Πριν το UEFA 2012, εμβολιαστείτε!!!

Οδηγίες για τους επισκέπτες στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Ποδόσφαιρου UEFA 2012

euro-2012-mascotsΕνόψει του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Ποδοσφαίρου 2012 που θα διεξαχθεί στη Πολωνία και στην Ουκρανία από τις 8 Ιουνίου έως την 1 Ιουλίου του 2012 και δεδομένου ότι στη διάρκεια εκδηλώσεων μαζικής συνάθροισης αυξάνεται ο κίνδυνος μετάδοσης λοιμωδών νοσημάτων, οι επισκέπτες που θα ακολουθήσουν την Εθνική μας Ομάδα με προορισμό τις παραπάνω χώρες, συνίσταται να ακολουθήσουν οδηγίες ώστε να εξασφαλίσουν ένα υγιές ταξίδι σύμφωνα με τις συστάσεις του ΚΕΕΛΠΝΟ του Υπουργείου Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης.

Στις παραπάνω περιοχές ενδημούν τροφιμογενώς και υδατογενώς μεταδιδόμενα νοσήματα όπως Ηπατίτιδα Α, αιματογενώς και σεξουαλικώς μεταδιδόμενα νοσήματα όπως Ηπατίτιδα Β, Ηπατίτιδα C και HIV, νοσήματα μεταδιδόμενα με δήγματα εντόμων όπως Εγκεφαλίτιδα από Κρότωνες και άλλα νοσήματα όπως Φυματίωση και Λύσσα. Επίσης στην Ουκρανία είναι σε εξέλιξη επιδημία Ιλαράς και αναμένεται γεωγραφική εξάπλωση της επιδημίας από το Φεβρουάριο έως τον Ιούνιο. Μήπως να το δείτε καλίτερα από την τηλεόραση;

Οι ταξιδιώτες καλό είναι να επισκεφτούν στους Νομούς όπου διαμένουν, τις Δ/νσεις Δημόσιας Υγείας, τουλάχιστον 4-6 εβδομάδες πριν την αναχώρηση τους, ώστε να γίνει έλεγχος των υποχρεωτικών εμβολιασμών με τη προσκόμιση του βιβλιαρίου υγείας παιδιού (εμβολίων) και να χορηγηθούν αναμνηστικές δόσεις, αν χρειάζεται αλλά και να ενημερωθούν για τα γενικά προληπτικά μέτρα που πρέπει να ληφθούν.

Επίσης θα πρέπει να αποκτήσουν την Ευρωπαϊκή Κάρτα Ασφάλισης για την ασφαλιστική τους κάλυψη κατά τη διάρκεια του ταξιδιού η οποία παρέχεται από τους ασφαλιστικούς τους φορείς.

Για οποιαδήποτε άλλη πληροφορία στα παρακάτω τηλέφωνα:

Δ/ΝΣΗ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΥΓΕΙΑΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΚΡΗΤΗΣ (ΗΡΑΚΛΕΙΟ): 2813410716 και 2813410717 (Βολιτάκη Κ. και Ψαραδάκη Ε.)

Advertisements

Related Posts

Προχωρά το Elounda Hills
Προχωρά το Elounda Hills
Ψαλίδι και στην χρηματοδότηση των Περιφερειών
Ψαλίδι και στην χρηματοδότηση των Περιφερειών
Παγκόσμια ημέρα κατά του AIDS
Παγκόσμια ημέρα κατά του AIDS
Γιατί πέφτουν οι τιμές στο λάδι
Γιατί πέφτουν οι τιμές στο λάδι;
Αρέσει σε %d bloggers: