Εκτός από την θέση του δημοτικού συμβούλου Πειραιά ο Μαρινάκης;

Προς παύση από δημοτικός σύμβουλος στον Πειραιά ο Βαγγέλης Μαρινάκης

Στην έκπτωση του Βαγγέλη Μαρινάκη, ιδιοκτήτη του Ολυμπιακού και απερχόμενου προέδρου της ΠΑΕ, από τη θέση του δημοτικού συμβούλου Πειραιά οδηγούν οι τελευταίες εξελίξεις μετά το βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών.

Ο Β. Μαρινάκης παραπέμπεται κατηγορούμενος με το κακούργημα της αλλοίωσης αποτελεσμάτων ποδοσφαιρικών αγώνων ενώ από το παρελθόν του έχουν επιβληθεί περιοριστικοί όροι.

Με βάση τις προβλέψεις του «Καλλικράτη» αλλά και πρόσφατη ομόφωνη γνωμοδότηση του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους, εάν συντρέχουν ταυτόχρονα αυτές οι συνθήκες, τότε αιρετός (είτε δήμαρχος, είτε δημοτικός σύμβουλος κλπ.), τίθεται σε αργία.

Συγκεκριμένα, η γνωμοδότηση του ΝΣΚ που επικαλείται την ισχύουσα νομοθεσία αναφέρει:

«Για την θέση αιρετού σε κατάσταση αυτοδίκαιης αργίας, απαιτείται σωρευτικά η συνδρομή α) της εκδόσεως αμετακλήτου παραπεμπτικού βουλεύματος για κακούργημα και β) της επιβολής ή ισχύος περιοριστικών όρων ή προσωρινής κρατήσεως».

Με το που καταστεί και τυπικά αμετάκλητο το βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών, θα ακολουθήσει από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση η έκδοση της διαπιστωτική πράξη για τη θέση του δημοτικού συμβούλου σε αργία.

Σε κάθε περίπτωση, όπως ορίζει ο νόμος, αν στη συνέχεια εκδοθεί αθωωτική απόφαση, η αργία αίρεται αυτοδικαίως και θεωρείται ως μηδέποτε επιβληθείσα.

info: aftodioikisi.gr

Advertisements
, , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Related Posts

Η πρώτη γυναίκα Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας
Η πρώτη γυναίκα Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας
Ο Μητσοτάκης βολεύει και τα γαλάζια παππούδια
Ο Μητσοτάκης βολεύει και τα γαλάζια παππούδια
Πρωτοσέλιδα Εφημερίδων – Καιρός
Πρωτοσέλιδα Εφημερίδων – Καιρός
Τα αναψυκτικά διαίτης παχαίνουν
Τα αναψυκτικά διαίτης παχαίνουν!!!
Αρέσει σε %d bloggers: