Τελικά η Ξαφά κατάλαβε τον ΕΝΦΙΑ;

Τελικά η Ξαφά κατάλαβε τον ΕΝΦΙΑ; Τελικά μάθαμε αν η “άριστη”… Δρ. Μιράντα Ξαφά κατάλαβε την κλιμακωτή και αναλογική εφαρμογή του ΕΝΦΙΑ; Παριστάνουν τους οικονομικούς αναλυτές αλλά δεν ξέρουν που παν τα 4!!! 

Η Δρ. Μιράντα Ξαφά είναι πολύ σεμνή γυναίκα. Δεν ξέρω αν τη θυμάστε, έχει 2 μέτρα βιογραφικό, ξεκίνησε την καριέρα της στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο στην Ουάσιγκτον το 1980, όπου επικεντρώθηκε στα ΕΦΙΑΛΤΙΚΑ σταθεροποιητικά προγράμματα στη Λατινική Αμερική.

Το 1991-93 εργάστηκε ως Διευθύντρια του Οικονομικού γραφείου του Πρωθυπουργού κ. Μητσοτάκη στην Αθήνα, και εν συνεχεία εργάστηκε ως αναλύτρια των διεθνών αγορών στο Λονδίνο και στην Αθήνα.

Ξαναγύρισε στο ΔΝΤ την περίοδο 2004-09, και εν συνεχεία σε χρηματοοικονομικές εταιρείες με έδρα την Γενεύη και αλλού, έχει μάλιστα διδάξει οικονομικά στο πανεπιστήμιο της Πενσιλβάνια. Ήταν με το Στέφανο Μάνο στη Δράση, και όχι μόνον -τον Καραμανλή βασικά δεν αντέχει, με τους άλλους συνυπάρχει.

Όμως όταν η Ελλάδα ζοριζόταν, εκείνη στο Λονδίνο συνιστούσε στους επενδυτές ΝΑ ΜΗΝ ΕΠΕΝΔΥΣΟΥΝ στην Ελλάδα γιατί θα χάσουν τα λεφτά τους και ότι πρέπει να προκληθεί οικονομική ασφυξία στην Ελλάδα για να πέσει ο Τσίπρας.

Όταν ένας άνθρωπος με τόσα ας πούμε ακαδημαϊκά προσόντα αναρωτιέται δημοσίως για τον ΕΝΦΙΑ (καθηγήτρια οικονομικών είναι η γυναίκα), αναρωτιέσαι κι εσύ με τι σειρά σου τι ακριβώς διδάσκει.

Και τρως τότε μια φλασιά και θυμάσαι ότι το γνωστικό αντικείμενό της είναι «πώς να σώσετε την οικονομία εκτελώντας συνταξιούχους», παλιότερα το αντικείμενο ήταν «πώς να απολύσετε όλους τους δημοσίους υπαλλήλους και να συνεχίσει να υπάρχει κράτος»

Με όλα τα προσόντα της είναι εξαιρετικά ταπεινό που θέτει αυτό το ρητορικό ερώτημα για τον ΕΝΦΙΑ στον απλό λαουτζίκο (η απάντηση είναι ότι φταίει ο αχαρακτήριστος ΣΥΡΙΖΑ και θεωρείται ασφαλώς αυτονόητη ή πιθανόν η αυτονόητη απάντηση είναι ότι ο ΣΥΡΙΖΑ τα έβαλε προσωπικά μαζί της και την εξοντώνει οικονομικά).

Ή μπορεί και να είναι και σχεδόν πραγματικό ερώτημα, δηλαδή η Ξαφά που θέλει με τη δεξιά να κυβερνήσει την Ελλάδα, ΒΑΡΙΕΤΑΙ να διαβάσει την κλιμακωτή και αναλογική εφαρμογή του ΕΝΦΙΑ.

Να της εξηγήσουμε νεοδημοκρατίστικα για να το καταλάβει με απλά λόγια:

αν ο Μητσοτάκης τάξει 8% μείωση στη φορολόγηση των βιομηχάνων, το ποσό που θα μαζέψει το κράτος από την φορολόγησή τους θα είναι 80% λιγότερο. Πάμε για διδακτορικό στα οικονομικά ή όχι; Αριστεία!!!

Α, να και μια άλλη ανάρτηση για το πώς ονειρεύονται το ασφαλιστικό οι δεξιοί. Και εδώ βλέπω δεν μπερδεύεται καθόλου με τα δυσανάλογα ποσοστά…

Καλά, όσο για την… “επιστημονική” ανάλυση της αναφορικά με την πρόταση Μητσοτάκη να περάσει ο ΕΝΦΙΑ στους δήμους, τι να πει κανείς… το “αριστεία” σκέτο νομίζω πως αρκεί…

Βρε μπας και τα πληρώνει ο Τσίπρας όλους αυτούς τους “άριστους” για να του ανεβάζουν τα ποσοστά; Κάνει καλή δουλειά τελικά ο Καρανίκας στον στρατηγικό σχεδιασμό…

«Βόμβες» για Μητσοτάκη, Μιράντα Ξαφά και Paradise Papers!!!

Κλείδωσε η μείωση του ΕΝΦΙΑ

Η ΝΔ φέρνει το πρόγραμμα Πινοσέτ στο ασφαλιστικό

Advertisements

Related Posts

Πρωτοσέλιδα Εφημερίδων – Καιρός
Πρωτοσέλιδα Εφημερίδων – Καιρός
Ο πρωινός βήχας των καπνιστών θεωρείται νόσος
Ο πρωινός βήχας των καπνιστών θεωρείται νόσος
Πώς επιτίθεται ο κορονοϊός στο ανθρώπινο σώμα
Πώς επιτίθεται ο κορονοϊός στο ανθρώπινο σώμα;
Πρωτοσέλιδα Εφημερίδων – Καιρός
Πρωτοσέλιδα Εφημερίδων – Καιρός
Αρέσει σε %d bloggers: