Συν-αξιοποίηση της εκκλησιαστικής περιουσίας

Συν-αξιοποίηση της εκκλησιαστικής περιουσίας: Για πρώτη φορά συν-αξιοποίηση της εκκλησιαστικής περιουσίας

«Είναι σαφές ότι πήγα στο Πατριαρχείο μετά από μια προγραμματισμένη συνάντηση για ένα σύνολο θεμάτων. Ενημέρωσα τον κ. Βαρθολομαίο για τη συμφωνία εκκλησίας-κυβέρνησης. Εδώ υπάρχουν θέματα που έχουν σχέση με το Οικουμενικό Πατριαρχείο όπως είναι η εκκλησία της Κρήτης και οι Μητροπόλεις των Δωδεκανήσων» ανέφερε ο Κώστας Γαβρόγλου μιλώντας στο OPEN.

«Τα ζητήματα που έχουν αμεσότερη σχέση με το Οικουμενικό Πατριαρχείο είναι ζητήματα που θα τα δούμε ξεχωριστά και τι σχέση έχουν με τη συνολική συμφωνία που γίνεται με την Εκκλησία της Ελλάδος» πρόσθεσε ο υπουργός Παιδείας.

«Όπως καταλαβαίνετε ως μέλος της κυβέρνησης, έκανα αυτό που η κυβέρνηση έπρεπε να κάνει. Όπως σας είπα ήταν προγραμματισμένη αυτή η συνάντηση. Με τον Οικουμενικό Πατριάρχη συζητήσαμε και θέματα που σχετίζονται με την εκπαίδευση των ιερέων» πρόσθεσε.

Όπως τόνισε ο υπουργός Παιδείας «έχουν μεγαλύτερη σημασία οι έννοιες. Στην προκειμένη περίπτωση μεγαλύτερη σημασία έχει το επόμενο βήμα. Μαζί με την εκκλησία καταθέσαμε ένα σύνολο προτάσεων. Τα δεκαπέντε σημεία έχουν πάρα πολλές λεπτομέρειες που πρέπει να λυθούν. Τώρα αρχίζει ένας ουσιαστικός διάλογος προς τις λεπτομέρειες. Νομίζω ότι υπάρχουν πολλές παρεξηγήσεις και θα πρέπει να ενημερωθούν όλοι».

«Η συμφωνία πρέπει να τηρηθεί σε όλα της τα σημεία» είπε ακόμη, ενώ έκανε λόγο για «συναξιοποίηση της περιουσίας της Εκκλησίας για πρώτη φορά».

«Αυτή είναι μία κυβέρνηση που λύνει ιστορικές εκκρεμότητες», ανέφερε επίσης, σχολιάζοντας τόσο τη συμφωνία με την Εκκλησία όσο και τη Συμφωνία των Πρεσπών.

«Ο προβληματισμός του Πατριάρχη έχει να κάνει με δύο ζητήματα τα οποία είναι η εκκλησία της Κρήτης και οι Μητροπόλεις των Δωδεκανήσων, όπου εγώ τον διαβεβαίωσα ότι δεν υπάρχει κανένα απολύτως πρόβλημα ως προς τη μισθοδοσία, ούτε προς το ασφαλιστικό, ούτε προς τα θέματα περίθαλψης».

Τα βασικά της συμφωνίας Πολιτείας – Εκκλησίας

Πόσο μας κοστίζουν οι μισθοί των κληρικών

 

Advertisements
, , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Related Posts

Έρχονται ηλεκτρονικές κλήσεις για παραβάσεις ΚΟΚ
Έρχονται ηλεκτρονικές κλήσεις για παραβάσεις ΚΟΚ
Η κυβέρνηση διαλύει ωράρια και πρόστιμα
Η κυβέρνηση διαλύει ωράρια και πρόστιμα
Τα ψιλά γράμματα του νέου ασφαλιστικού
Τα ψιλά γράμματα του νέου ασφαλιστικού
ΝΔ ο οδοστρωτήρας της αγοράς εργασίας
ΝΔ ο οδοστρωτήρας της αγοράς εργασίας
Αρέσει σε %d bloggers: