Χαμηλή…πτήση κι ρεκόρ για ηλεκτρικό αυτοκίνητο με 333,271km/h

Η αλήθεια είναι ότι τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα, στην σημερινή τους μορφή, δεν έχουν ούτε την ταχύτητα, ούτε την σπιρτάδα των βενζινοκίνητων.

Ωστόσο, βλέποντας το 333,271km/h που γράφει το πρωτότυπο Lola Drayson, μάλλον που έχουμε να περιμένουμε σπουδαίες εξελίξεις στο μέλλον, αναφορικά με τα ηλεκτρικά μοντέλα, εφόσον βέβαια δεν φρενάρουν τις εξελίξεις και τα συμφέροντα του πετρελαίου, ενώ παράλληλα θα πρέπει να υπάρξουν και οι ανάλογες εξελίξεις στο θέμα των μπαταριών, ώστε τα ηλεκτροκίνητα να γίνουν περισσότερο προσιτά από θέμα κόστους…

Drayson_B12_69-EV_02

Στις 15 Οκτωβρίου, η βρετανική ομάδα και ο οδηγός αγώνων Lord Paul Drayson, πέτυχαν ένα νέο ρεκόρ ταχύτητας για ηλεκτρικό αυτοκίνητο με 333.271 km/h, με ένα πρωτότυπο Lola Drayson. Η αλήθεια είναι ότι το όνομα μας χαλάει λίγο, αλλά τα 300 και βάλε km/h καθόλου…

Lola-Drayson-B12-69-EV-3

Το νέο ρεκόρ έγινε στο Elvington Airfield στο Γιορκσάιρ της Αγγλίας και αυτό που απομένει είναι η τυπική επικύρωση του ρεκόρ από την Παγκόσμια Ομοσπονδία Αυτοκινήτου (FIA).

Το ηλεκτρικό αγωνιστικό Drayson διαθέτει 4 ηλεκτρικούς κινητήρες με συνολική ιπποδύναμη περίπου 850 ίππων. Η ιπποδύναμη αυτή είναι υπερδιπλάσια της υψηλότερης απόδοσης που θα βρει κάποιος σε ένα Tesla Model S.

Lola-Drayson-B12-69-EV-manual

Μια τέτοια δύναμη είναι αρκετή για να ωθήσει το καταπράσινο αγωνιστικό αυτοκίνητο ώστε να γράψει το 0-100 σε μόλις 3secs.

Lola-Drayson-B12-69-EV-4

Η Drayson Racing Technologies είχε την πρόθεση να δοκιμάσει την τελική ταχύτητα του αυτοκινήτου στις ΗΠΑ το Σεπτέμβριο, στην περίφημη Salt Flats Bonneville Utah, αλλά λόγω κακοκαιρίας το εγχείρημα ματαιώθηκε.

Advertisements

Related Posts

Το μέλλον της ναυσιπλοΐας
Το μέλλον της ναυσιπλοΐας
Μαζικές απολύσεις φέρνει η ηλεκτροκίνηση
Μαζικές απολύσεις φέρνει η ηλεκτροκίνηση
Αλλάζουν όλα στη γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία
Αλλάζουν όλα στη γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία
Τέλος στα αυτοκίνητα με κινητήρες εσωτερικής καύσης
Τέλος στα αυτοκίνητα με κινητήρες εσωτερικής καύσης;
Αρέσει σε %d bloggers: