Φάγανε και τα λεφτά για τους Άνεργους!!!

Φράγκο δεν πήρε ο ΟΑΕΔ από την εισφορά αλληλεγγύης, άγνωστο τι έγιναν τα 600 εκατ… 

Καταγγελία σοκ μέσω non-paper, από τον διοικητή του ΟΑΕΔ για το πού πήγαν τα χρήματα της εισφοράς αλληλεγγύης που έχουν πληρώσει οι Έλληνες πολίτες.

Όπως αναφέρει η εφημερίδα “Ελευθεροτυπία“, σύμφωνα με την αναφορά του διοικητή, ο ΟΑΕΔ δεν έχει λάβει ούτε ένα ευρώ από την “ειδική εισφορά αλληλεγγύης για την καταπολέμηση της ανεργίας”, αν και αυτή παρακρατείται εδώ και δύο χρόνια, κάθε μήνα από τους μισθούς χιλιάδων υπαλλήλων του ευρύτερου δημόσιου τομέα και των τραπεζών. Συνολικά συγκεντρώθηκαν 600 εκατ. ευρώ!

Αξίζει να σημειωθεί ότι για το γεγονός αυτό έχει ενημερωθεί ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς και οι δύο πολιτικοί αρχηγοί που στηρίζουν την κυβέρνηση.

Ο διοικητής του οργανισμού Ηλίας Κικίλιας μιλώντας στην “Ελευθεροτυπία“, τόνισε ότι “το ποσό της εισφοράς αποτελεί έσοδο του κρατικού προϋπολογισμού. Από εκεί και πέρα, το πώς η κεντρική πολιτική διοίκηση αξιοποιεί αυτά τα χρήματα, αυτό δεν μπορώ να το ξέρω. Είναι ζήτημα του υπουργείου Οικονομικών. Πάντως, αυτά τα χρήματα θα μπορούσαν να δοθούν για την ανακούφιση της ανεργίας”.

Το ερώτημα είναι, τι έχει συμβεί με τα χρήματα από την “ειδική εισφορα αλληλεγγύης για την καταπολέμηση της ανεργίας”, καθώς σύμφωνα με την καταγγελία Κικίλια, την ώρα που η ανεργία καλπάζει το ποσό δεν αξιοποιείται.

Τώρα χρειάζεται να σχολιάσουμε κάτι; Μάλλον όχι, ας παρακολουθήσουμε λίγο κανένα τούρκικο σήριαλ να χαλαρώσουμε λίγο…

Advertisements

Related Posts

Την πέθανε στο Facebook για να της αρπάξει τον άνδρα
Την πέθανε στο Facebook για να της αρπάξει τον άνδρα
10 χώρες που δεν φορολογούν τους πολίτες τους
10 χώρες που δεν φορολογούν τους πολίτες τους
Που δεν υπάρχουν φόροι
Που δεν υπάρχουν φόροι;
Οι χώρες με την βαρύτερη φορολογία στον κόσμο
Οι χώρες με την βαρύτερη φορολογία στον κόσμο
Αρέσει σε %d bloggers: