Από την Tesla Motors στο TEDx Heraklion!!!

Ο Επικεφαλής Έρευνας και Σχεδιασμού των ηλεκτρικών κινητήρων στην εταιρία Tesla Motors μιλάει στο TEDx Heraklion!!!

laskaris-tesla-motors-tedx-heraklionΟ Κωνσταντίνος Λάσκαρης είναι από το 2012 Επικεφαλής Έρευνας και Σχεδιασμού των ηλεκτρικών κινητήρων στην εταιρία Tesla Motors στη Silicon Valley της Καλιφόρνια, όπου ερευνά νέες τεχνολογίες για τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα του μέλλοντος.

Σπούδασε στη σχολή Ηλεκτρολόγων Μηχανικών & Μηχανικών Υπολογιστών του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου, και στο Imperial College του Λονδίνου όπου έλαβε το δίπλωμα και το μάστερ του το 2002 και το 2004 αντίστοιχα. Εν συνεχεία εργάστηκε στην Ελλάδα ως ηλεκτρολόγος μηχανικός και επέστρεψε, τρία χρόνια μετά, στο ΕΜΠ για να ακολουθήσει το πραγματικό πάθος του, εκπονώντας τη διδακτορική του διατριβή πάνω σε ηλεκτρικά κινητήρια συστήματα υψηλών επιδόσεων.

Τα ερευνητικά του ενδιαφέροντα περιλαμβάνουν παραμετροποίηση και μοντελοποίηση σύγχρονων μηχανών μονίμων μαγνητών, μηχανών επαγωγής και μηχανών σύγχρονης αντίδρασης με τη μέθοδο πεπερασμένων στοιχείων, καθώς και ανάπτυξη μεθόδων πολυκριτηριακής βελτιστοποίησης με χρήση υπερυπολογιστών.

Από το 2008 ως το 2011 υπήρξε επικεφαλής και συνιδρυτής της ομάδας «Προμηθέας» του ΕΜΠ, η οποία αποτελείται κυρίως από προπτυχιακούς φοιτητές, και λαμβάνει μέρος σε αγώνες εξοικονόμησης ενέργειας με το πρωτότυπο ηλεκτροκίνητο όχημα «Πυρφόρος». Ο «Προμηθέας» κατέρριψε το 2011 το πανελλήνιο ρεκόρ κατά 8 φορές και κατέκτησε την 7η θέση στην Ευρώπη με τον «Πυρφόρο» να διανύει 360Km/kWh.

Παράλληλα ασχολήθηκε με το εκπαιδευτικό έργο, ως εργαστηριακός συνεργάτης στο ΕΜΠ και στο ΤΕΙ Πειραιά, διδάσκοντας την επιστήμη των ηλεκτρικών μηχανών σε προπτυχιακούς φοιτητές.

Περισσότερες πληροφορίες για την εκδήλωση TEDxHeraklion 2015 // Beyond The Walls μπορείτε να βρείτε στην επίσημη ιστοσελίδα του TEDxHeraklion: www.tedxheraklion.com, καθώς και στο blog: blog.tedxheraklion.com Επίσης, όποιος το επιθυμεί, μπορεί να παρακολουθήσει το event σε livestream από την οθόνη του υπολογιστή του, μέσα από το www.tedxheraklion.com

, , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Related Posts

5 τρόποι να αναγνωρίζετε fake προφίλ στο facebook
5 τρόποι να αναγνωρίζετε fake προφίλ στο facebook
Και η Cosmote στο παιχνίδι του streaming
Και η Cosmote στο παιχνίδι του streaming
Φωτισμός LED hi-tech design
Φωτισμός LED hi-tech design
Φωτισμός LED στο σπίτι
Φωτισμός LED στο σπίτι
Αρέσει σε %d bloggers: