Σε ποιους τομείς αναμένονται προσλήψεις;

Οι επτά τομείς στους οποίους αναμένεται να γίνουν προσλήψεις το τελευταίο τρίμηνο του 2014…

Ενισχύεται σταδιακά η εμπιστοσύνη των εργοδοτών στην Ελλάδα, για ένατο συνεχόμενο τρίμηνο, σύμφωνα με τα αποτελέσματα της τριμηνιαίας έρευνας της Manpower για τις προοπτικές απασχόλησης το τέταρτο τρίμηνο του 2014.

Αναλυτικότερα, με τον δείκτη των προοπτικών απασχόλησης να διαμορφώνεται στο +8%, σε συνέχεια της εποχικής του προσαρμογής, οι εκτιμήσεις των εργοδοτών στην Ελλάδα είναι οι πλέον αισιόδοξες που έχουν καταγραφεί από το τέταρτο τρίμηνο του 2008, σημειώνοντας για περισσότερο από δύο χρόνια συνεχή βελτίωση.

Οι εργοδότες αναμένουν αύξηση των προσλήψεων σε οκτώ από τους εννέα τομείς της οικονομίας για το τέταρτο τρίμηνο του 2014. Τα πιο αισιόδοξα σχέδια προσλήψεων καταγράφονται στους εξής τομείς:

χρηματοοικονομικά +13% ασφάλειες +13% ακίνητη περιουσία +13% παροχής υπηρεσιών προς επιχειρήσεις +13% Μεταφορές & επικοινωνίες +10%, Γεωργία +9% Εμπόριο (χονδρική & λιανική) +7%

Από την άλλη πλευρά μικρή μείωση του αριθμού των απασχολουμένων προβλέπεται στους τομείς του ηλεκτρισμού, του φυσικού αερίου και της ύδρευσης (-2%).

Σε σύγκριση με το προηγούμενο τρίμηνο, οι προθέσεις προσλήψεων ενισχύονται σε τέσσερις από τους εννέα τομείς οικονομικής δραστηριότητας, με σημαντικότερη την αύξηση κατά οκτώ ποσοστιαίες μονάδες στον τομέα μεταφορές & επικοινωνίες και κατά τρεις ποσοστιαίες μονάδες στον τομέα των κατασκευών.

Ωστόσο, οι προοπτικές αποδυναμώνονται σε τέσσερις τομείς. Οι εργοδότες στον τομέα μεταποίηση αναφέρουν σημαντική μείωση κατά 10 ποσοστιαίες μονάδες, ενώ οι προοπτικές είναι αποδυναμωμένες κατά 4 και 3 ποσοστιαίες μονάδες στους τομείς ηλεκτρισμός, φυσικό αέριο & ύδρευση και γεωργία αντίστοιχα.

Σύμφωνα με την ίδια έρευνα, τα τριμηνιαία αποτελέσματα αποκαλύπτουν ότι 15% των εργοδοτών αναμένουν αύξηση των ατόμων που απασχολούν κατά τους τρεις τελευταίους μήνες του έτους, 12% προβλέπουν μείωση και 66% δεν προβλέπουν κάποια αλλαγή στο υφιστάμενο εργατικό δυναμικό τους.

Που αναμένεται η αύξηση των προσλήψεων;

Οι εργοδότες τόσο στην ευρύτερη περιφέρεια Αττικής όσο και στη Βόρεια Ελλάδα αναμένουν αύξηση του αριθμού των ατόμων που απασχολούν κατά το διάστημα Οκτώβριος – Δεκέμβριος. Πιο συγκεκριμένα, στην ευρύτερη περιφέρεια Αττικής καταγράφονται συγκρατημένα αισιόδοξες συνολικές προοπτικές απασχόλησης της τάξης του +8% ενώ, οι προοπτικές ανέρχονται στο +5% στη Βόρεια Ελλάδα.

Τέλος, να αναφέρουμε ότι η έρευνα πραγματοποιήθηκε μέσω συνεντεύξεων σε αντιπροσωπευτικό δείγμα 753 εργοδοτών.

, , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Related Posts

Τι επιδόματα μοιράζει το ΥΠΟΙΚ
Τι επιδόματα μοιράζει το ΥΠΟΙΚ;
Ο ΣΕΒ φουρνίζει πίτσα για τους χαμηλόμισθους
Ο ΣΕΒ φουρνίζει πίτσα για τους χαμηλόμισθους
Η απόφαση του ΣτΕ φέρνει νέο ασφαλιστικό
Η απόφαση του ΣτΕ φέρνει νέο ασφαλιστικό
Αλλάζουν όλα στις εισφορές των επαγγελματιών
Αλλάζουν όλα στις εισφορές των επαγγελματιών
Αρέσει σε %d bloggers: