Τρώγανε με 10 μασέλες και τώρα νοιάζονται

Τρώγανε με 10 μασέλες και τώρα νοιάζονται: Έκλειναν δημόσια νοσοκομεία και έβαζαν 5 ευρώ είσοδο, έκαναν πάρτι στο χώρο της υγείας και τώρα κόπτονται…

«Αυτοί που έκλειναν τα δημόσια νοσοκομεία, αυτοί που έβαζαν εισιτήριο 5 ευρώ για να κάνει ο πολίτης μια εξέταση, αυτοί που έκαναν πάρτι στο χώρο της Υγείας, αυτοί που έτρωγαν με δέκα μασέλες, αυτοί τώρα κόπτονται για την κατάσταση στο χώρο της Υγείας», επεσήμανε ο Γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ, Πάνος Σκουρλέτης, στην πρωινή εκπομπή της ΕΡΤ1.

Τα χρόνια της κρίσης, όπως όλοι οι τομείς έτσι και ο χώρος της Υγείας υπέστην κατ’ αναλογίαν ελλείψεις προσωπικού, κακή συντήρηση μηχανημάτων κλπ. Το κεντρικό ζήτημα όμως είναι το εξής: Τι έχει ο καθένας ως όραμα, τι θέλει να προσφέρει στους πολίτες. Ποια αντίληψη έχει για το δημόσιο αγαθό της υγείας. Γιατί αν το δικαίωμα στη δημόσια υγεία το εξομοιώνει με τα εμπορεύματα τότε δημιουργείται μια ανταλλακτική σχέση. Αυτός που έχει αγοράζει υγεία, αυτός που δεν έχει το βλέπει από τη βιτρίνα. Η υγεία μπορεί να είναι τέτοια;

Αυτά που ακούσαμε, οι εργαζόμενοι στο δημόσιο σύστημα υγείας να δουλεύουν για λογαριασμό των ιδιωτών, συνιστούν μια πρόταση νεοφιλελεύθερου σκοταδισμού. Και δυστυχώς είναι εικόνες από το μέλλον αν το επιτρέψουμε να γίνει. Είναι απαράδεκτα πράγματα που όμως μας αποκαλύπτουν το πραγματικό προγραμματικό πρόσωπο της ΝΔ και του Κυριάκου Μητσοτάκη, γιατί μέχρι πρόσφατα πήγαιναν τη συζήτηση αλλού. Τώρα θα μιλήσουμε για τις πραγματικές προτάσεις του καθενός και όταν τον ακούς σου «σηκώνεται η τρίχα».

Ο κ. Μητσοτάκης σύρθηκε στην πραγματική αντιπαράθεση. Υπάρχει πια μια πραγματική σχέση εκ μέρους της ΝΔ εξυπηρέτησης συγκεκριμένων συμφερόντων. Όταν ο κ. Μητσοτάκης λέει όσα λέει για την υγεία, κλείνει το μάτι σε συγκεκριμένα οικονομικά συμφέροντα που θέλουν να κάνουν έφοδο στο χώρο της Υγείας.

Ας δούμε και το εξής: Πόσες δομές υγείας έκλεισαν την περίοδο των κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ και ΝΔ και πόσες ανοίξανε επί ΣΥΡΙΖΑ;

Πόσοι απολύθηκαν την περίοδο της ΝΔ- ΠΑΣΟΚ και πόσες προσλήψεις έγιναν επί ΣΥΡΙΖΑ; Έγιναν 15.000 προσλήψεις.

Θυμίζω και την μεγάλη τομή στον μεγάλο ασθενή της Πρωτοβάθμιας Υγείας που είναι οι ΤΟΜΥ. Όταν οι άλλοι κλείνανε δομές εμείς στελεχώναμε με νέους επιστήμονες τις ΤΟΜΥ. Έχω πάει στα δημόσια νοσοκομεία και θέλω να επισημάνω την μεγάλη προσφορά των γιατρών και του νοσηλευτικού προσωπικού.

Δεν είναι όλα τέλεια στο χώρο της υγείας αλλά τώρα που φτάσαμε στο καθεστώς μία πρόσληψη για κάθε μία απόλυση, τώρα θα βελτιωθούν ακόμη περισσότερο τα πράγματα στο χώρο της Υγείας. Όταν το κόμμα του κ. Μητσοτάκη πρεσβεύει το να φεύγουν 5 γιατροί και να προσλαμβάνεται ένας. Αυτό κουμπώνει με την εισβολή των ιδιωτών στο χώρο της Υγείας.

Οι πολίτες που μας ακούν ξέρουν και το πάρτι με τα φάρμακα, και τις μίζες ξέρουν και ότι και όσα χρεοκόπησαν τη χώρα ξέρουν… τρώγανε με δέκα μασέλες και τώρα κόπτονται για την Υγεία.

Απίστευτο θράσος ΝΔ για το 5ευρω στα νοσοκομεία

Related Posts

Τι προσέχουμε όταν παραλαμβάνουμε πετρέλαιο
Τι προσέχουμε όταν παραλαμβάνουμε πετρέλαιο;
Ξεκίνησε η διάθεση του πετρελαίου θέρμανσης
Ξεκίνησε η διάθεση του πετρελαίου θέρμανσης
Δίνουν
Δίνουν “κοινωνικό” μέρισμα στις επιχειρήσεις!!!
Πρωτοσέλιδα Εφημερίδων – Καιρός
Αρέσει σε %d bloggers: