Έρχονται ριζικές αλλαγές στη φορολόγηση των αυτοκινήτων!

Έρχονται ριζικές αλλαγές στη φορολόγηση των αυτοκινήτων, πως θα υπολογίζονται τέλη και φόροι;

Θα καταργηθεί ο κυβισμός ως βάση φορολόγησης των αυτοκινήτων και προτείνεται ο φόρος να υπολογίζεται στη βάση της λιανικής τιμής με προοδευτική αναπροσαρμογή του τέλους ταξινόμησης.

Αλλαγές στη φορολόγηση των ΙΧ σχεδιάζει το υπουργείο Οικονομικών και για αυτό τον λόγο έδωσε στη δημοσιότητα τα σενάρια που εξετάζονται προς αυτή την κατεύθυνση.

Σύμφωνα με πηγές που γνωρίζουν τον σχετικό σχεδιασμό της ηγεσίας του υπουργείου, ο σημερινός τρόπος φορολόγησης είναι σε μεγάλο βαθμό άδικος καθώς λαμβάνει υπόψη κυρίως των κυβισμό του οχήματος και δευτερευόντως την πραγματική αξία πώλησής του.

Συγκεκριμένα σχεδιάζονται τα εξής μέτρα:

Καταβολή ΦΠΑ, έλεγχο στοιχείων και υπαγωγή στις διατάξεις της σχετικής φορολογίας των μεταχειρισμένων αυτοκινήτων τα οποία προέρχονται από χώρες του εξωτερικού. – Επιβολή “τέλους περιβάλλοντος” για τα παλαιά και ρυπογόνα οχήματα Αντικατάσταση του συστήματος απόσυρσης από δικαιότερο σύστημα φορολόγησης, που θα επιδοτεί τα οχήματα με χαμηλή τιμή αγοράς Προσαρμογή των τεκμηρίων διαβίωσης σχετικά με τα αυτοκίνητα Αλλαγή του τρόπου ελέγχου ανασφάλιστων και ανέλεγκτων από ΚΤΕΟ οχημάτων πιθανώς μέσω ηλεκτρονικής διασταύρωσης.

Το επόμενο χρονικό διάστημα οι επιτελείς του υπουργείου Οικονομικών θα έχουν συναντήσεις με τους φορείς του κλάδου των αυτοκινήτων προκειμένου να συζητηθούν οι προτάσεις και να οριστικοποιηθούν οι αλλαγές.

Advertisements
, , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Related Posts

Το νέο προϊόν μεγάλης ζήτησης στην εποχή του κορονοϊού
Το νέο προϊόν μεγάλης ζήτησης στην εποχή του κορονοϊού
Αυξήθηκε το όριο για τις ανέπαφες συναλλαγές
Αυξήθηκε το όριο για τις ανέπαφες συναλλαγές
Online βόλτα σε μουσεία αυτοκινήτου
Online βόλτα σε μουσεία αυτοκινήτου
Αυτή είναι η πιο όμορφη Lamborghini
Αυτή είναι η πιο όμορφη Lamborghini
Αρέσει σε %d bloggers: