Μπορεί να μην έχει οδηγήσει μονοθέσιο, όμως σίγουρα είναι πολύ ατίθασος για να οδηγεί στους δρόμους…

Όταν λέμε ότι κάποιος που σχετίζεται με τη Formula 1 πήρε κλήση από την τροχαία τότε το μυαλό όλων μας πάει στους οδηγούς των μονοθέσιων. Έτσι κι αλλιώς οι οδηγοί της Formula 1 κάθε Σαββατοκύριακο οδηγούν με ταχύτητες μεγαλύτερες από 240 km/h. Λογικό είναι κάτι τέτοιο να έχει αντίκτυπο και στην καθημερινότητα των οδηγών στους δημόσιους δρόμους. Όμως όσο παράξενο και αν σας φαίνεται αυτή τη φορά κλήση δεν πήρε οδηγός, αλλά ένα πρώην αφεντικό ομάδας στην Formula 1.

ron-dennis-driving-license-suspended-for-6-monthsΣύμφωνα με τα Αγγλικά μέσα ενημέρωσης, κατασχέθηκε το δίπλωμα οδήγησης για έξι ολόκληρους μήνες, από το πρώην αφεντικό της McLaren Mercedes, Ron Dennis. Πιο συγκεκριμένα, τον περασμένο Σεπτέμβριο, ο Ron πιάστηκε στα «πράσα» να παραβιάζει ένα κόκκινο φανάρι στο Bagshot, μία μικρή πόλη στη νοτιοανατολική Αγγλία. Σαν αποτέλεσμα πήρε τρείς πόντους ποινής στο δίπλωμα του, οι οποίοι προστέθηκαν στους ήδη εννέα υπάρχοντες και έφτασαν μαζί τους δώδεκα πόντους ποινής, που οδηγούν αυτόματα στην αφαίρεση του διπλώματος του για έξι ολόκληρους μήνες.

Την προηγούμενη εβδομάδα, εμφανίστηκε ενώπιον του νόμου στο τριμελές πλημμελειοδικείο του Woking όπου και ομολόγησε ένοχος των κατηγοριών, αλλά θέλησε να δικαιολογηθεί σχετικά με την ποινή του ως αναφορά με την κατάσχεση του διπλώματος. Ισχυρίστηκε ότι παραβίασε το κόκκινο φανάρι προκειμένου να απόφύγει την πρόσκρουση με το όχημα ενός φίλου του που βρισκόταν πίσω του και ακολουθούσε σε πολύ μικρή απόσταση. Παρά όμως από τις φιλότιμες προσπάθειες του Ron Dennis, το δικαστήριο δεν πείστηκε από τους ισχυρισμούς του ώστε να του αναιρέσει την κατάσχεση του διπλώματος, αντίθετα, του χρέωσε επιπλέον £350 πρόστιμο για την υπεράσπιση, χώρια από τα έξοδα του δικαστηρίου.

«Ήταν η απόφαση εκείνης της στιγμής που με έκανε να βρίσκομαι σήμερα εδώ και να χρεωθώ αυτή την ποινή, αλλά όπως είπα και νωρίτερα, χρειάζομαι το δίπλωμα μου», είπε ο Dennis στο δικαστήριο. «Δεν ταλαιπωρούμαι εγώ προσωπικά, αλλά θα έχω σοβαρά προβλήματα αν δεν μπορώ να προσέχω την κόρη μου τα Σαββατοκύριακα»

«Κατασχέθηκε το δίπλωμα του εκτελεστικού μας προέδρου για έξι μήνες από μικροπαραβιάσεις του νόμου που οδήγησαν στο να μαζευτούν οι δώδεκα βαθμοί ποινής», είπε ο εκπρόσωπος της McLaren.

Εμείς εδώ θα σημειώσουμε ότι η δικαιοσύνη σε αυτή την περίπτωση είναι όντως τυφλή και θα μείνουμε στην ατυχία του Ron Dennis που δεν μένει Ελλάδα…

Advertisements

Related Posts

Ο Χάμιλτον κατέκτησε τον τίτλο στη F1
Ο Χάμιλτον κατέκτησε τον τίτλο στη F1
Αν δεν έχει πίστα καρτ Ferrari το κρουαζιερόπλοιο
Αν δεν έχει πίστα καρτ Ferrari το κρουαζιερόπλοιο
Καρό σημαία για τον Λάουντα
Καρό σημαία για τον Λάουντα
Ο Ayrton Senna παραδίδει μαθήματα
Ο Ayrton Senna παραδίδει μαθήματα
Αρέσει σε %d bloggers: