Θα πεθάνουμε αν ψηφίσουμε «Όχι» στο δημοψήφισμα

Θα πεθάνουμε αν ψηφίσουμε «Όχι» στο δημοψήφισμα: Ποιος έλεγε ότι θα πεθάνουμε αν ψηφίσουμε «Όχι» στο δημοψήφισμα; Δεν πεθάναμε, αλλά θα μας πεθάνουν στα γέλια σίγουρα

«Την Κυριακή δεν ψηφίζουμε ΝΑΙ μόνο για την παραμονή μας στην Ευρώπη. Ψηφίζουμε ΝΑΙ και για την υγεία μας και κυρίως για την υγεία των παιδιών μας…. Σε χώρες που χρεοκόπησαν οι θάνατοι αυξήθηκαν κατά 20%» και άλλα παρόμοια ανέφερε ανακοίνωση που συνέταξε ο Νικος Μανιαδάκης στις παραμονές του δημοψηφίσματος της 5ης Ιουλίου του 2015

Ο Νίκος Μανιαδάκης απέστειλε την ανακοίνωση ως επικεφαλής των ενδιαφερομένων για την υγεία μας, με τους υπόλοιπους 9 καθηγητές από διάφορα ιδρύματα να συνυπογράφουν κατ΄ αλφαβητική σειρά!!!

Τι έγραφε:

Εάν δεν επιτευχθεί άμεσα συμφωνία και δεν αποκατασταθεί η χρηματοδότηση της ελληνικής οικονομίας, οι επιπτώσεις στην υγεία του ελληνικού πληθυσμού θα είναι δραματικές. Η οικονομική κρίση σαφώς έχει επηρεάσει αρνητικά την υγεία, κυρίως τη ψυχική και πρωτίστως των ανέργων και των φτωχών στρωμάτων, ωστόσο προς το παρόν οι δείκτες θνησιμότητας και το προσδόκιμο ζωής των Ελλήνων δεν φαίνεται να έχουν ακόμα επηρεαστεί.

Από τη Δευτέρα, όμως, εάν προκληθεί άτακτη χρεοκοπία της οικονομίας, θα χρεοκοπήσει και το σύστημα υγείας, με ανυπολόγιστες συνέπειες για την ιατροφαρμακευτική περίθαλψη των Ελλήνων πολιτών.

Πολλά δημόσια νοσοκομεία δεν θα μπορέσουν να λειτουργήσουν.

Ειδικότερα σε ότι (sic) αφορά τα φάρμακα, οι εταιρείες δεν θα τα προμηθεύουν χωρίς να πληρώνονται. Ακόμα και η 3μηνη επάρκεια που προβλέπει η νομοθεσία, δεν θα μπορεί να εξασφαλιστεί. Επιπλέον, δεν θα μπορούν να εκτελούνται οι 3μηνες συνταγές για τους χρόνιους ασθενείς, ενώ σημαντικά και πολύ αποτελεσματικά φάρμακα που κυκλοφορούν διεθνώς, δεν θα εισάγονται στην Ελλάδα. Οι δε απολύσεις στις φαρμακευτικές εταιρείες θα πάρουν μαζικές διαστάσεις.

Υπογραμμίζεται ότι σε όποιες χώρες τα τελευταία χρόνια υπήρξε άτακτη χρεοκοπία, όπως στις χώρες της πρώην ΕΣΣΔ στις αρχές της δεκαετίας του 1990 και στις χώρες της Ν.Α. Ασίας στα τέλη της ίδιας δεκαετίας, καταγράφηκε αύξηση των θανάτων κατά 20% και μείωση του προσδόκιμου ζωής από 5 έως 7 χρόνια.

Ας μην αφήσουμε να συμβούν όλα αυτά στη χώρα μας. Την Κυριακή δεν ψηφίζουμε ΝΑΙ μόνο για την παραμονή μας στην Ευρώπη. Ψηφίζουμε ΝΑΙ και για την υγεία μας και κυρίως για την υγεία των παιδιών μας.

  • Ν. Μανιαδάκης καθηγητής διοίκησης υγείας στην ΕΣΔΥ
  • Μ. Γείτονα, Αν. Καθηγήτρια, Οικονομικής Ανάλυσης Κοινωνικής Πολιτικής & Οικονομικών της Υγείας, Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου
  • Λ. Λιαρόπουλος, Ομ. Καθηγητής Πολιτικής Οικονομικών Υγείας, ΕΚΠΑ
  • Ν. Πολύζος, Καθηγητής Διοίκησης Υπηρεσιών Υγείας, ΔΠΘ
  • Α. Σισούρας, Ομ. Καθηγητής Επιχειρησιακής Έρευνας Υγείας, Πανεπιστήμιο Πατρών
  • Σ. Σούλης, Καθηγητής Οικονομικών της Υγείας και Κοινωνικής Προστασίας, ΤΕΙ Αθήνας
  • Κ. Σουλιώτης, Επίκ. Καθηγητής Πολιτικής Υγείας, Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου
  • Γ. Τούντας, Καθηγητής Κοινωνικής και Προληπτικής Ιατρικής, ΕΚΠΑ
  • Γ. Υφαντόπουλος, Καθηγητής Οικονομικών της Υγείας, ΕΚΠΑ
  • Τ. Φιλαλήθης, Καθηγητής Κοινωνικής Ιατρικής – Προγραμματισμού Υγείας, Πανεπιστήμιο Κρήτης

Διεθνής αναγνώριση για την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας στην Ελλάδα

Advertisements

Related Posts

Τέλος η 13η σύνταξη
Τέλος η 13η σύνταξη
Υπηρεσίες με ένα κλικ για οδηγούς
Υπηρεσίες με ένα κλικ για οδηγούς
Πρωτοσέλιδα Εφημερίδων – Καιρός
Πρωτοσέλιδα Εφημερίδων – Καιρός
Πρωτοσέλιδα Εφημερίδων – Καιρός
Πρωτοσέλιδα Εφημερίδων – Καιρός
Αρέσει σε %d bloggers: