Οι κυβερνήσεις ελέγχουν τους χρήστες των social media

Ραγδαία είναι η αύξηση του αριθμού των αιτημάτων που καταθέτουν κυβερνήσεις σε Facebook – Google για στοιχεία χρηστών

Κατά 24% αυξήθηκαν τα αιτήματα κυβερνήσεων προς το Facebook για στοιχεία χρηστών!! Αντίστοιχη αύξηση κατά 15% και στα αιτήματα προς τη Google

Ραγδαία είναι η αύξηση του αριθμού των αιτημάτων που καταθέτουν κυβερνήσεις στο Facebook προκειμένου η εταιρεία να τους αποκαλύψει στοιχεία για χρήστες του δημοφιλούς μέσου κοινωνικής δικτύωσης.

Το πρώτο μισό του 2014 ο αριθμός των αιτημάτων αυξήθηκε κατά 24% σε σχέση με το τελευταίο εξάμηνο του 2013. Συγκεκριμένα το διάστημα Ιανουαρίου-Απριλίου υποβλήθηκαν 34.946 αιτήματα την ώρα που αυξήθηκε κατά 19% ο αριθμός του περιεχομένου που «κατέβηκε» λόγω παραβίασης της κατά τόπους νομοθεσίας.

“Κυνηγάμε μια απόφαση από ανώτατο δικαστήριο για να ακυρώσουμε αυτά τα μαζικά εντάλματα αλλά και να υποχρεώσουμε τις κυβερνήσεις να επιστρέψουν τα δεδομένα που κατάσχουν” αναφέρουν σχετικά σε ανάρτησή τους στο εταιρικό blog εκπρόσωποι της επιχείρησης.

Υπενθυμίζεται ότι αύξηση της τάξης του 15% σημειώσε και ο αντίστοιχος αριθμός αιτημάτων και προς την Google για την ίδια περίοδο, αριθμός που φτάνει στα επίπεδα του 150% την τελευταία πενταετία.

, , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Related Posts

Τα επαγγέλματα που θα εξαφανιστούν έως το 2026
Τα επαγγέλματα που θα εξαφανιστούν έως το 2026
Πώς να βγάλετε χρήματα σερφάροντας στο Ίντερνετ
Πώς να βγάλετε χρήματα σερφάροντας στο Ίντερνετ;
Το ιπτάμενο αυτοκίνητο της Boeing
Το ιπτάμενο αυτοκίνητο της Boeing
Μια φωτογραφική για το Instagram
Μια φωτογραφική για το Instagram
Αρέσει σε %d bloggers: