Υποψηφιότητα Τσίπρα για Νόμπελ Ειρήνης

Υποψηφιότητα Τσίπρα για Νόμπελ Ειρήνης: Μεγάλη τιμή για την χώρα μας η πρόταση για την υποψηφιότητα Τσίπρα για Νόμπελ Ειρήνης

«Είναι πολύ μεγάλη τιμή για την χώρα μας η υποψηφιότητα του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα για το Νόμπελ Ειρήνης, που προτείνει η νομπελίστρια Wided Bouchamaoui», δήλωσε ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Στέλιος Κούλογλου σε συνεντεύξεις του στον ραδιοφωνικό σταθμό του news247 και στο Πρώτο Πρόγραμμα της ΕΡΤ.

Επίσης συμπλήρωσε ότι:

«δεν υπάρχουν άλλα τόσο μεγάλα διεθνή γεγονότα όσο η συμφωνία των Πρεσπών. Συνεπώς θεωρώ ότι μπορεί να κερδίσει το βραβείο. Η ίδια η Ύπατη Εκπρόσωπος της ΕΕ για θέματα εξωτερικής πολιτικής, Φεντερίκα Μογκερίνι, δήλωσε ότι η συμφωνία των Πρεσπών πρόκειται για το μόνο καλό νέο που μπορεί να παρουσιάσει. Χθες σε ομιλία που έκανε σε ένα φόρουμ ο Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ, Αντόνιο Γκουτέρες, επανέλαβε ότι η συμφωνία των Πρεσπών αποτελεί πρότυπο επίλυσης διεθνών διενέξεων. Θεωρώ ότι η υποψηφιότητα θα λάβει την υποστήριξη, εκτός του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ, και πολλών διεθνών προσωπικοτήτων είτε ανήκουν στην αριστερά, στο κέντρο ή στην δεξιά».

Η Τυνήσια Wided Bouchamaoui έχει λάβει το Νόμπελ Ειρήνης το 2015 ως μέλος του «Κουαρτέτου Εθνικού Διαλόγου», το οποίο παρενέβη αποφασιστικά στα πολιτικά πράγματα της Τυνησίας την κρίσιμη περίοδο 2013-2014, όταν η χώρα δεχόταν τρομοκρατικές επιθέσεις, μετά την επανάσταση του 2011 που ανέτρεψε τον δικτάτορα Μπεν Αλί.

Η νομπελίστρια βρέθηκε στα Σκόπια για να διατυπώσει επισήμως την πρόταση της σε συνέντευξη Τύπου, στο πλαίσιο μιας ειδικής εκδήλωσης για τη Συμφωνία των Πρεσπών στο τοπικό Πανεπιστήμιο Fon.

Η Wided Bouchamaoui και ο κ. Κούλογλου θα μεταβούν στην Αθήνα, όπου αύριο θα συναντηθούν με τον Έλληνα πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα για να του ανακοινώσουν την πρωτοβουλία.

«Η συμφωνία των Πρεσπών λύνει ένα χρόνιο πρόβλημα και φέρνει σταθερότητα στα Βαλκάνια όπου η κατάσταση είναι έκρυθμη με την ένταση στις σχέσεις Κοσόβου και Σερβίας να αυξάνεται. Την ίδια στιγμή, έχουμε άνοδο της ακροδεξιάς και φυγόκεντρες τάσεις στην Ευρώπη, ενώ η ηγεσία της αδυνατεί να την καθοδηγήσει», σχολίασε ο Στ. Κούλογλου, που απορρίπτοντας τους ισχυρισμούς ότι η συμφωνία των Πρεσπών είναι ανταλλαγή για την μη μείωση των συντάξεων τόνισε πως «δεν γίνονται ανατολίτικα παζάρια στην ΕΕ. Όσοι τα λένε αυτά ή δεν γνωρίζουν το πολιτικό παιχνίδι στην Ευρώπη ή λένε ψέματα και δημαγωγούν».

Η ΝΔ αδυνατεί να αντιληφθεί την πραγματικότητα

Με πληροφορίες από news247 Πρώτο Πρόγραμμα

, , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Related Posts

Τεράστια μισθολογική διαφορά ανδρών – γυναικών
Τεράστια μισθολογική διαφορά ανδρών – γυναικών
Οι γυναίκες με λιγότερα δικαιώματα
Οι γυναίκες με λιγότερα δικαιώματα
Χάρτης ισότητας των φύλων στην ΕΕ
Χάρτης ισότητας των φύλων στην ΕΕ
Μεγάλες αλλαγές στις βραχυχρόνιες μισθώσεις
Μεγάλες αλλαγές στις βραχυχρόνιες μισθώσεις
Αρέσει σε %d bloggers: