Τι λέει το Eurogroup για προϋπολογισμό - συντάξεις

Τι λέει το Eurogroup για προϋπολογισμό – συντάξεις;

Τι λέει το Eurogroup για προϋπολογισμό – συντάξεις; Πως σχολιάζουν οι Ευρωπαίοι το προσχέδιο του ελληνικού προϋπολογισμού; Τι λένε για τις συντάξεις;

Στο πολυσυζητημένο ζήτημα των συντάξεων αναφέρθηκαν οι υψηλά ιστάμενοι του Eurogroup, με τους Ευρωπαίους αξιωματούχους να αποτιμούν θετικά την επιλογή της κυβέρνησης να καταθέσει δύο εναλλακτικές επιλογές για τον προϋπολογισμό του 2019.

Μεταξύ άλλων, ο Μάριο Σεντένο, μετά το τέλος της χθεσινής συνεδρίασης του Eurogroup, ισχυρίστηκε ότι «το μέτρο μείωσης των συντάξεων δεν αποτελεί διαρθρωτικό μέτρο», καθώς εκτίμησε πως αποτελεί δημοσιονομικό μέτρο.

«Όλοι ξέρουμε ότι η δημοσιονομική κατάσταση είναι πολύ καλύτερη από ό,τι ήταν πριν από 18 μήνες, όταν και ελήφθη η απόφαση για την αναδιάρθρωση του συνταξιοδοτικού συστήματος» τόνισε, παράλληλα.

Επεσήμανε δε, ότι το σημαντικό θέμα είναι η Ελλάδα να συνεχίσει να εκπληρώνει τις υποχρεώσεις, ως προς τα δημοσιονομικά μεγέθη και το χρέος.

Από την πλευρά του, ο Επίτροπος Οικονομικών Υποθέσεων, Πιερ Μοσκοβισί, τόνισε ότι η Κομισιόν θα εξετάσει τις προτάσεις της Ελλάδας για τον προϋπολογισμό του 2019 μετά τις 15 Οκτωβρίου.

Ξεκαθάρισε μάλιστα, ότι το σημαντικό ζήτημα είναι η Ελλάδα να πετυχαίνει τους δημοσιονομικούς στόχους, διαβεβαιώνοντας παράλληλα, πως η χώρα κινείται προς τον σωστό δρόμο.

Κάνοντας ευθεία αναφορά στο ζήτημα των συντάξεων, κατέστησε σαφές ότι η ανάγκη υλοποίησης των μέτρων, τα οποία έχουν ήδη συμφωνηθεί, θα εξεταστεί το αμέσως επόμενο διάστημα.

Τέλος, ο επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας, Κλάους Ρέγκλινγκ, χαιρέτισε την επιλογή της Αθήνας να παρουσιάσει δύο εναλλακτικά σενάρια για τον προϋπολογισμό του επόμενου έτους, ενώ επιβεβαίωσε τη θετική πορεία που διανύει η χώρα.

Τι δείχνει το προσχέδιο του προϋπολογισμού;

Related Posts

3 μύθοι για το παρεξηγημένο φραπεδάκι
3 μύθοι για το παρεξηγημένο φραπεδάκι
Πως να αλλάξετε ηλεκτρικό ρεύμα
Πως να αλλάξετε ηλεκτρικό ρεύμα;
Ποιες συσκευές ανεβάζουν το ηλεκτρικό ρεύμα
Ποιες συσκευές ανεβάζουν το ηλεκτρικό ρεύμα;
Πως να μειώσουμε το λογαριασμό του ρεύματος
Πως να μειώσουμε το λογαριασμό του ρεύματος;
Αρέσει σε %d bloggers: