Τι προτείνει το «Ποτάμι»;

Ενδιαφέρον έχουν οι πολιτικές προτάσεις που επιπλέουν στο Ποτάμι, αλλά τι υπάρχει στον βυθό;

Μια πρώτη γεύση για τις πολιτικές απόψεις και την ιδεολογία του νέου κόμματος έδωσε ο δημοσιογράφος Σταύρος Θεοδωράκης, ο οποίος παρουσίασε το απόγευμα της Τρίτης τις βασικές θέσεις της παράταξής του.

Το «Ποτάμι» στρέφεται αποκλειστικά στην μάχη των Ευρωεκλογών, καθώς δεν θα κατεβάσει υποψήφιο στις αυτοδιοικητικές εκλογές με το σκεπτικό ότι «Δεν είναι ο ρόλος των κομμάτων αν αποφασίζουν ποιος θα είναι δήμαρχος στις πόλεις».

Το νέο κόμμα προτείνει μια μικρή ευέλικτη κυβέρνηση, αλλά και γερμανικό μοντέλο εκλογών οι οποίες θα διεξάγονται αυστηρά κάθε τέσσερα χρόνια με απλή αναλογική και ταυτόχρονη ψήφο σε κόμμα και τοπικό υποψήφιο.

Επιπλέον, τοποθετεί στην κορυφή το πρόβλημα της ανεργίας προτείνοντας επίδομα για 2 χρόνια μέχρι η ανεργία να πέσει κάτω του 10% και τονίζει ότι θα διεκδικήσει μέχρι τέλους τις γερμανικές αποζημιώσεις.

Αναλυτικά οι βασικές προτάσεις:

Ένα σύστημα διακυβέρνησης με κυβερνήσεις μέχρι 20 υπουργούς και ταυτόχρονη κατάργηση θέσεων αναπληρωτών υπουργών και υφυπουργών Τα υπουργεία να καλύπτουν τομείς και όχι φιλοδοξίες υπουργών και κομματικής ιεραρχίας Να γίνονται εθνικές εκλογές κάθε τέσσερα χρόνια Να χωριστεί η χώρα σε μονοεδρικές περιφέρειες και οι πολίτες να ψηφίζουν το κόμμα τους ταυτόχρονα με τον τοπικό υποψήφιο Διεκδίκηση κατοχικού δανείου και αποζημιώσεων/αντισταθμιστικά μέτρα για θύματα ή μαρτυρικές κοινότητες. Επαναπατρισμός συγκεκριμένων κλεμμένων αρχαιοτήτων.

Αναλυτικά οι ερωτήσεις και απαντήσεις όπως δημοσιεύθηκαν στην επίσημη ιστοσελίδα του κόμματος

Advertisements
, , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Related Posts

Οι θερμίδες της Τσικνοπέμπτης
Οι θερμίδες της Τσικνοπέμπτης
Τι γιορτάζουμε την Τσικνοπέμπτη
Τι γιορτάζουμε την Τσικνοπέμπτη;
Πότε πέφτει η Καθαρά Δευτέρα
Πότε πέφτει η Καθαρά Δευτέρα;
Πώς να πληρώνεις με το ρολόι σου
Πώς να πληρώνεις με το ρολόι σου;
Αρέσει σε %d bloggers: