Το Πόρισμα NOVARTIS στον Πρόεδρο της Βουλής

Το Πόρισμα NOVARTIS στον Πρόεδρο της Βουλής

Το Πόρισμα NOVARTIS στον Πρόεδρο της Βουλής: Το Πόρισμα της Επιτροπής για τη διενέργεια Προκαταρκτικής Εξέτασης σχετικά με την υπόθεση NOVARTIS στον Πρόεδρο της Βουλής

Το πόρισμα της Ειδικής Κοινοβουλευτικής Επιτροπής για τη διενέργεια Προκαταρκτικής Εξέτασης σχετικά με την υπόθεση NOVARTIS παρέδωσε στον Πρόεδρο της Βουλής, κ. Νικόλαο Βούτση, ο Πρόεδρος της Επιτροπής κ. Θεόδωρος Δρίτσας.

Παραδίδοντας το πόρισμα ο κ. Δρίτσας υπογράμμισε:

«Ολοκληρώσαμε τις εργασίες σε δέκα συνεδριάσεις. Το τελικό μας πόρισμα οδηγεί στην άποψη ότι η Βουλή είναι αναρμόδια για να προχωρήσει στη δικαστική διερεύνηση των αδικημάτων της δωροληψίας και της δωροδοκίας για τα αναφερόμενα πολιτικά πρόσωπα όπως και για το αδίκημα που ονομάζουμε ‘‘ξέπλυμα βρώμικου χρήματος’’. Εκτιμώ ότι θα αποτελέσει μια τομή στην ερμηνεία του άρθρου 86 του Συντάγματος η απόφαση αυτή. Υπάρχουν και οι απόψεις της μειοψηφίας και θεωρώ ότι στην Ολομέλεια της Βουλής θα γίνει μια σοβαρή συζήτηση για όλα αυτά τα κρίσιμα και σοβαρά ζητήματα. Πιστεύουμε ότι κάναμε σοβαρό έργο. Θέλω να ευχαριστήσω τους εργαζομένους των ειδικών μόνιμων επιτροπών και όλων των διευθύνσεων της Βουλής που βοήθησαν με αξιέπαινο επαγγελματισμό».

Ο κ. Βούτσης παραλαμβάνοντας το Πόρισμα, συνεχάρη τους βουλευτές της Επιτροπής για το έργο τους καθώς και τις υπηρεσίες της Βουλής που τους συνέδραμαν και τόνισε:

«Κατά τον Κανονισμό, εγκαίρως θα τεθούν αυτά στη διάθεση των βουλευτών για να γίνει μια ουσιαστική συζήτηση στη Ολομέλεια, έτσι ώστε στη συνέχεια όλο το σώμα αυτής της δουλειάς να είναι στη διάθεση της Δικαιοσύνης που συνεχίζει το έργο της πάνω σε αυτό το ιδιαίτερα σοβαρό ζήτημα που έχει απασχολήσει και συνεχίζει να απασχολεί την κοινή γνώμη.

Θα ήθελα να επισημάνω ότι σωστά έχει ωριμάσει πλέον σε όλες τις πτέρυγες της Βουλής η ανάγκη ριζικής αλλαγής και τροποποίησης του άρθρου 86 του Συντάγματος, διότι μέσω αυτής της διαδικασίας που ακολουθήσατε στην Επιτροπή αποφεύχθηκε τουλάχιστον η σαφής παραγραφή των ενδεχόμενων αδικημάτων, τα οποία, ενδεχομένως επαναλαμβάνω, έχουν τελεστεί και υπάρχει μια ενθάρρυνση της Δικαιοσύνης να συνεχίσει κατ’ αποκλειστικότητα πλέον επί αυτού του ζητήματος.

Η Βουλή κινείται στο πλαίσιο του Συντάγματος και έτσι πρέπει. Με αυτήν την έννοια, στην Ολομέλεια της Βουλής θα εξελιχθεί ένας ουσιαστικός διάλογος πάνω σε αυτό το ζήτημα και θα ληφθούν οι σχετικές αποφάσεις κατά την εισήγησή σας».

Σύμφωνα με το άρθρο 157 του Κανονισμού της Βουλής, «μέσα σε πέντε μέρες από τη διανομή του πορίσματος της επιτροπής στους Βουλευτές, καταρτίζεται ειδική ημερήσια διάταξη της Ολομέλειας της Βουλής. Η συζήτηση αρχίζει το αργότερο σε δεκαπέντε μέρες από την κοινοποίηση της ειδικής ημερήσιας διάταξης».

Σκάνδαλο δείχνει το πόρισμα για Novartis

Βρέθηκαν τα μαύρα της Novartis στο Σαμαρά;

, , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Related Posts

Όσοι δεν κάνουν εμβόλια είναι εγωιστές
Εγωιστές όσοι δεν κάνουν τα εμβόλια τους
Καμπανάκι του ΠΟΥ στην Ελλάδα για την Ιλαρά
Καμπανάκι του ΠΟΥ στην Ελλάδα για την Ιλαρά
Ποια είναι τα συμπτώματα της ιλαράς
Ποια είναι τα συμπτώματα της ιλαράς;
Έξαρση της ιλαράς στην Ευρώπη
Έξαρση της ιλαράς στην Ευρώπη
Αρέσει σε %d bloggers: