Τι παίζει με απασχόληση και απολύσεις; Την ώρα που καταγράφονται αρνητικά ρεκόρ επταετίας στην απώλεια θέσεων εργασίας η ΝΔ πανηγυρίζει…

Το θράσος της ΝΔ, γνωστό άλλωστε, χτυπάει κόκκινο και στην περίπτωση των απωλειών εργασίας. Την ώρα που παρέλαβαν τον περασμένο Ιούλιο ένα “μαγαζί” απόλυτα νοικοκυρεμένο ως προς τα οικονομικά του και μια ανεργία να μειώνεται καλπάζουσα, έξι μήνες μετά, τα δεδομένα δεν είναι καθόλου μα καθόλου ενθαρρυντικά.

Αξίζει να αναφέρουμε μάλιστα ότι ο φετινός Δεκέμβριος καταγράφει αρνητικό ρεκόρ επταετίας, καθώς από το 2013 και μετά το ισοζύγιο προσλήψεων – αποχωρήσεων των μηνών Δεκεμβρίου ήταν θετικό (με μοναδική εξαίρεση τον Δεκέμβριο του 2014, το οποίο όμως ήταν μόλις στο -834). Δείτε και το σχετικό: Καλπάζει η απώλεια θέσεων εργασίας

Γιατί όμως πανηγυρίζει η Κυβέρνηση;

Ας ξεπεράσουμε το γεγονός ότι εκ του “θεάματος” που προσφέρει η συγκεκριμένη Κυβέρνηση άνετα κάποιος λογικός άνθρωπος με στοιχειώδη αντίληψη των πραγμάτων θα μπορούσε να την χαρακτηρίσει και ως “Κυβέρνηση για τα πανηγύρια”, χαρακτηριστικό είναι άλλωστε και το hashtag #kivernisi_tsirko που μονοπωλεί τα social media τους τελευταίους μήνες. Ας δούμε ωστόσο μόνο τα δεδομένα και ας προσπαθήσουμε να καταλάβουμε προς τι τα… πανηγύρια του κ. Βρούτση, αρμόδιου υπουργού Εργασίας.

Η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας και ο αρμόδιος υπουργός Εργασίας, Γιάννης Βρούτσης, επέλεξαν να κάνουν λόγο για «4ο συνεχόμενος μήνας αποκλιμάκωσης της ανεργίας», καθώς και για «βελτίωση των δεικτών της συνολικής και της πλήρους απασχόλησης».

Προκειμένου να στηρίξουν όσα λένε, επικαλέστηκαν στοιχεία της ΕΛ.ΣΤΑΤ. —που όμως σταματούν στον περασμένο Οκτώβριο—, ενώ έκαναν συγκρίσεις με βάση το προηγούμενο έτος (Οκτώβριος του 2019 με Οκτώβριο του 2018) κι όχι με τον προηγούμενο μήνα (Οκτώβριος του 2019 με Σεπτέμβριο του 2019).

Έτσι, όπως ανέφερε ο κ. Βρούτσης, «τα συνεχόμενα θετικά στοιχεία της ΕΛ.ΣΤΑΤ., από τον Ιούλιο του 2019 μέχρι και σήμερα, επιβεβαιώνουν για άλλη μία φορά ότι οι πολιτικές της νέας Κυβέρνησης αποδίδουν καρπούς βελτιώνοντας συνεχώς την αγορά εργασίας μέσω της αυξανόμενης ενίσχυσης της απασχόλησης. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τα πλέον πρόσφατα στοιχεία της ΕΛ.ΣΤΑΤ., τον Οκτώβριο του 2019 και για τέταρτο στη σειρά μήνα, το γενικό ποσοστό ανεργίας παρουσίασε περαιτέρω μείωση και ανήλθε στο 16,6% έναντι 18,5% τον αντίστοιχο μήνα του 2018».

Ο υπουργός Εργασίας ανέφερε επίσης ότι «τον πρώτο μήνα της νέας διακυβέρνησης τον Ιούλιο 2019, το γενικό ποσοστό ανεργίας παρουσίασε μείωση και ανήλθε στο 17,0% έναντι 19,1% τον αντίστοιχο μήνα του 2018, τον Αύγουστο μειώθηκε κατά 2,0% έναντι του 16,9% το 2018, ενώ τον μήνα Σεπτέμβριο μειώθηκε στο 16,8% έναντι 18,8% του προηγούμενου έτους».

Με λίγα λόγια ο “επιστήμονας” υπουργός Εργασίας προσπαθεί να μας πείσει για τα πανηγύρια του συγκρίνοντας… μήλα με… πορτοκάλια.

Μιας και η κουβέντα πήγε στα… φρούτα να σημειωθεί το εξής: Όταν κάνεις πολιτική με όρους επικοινωνίας σε μια χώρα που η trash tv βασιλεύει, το ίδιο και η διαπλοκή, στο τέλος πριν την απόλυτη κατρακύλα και υπό το βάρος των προβλημάτων έρχεται η αυτογελοιοποίηση και μετά βέβαια οι… ντομάτες (sic.)!!!

Advertisements

Related Posts

Πρωτοσέλιδα Εφημερίδων – Καιρός
Πρωτοσέλιδα Εφημερίδων – Καιρός
Θραύση κάνει η διαδικτυακή απάτη στην Ελλάδα
Θραύση κάνει η διαδικτυακή απάτη στην Ελλάδα
Τα best seller αυτοκίνητα στην Ελλάδα
Τα best seller αυτοκίνητα στην Ελλάδα
Online η πλατφόρμα για τη νέα ρύθμιση οφειλών
Online η πλατφόρμα για τη νέα ρύθμιση οφειλών
Αρέσει σε %d bloggers: