Στο επίκεντρο οι νέες θέσεις εργασίας

Στο επίκεντρο οι νέες θέσεις εργασίας

Στο επίκεντρο οι νέες θέσεις εργασίας: Καταφέραμε 400.000 νέες θέσεις εργασίας, στόχος άλλες 500.000 νέες θέσεις εργασίας λέει η Αχτσιόγλου

Στον κανάλι του ΑΝΤ1 και στην εκπομπή του Γιώργου Παπαδάκη φιλοξενήθηκε η υπουργός Εργασίας και εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Έφη Αχτσιόγλου.

Στόχος επιπλέον 500.000 θέσεις εργασίας

«Το πρόγραμμά μας έχει στο επίκεντρο τις νέες θέσεις εργασίας με αυξημένους μισθούς και δικαιώματα. Ο στόχος μας για 500.000 νέες θέσεις εργασίας εντός 4ετίας είναι απολύτως εφικτός δεδομένου ότι ήδη καταφέραμε να δημιουργήσουμε περισσότερες από 400.000 την προηγούμενη τετραετία» επισήμανε Έφη Αχτσιόγλου.

Προσέθεσε ότι «έχουμε πει συγκεκριμένα πώς θα αυξήσουμε τον κατώτατο μισθό, το 2020 και το 2021 κατά 7,5% και 7,5%, ενώ έχουμε συγκεκριμένη στόχευση για τη μείωση της ανεργίας των γυναικών, που είναι πολύ σοβαρό ζήτημα και σπανίως το συζητάμε».

Μίλησε επίσης για στοχευμένες φοροελαφρύνσεις «που θα ακουμπούν τα χαμηλά και μεσαία εισοδήματα» και υπογράμμισε ως πιο σημαντικές «τη μείωση της προκαταβολής φόρου κατά 50%, που το ζητούν πολύ έντονα οι επαγγελματίες, τη μείωση του πρώτου φορολογικού συντελεστή στη φορολογία εισοδήματος από το 22% στο 20% και την περαιτέρω μείωση του ΕΝΦΙΑ».

Όλα αυτά, συμπλήρωσε η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, «σε συνδυασμό με ένα ισχυρό κοινωνικό κράτος. Δηλαδή, έχουμε ένα μείγμα στοχευμένων μειώσεων φόρων, αλλά και αύξησης κοινωνικών δαπανών, για να έχουμε και καλύτερη υγεία, παιδεία, καλές υπηρεσίες προς τους πολίτες».

Το σχέδιο της ΝΔ έχει πολιτικές λιτότητας

Από την άλλη πλευρά, ανέφερε ότι το σχέδιο της ΝΔ «έχει πάρα πολλές ομοιότητες με αυτό που ζήσαμε στη χώρα πριν το 2010» δηλαδή «σε πολιτικές οι οποίες θα είναι πολιτικές λιτότητας για τη μεγάλη κοινωνική πλειοψηφία» και «επομένως, με αυτά τα δύο αντιπαρατιθέμενα σχέδια, νομίζω ότι ο κόσμος θα κάνει τις επιλογές του πια με διαφορετική αίσθηση ευθύνης για την επόμενη μέρα».

Αναφερόμενη στα πεπραγμένα της κυβέρνησης, ιδιαίτερα στον τομέα τον εργασιακών, η κ. Αχτσιόγλου υπογράμμισε ότι «μειώσαμε την ανεργία κατά 8 μονάδες δημιουργώντας περισσότερες από 400.000 θέσεις εργασίας. Αυξήσαμε τον κατώτατο μισθό κατά 11% και καταργήσαμε τον ντροπιαστικό υποκατώτατο μισθό για τους νέους».

Τόνισε ακόμη, ότι «επαναφέραμε τις συλλογικές διαπραγματεύσεις, λάβαμε συγκεκριμένα μέτρα για να προστατεύσουμε τους εργαζομένους στις εργολαβίες και συγκεκριμένα μέτρα για την τήρηση των ωραρίων».

Προσέθεσε δε, ότι «πρέπει να γίνουν κι άλλα τόσα για να μπορέσει να έρθει ο κόσμος σε μια καλύτερη κατάσταση και να σβήσει πλήρως ο κοινωνικός όλεθρος που παραλάβαμε».

Με τη ΝΔ η ανεργία πήγε στο 28%

Στον αντίποδα, τόνισε, η ΝΔ εκτίναξε την ανεργία στο 28% και την ανεργία των νέων στο 60%, το 2012, με απόφαση του Υπουργικού Συμβουλίου ο κατώτατος μισθός μειώθηκε κατά 22% και θεσμοθετήθηκε ο ντροπιαστικός υποκατώτατος μισθός για τους νέους με μείωση 32%.

Το πρόγραμμα της ΝΔ έχει περικοπές συντάξεων, μισθών και κόψιμο κοινωνικών επιδομάτων

Η κ. Αχτσιόγλου επισήμανε ακόμη ότι το πρόγραμμα της ΝΔ προβλέπει «ραγδαία μείωση της φορολογίας επί των κερδών των επιχειρήσεων που κοστίζει στο Δημόσιο πάνω από ένα δισ. Για να κρατήσει δημοσιονομική ισορροπία η χώρα, που φαντάζομαι ότι το θέλει η ΝΔ, δεν θέλει να μπει σε περιπέτειες, θα πρέπει να μειώσει δαπάνες, όπως λέει το πρόγραμμά της. Η μείωση δαπανών όμως του κράτους είναι κάτι πολύ συγκεκριμένο το οποίο δεν ακούω πώς εξειδικεύεται από τη ΝΔ. Είναι μισθοί, συντάξεις, είναι κοινωνικά επιδόματα. Πέντε μεγάλα κοινωνικά επιδόματα. Επομένως, αυτά τα πράγματα θα πρέπει να διευκρινιστούν όταν κανείς εκφωνεί ένα πρόγραμμα και να μην αποφεύγει να τα συζητάει. Ιδίως όταν αποφεύγει να κάνει και μια αντιπαράθεση με τον έτερο υποψήφιο πρωθυπουργό. Αυτό αναφορικά με τη άρνηση διεξαγωγής debate μεταξύ των δυο από τη ΝΔ».

Δείτε τα σχετικά βίντεο

Είμαστε πρωταθλητές στην ανεργία

Advertisements

Related Posts

Τέλος η 13η σύνταξη
Τέλος η 13η σύνταξη
Υπηρεσίες με ένα κλικ για οδηγούς
Υπηρεσίες με ένα κλικ για οδηγούς
Πρωτοσέλιδα Εφημερίδων – Καιρός
Πρωτοσέλιδα Εφημερίδων – Καιρός
Πρωτοσέλιδα Εφημερίδων – Καιρός
Πρωτοσέλιδα Εφημερίδων – Καιρός
Αρέσει σε %d bloggers: