Πρώτη η Κρήτη σε περιστατικά κακοποίησης ζώων!!!

Πρώτη θέση το 2013, δεύτερη το 2014 για την Κρήτη στην κακοποίηση ζώων… ντροπή μας!!!

Μια πρωτιά που δεν την τιμά καθόλου κατέκτησε η Κρήτη για το 2013 καθώς σύμφωνα με στοιχεία της Διεύθυνσης Γενικής Αστυνόμευσης (Τμήμα Αστυνόμευσης και Τουρισμού) είναι η περιφέρεια της χώρας με τα περισσότερα καταγγελθέντα περιστατικά βασανισμού, κακοποίησης ή θανάτωσης ζώων.

Συγκεκριμένα και σύμφωνα με τα στοιχεία που διαβιβάστηκαν στη Βουλή έπειτα από ερώτηση που είχε καταθέσει η βουλευτής της ΔΗΜΑΡ Μαρία Γιαννακάκη η Αττική και η Κρήτη είναι οι δύο περιφέρειες που έρχονται πρώτες στην συγκεκριμένη κατηγορία τόσο για το 2013 όσο όμως και για το 2014.

Όπως ειδικότερα προκύπτει, τα καταγγελθέντα περιστατικά βασανισμού-κακοποίησης ή θανάτωσης ζώων το 2013 ήταν:

Αττική: 99 Θεσσαλονίκη: 29 Αν. Μακεδονία-Θράκη: 32 Β. Αιγαίο: 17 Δ. Μακεδονία: 12 Ήπειρος: 12 Θεσσαλία: 24 Κεντρική Μακεδονία: 53 Δυτική Ελλάδα: 45 Ιόνια Νησιά: 21 Κρήτη: 102 Ν. Αιγαίο: 19 Πελοπόννησος: 39 Στερεά Ελλάδα: 26

Το 2014 τα αντίστοιχα καταγγελθέντα περιστατικά ήταν:

Αττική: 107 Θεσσαλονίκη: 23 Αν. Μακεδονία-Θράκη: 23 Β. Αιγαίο: 14 Δ. Μακεδονία: 10 Ήπειρος: 17 Θεσσαλία: 26 Κεντρική Μακεδονία: 55 Δυτική Ελλάδα: 29 Ιόνια Νησιά: 20 Κρήτη: 79 Ν. Αιγαίο: 21 Πελοπόννησος: 39 Στερεά Ελλάδα: 32

Όπως αναφέρει στο απαντητικό του έγγραφο ο υπουργός Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη, Βασίλης Κικίλιας, το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας έχει εκδώσει εγκύκλιες διαταγές προς όλες τις αρμόδιες Υπηρεσίες, όπου περιλαμβάνονται κατευθύνσεις για την υποχρέωση διερεύνησης και προσεκτικής εξέτασης κάθε καταγγελίας και πληροφορίας για κακοποίηση, βασανισμό ή θανάτωση ζώων και την αυστηρή εφαρμογή της ισχύουσας νομοθεσίας, καθώς και οδηγίες για τον τρόπο χειρισμού των θεμάτων αυτών, σε συνεργασία με τους συναρμόδιους φορείς και τις φιλοζωικές οργανώσεις.

Ενημερώνει, επίσης, όπως αναφέρουν σχετικά τα Νέα, ότι με επιστολή του υπουργείου προς τον υπουργό Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, ζητήθηκε η λήψη νομοθετικής πρωτοβουλίας για την αυστηροποίηση των ποινών που επιβάλλονται σε περιπτώσεις κακοποίησης ζώων.

Advertisements

Related Posts

Ξεκίνησαν τα μαθήματα της Εκπαιδευτικής Τηλεόρασης
Ξεκίνησαν τα μαθήματα της Εκπαιδευτικής Τηλεόρασης
Τσουνάμι οι απολύσεις τον Μάρτιο
Τσουνάμι οι απολύσεις τον Μάρτιο
Πρωτοσέλιδα Εφημερίδων – Καιρός
Πρωτοσέλιδα Εφημερίδων – Καιρός
Νόστιμες τροφές εχθροί της χοληστερίνης
Νόστιμες τροφές εχθροί της χοληστερίνης
Αρέσει σε %d bloggers: