόσο στα Rally όσο και στους κανονικούς δρόμους, βοηθώντας και αυτό με την σειρά του στην καθιέρωση του βασικού motto της γερμανικής φίρμας που σε ελεύθερη απόδοση είναι το «πρωτοπορία μέσω της τεχνολογίας».

audi-quattro-concept-2013

Με σκοπό να τιμήσει αυτή την επέτειο η Audi θα παρουσιάσει στο Σαλόνι Αυτοκινήτου στην Φρανκφούρτη τον ερχόμενο Σεπτέμβριο μια αναβαθμισμένη και εξελιγμένη έκδοση του πρωτότυπου Audi Sport Quattro, το οποίο είχαμε δει για πρώτη φορά το 2010.

Το επετειακό Sport Quattro θα κινείται από τον V8 των 4.000 κυβικών με τα δύο turbo του RS7, ο οποίος όμως θα έχει φτάσει την εντυπωσιακή απόδοση των 600 ίππων, ενώ εξίσου εντυπωσιακές θα είναι και οι επιδόσεις που θα εξασφαλίζει.

Τα νούμερα λοιπόν έχουν ως εξής 0-100 σε μόλις 3,4secs και τελική που αγγίζει τα 300km/h. Τα επιπλέον τεχνολογικά του high light θα περιλαμβάνουν τόσο κεραμικά φρένα όσο και ενεργητική ανάρτηση μαζί με μπλοκέ διαφορικό, ενώ αισθητικά θα ακολουθεί τις γραμμές αυτού του 2010.

Audi-Sport-Quattro-S1-Rally-Car-86

Το επετειακό Audi Sport Quattro δεν αποκλείεται να περάσει στην παραγωγή, την περιορισμένη φυσικά και μια πιθανή τιμή του θα ήταν -στη Γερμανία- οι 115.000 ευρώ.

Related Posts

6 «πιασάρικα» ονόματα σε αυτοκίνητο
6 «πιασάρικα» ονόματα σε αυτοκίνητο
Πρόστιμο 800 εκ. ευρώ στην Audi για το dieselgate
Πρόστιμο 800 εκ. ευρώ στην Audi για το dieselgate
Αλήθεια πως φτιάχνονται τα λογότυπα των μεγάλων
Αλήθεια πως φτιάχνονται τα λογότυπα των μεγάλων;
Το top 10 στην ευρωπαϊκή αγορά αυτοκινήτου
Το top 10 στην ευρωπαϊκή αγορά αυτοκινήτου
Αρέσει σε %d bloggers: