300 Ευρώ/ημέρα στη ΔΕΗ αν κόψει το ρεύμα

Πρόστιμο 300 Ευρώ την ημέρα στη ΔΕΗ αν κόψει το ρεύμα για μη πληρωμή του ειδικού τέλους ακινήτων!!!

Πρόστιμο της τάξης των 300 Ευρώ θα καταβάλλει η ΔΕΗ σε περίπτωση που προχωρά σε διακοπή ηλεκτροδότησης καταναλωτών έχουν πληρώσει το ηλεκτρικό ρεύμα, αλλά όχι το Ειδικό Τέλος Ακινήτων.

Κατά τ’ άλλα η ΔΕΗ θα μπορεί να εισπράττει κανονικά το “χαράτσι” για τα ακίνητα μέσω των λογαριασμών ρεύματος όπως αποφάσισε χθες ο Άρειος Πάγος, “παγώνοντας” ουσιαστικά την ισχύ της απόφασης του Πρωτοδικείου, με την οποία είχε κριθεί παράνομη και αντισυνταγματική η είσπραξη του ειδικού τέλους ακινήτων μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ.

Ειδικότερα, το τριμελές συμβούλιο του Αρείου Πάγου, εξετάζοντας την αίτηση αναστολής του υπουργείου Οικονομικών, έκρινε ότι πρέπει να συνεχίσει το Δημόσιο να εισπράττει το τέλος ακινήτων μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ, διότι διαφορετικά θα υπάρξει μεγάλος κίνδυνος για την επίτευξη των δημοσιονομικών στόχων του 2012 αλλά και του 2013.

Ωστόσο, ο Άρειος Πάγος έκρινε ότι δεν πρέπει να ανασταλεί η απόφαση του Πρωτοδικείου κατά το μέρος εκείνο που υποχρεώνει τη ΔΕΗ «να μην διακόπτει την παροχή του ρεύματος στους καταναλωτές που δεν καταβάλλουν το τέλος ηλεκτροδότησης».

Το Δημόσιο υποστήριξε πως σε αντίθετη περίπτωση θα έχανε πάνω από 1 δισ. Ευρώ με αποτέλεσμα να επιδεινωθεί ο δημοσιονομικός εκτροχιασμός της χώρας.

Advertisements
, , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Related Posts

Οι θερμίδες της Τσικνοπέμπτης
Οι θερμίδες της Τσικνοπέμπτης
Τι γιορτάζουμε την Τσικνοπέμπτη
Τι γιορτάζουμε την Τσικνοπέμπτη;
Πότε πέφτει η Καθαρά Δευτέρα
Πότε πέφτει η Καθαρά Δευτέρα;
Πώς να πληρώνεις με το ρολόι σου
Πώς να πληρώνεις με το ρολόι σου;
Αρέσει σε %d bloggers: