Προαναγγελία κατάργησης του αφορολόγητου

Προαναγγελία κατάργησης του αφορολόγητου

Προαναγγελία κατάργησης του αφορολόγητου: Ο Άδωνης Γεωργιάδης προαναγγέλλει την κατάργηση του αφορολόγητου…

Λίγες βδομάδες πριν η ΝΔ και ο Κυριάκος Μητσοτάκης (αρχές Μαΐου) είχε καταθέσει πρόταση για κατάργηση της μείωσης του αφορολόγητου.

«Προκαλώ εδώ και τώρα τον κ. Τσίπρα, αντί να λέει ότι επί των ημερών του δεν θα κοπεί το αφορολόγητο, να έρθει και να προσυπογράψει μια τροπολογία που θα καταθέσει η Νέα Δημοκρατία» είχε πει με το γνωστό ύφος καρδιναλίων ο Κυριάκος Μητσοτάκης στον ΑΝΤ1 και τον Γιώργο Παπαδάκη.

Όταν η κυβέρνηση έφερε το σχετικό νομοσχέδιο, η ΝΔ την κατηγόρησε πως σύρεται πίσω της, άσχετα αν ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας είχε δηλώσει εδώ και μήνες πως η μείωση του αφορολόγητου δεν θα ίσχυε.

Δεν πέρασαν μερικές ημέρες και ο ίδιος ο αντιπρόεδρος του κόμματος, Άδωνης Γεωργιάδης με δηλώσεις του στο ραδιόφωνο των Παραπολιτικών προανήγγειλε κατάργηση του νόμου του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο ακροδεξιός αντιπρόεδρος της ΝΔ μάλιστα δεν διστάζει να επικαλεστεί τους θεσμούς για να περάσει τη «διεύρυνση της φορολογικής βάσης», όπως επισήμως ονομάζουν την… κατάργηση του αφορολόγητου για να μου τους πάρουν χαμπάρι. Αμ δε…

Αναλυτικά στο σχετικό δελτίο τύπου αναφέρονται τα εξής:

ΑΔΩΝΗΣ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ: Μείωση του αφορολογήτου κατά τον τρόπο που τον ψήφισε η κυβέρνηση Τσίπρα με Κυριάκο Μητσοτάκη πρωθυπουργό δεν θα ισχύσει. Εμείς δεν ψηφίσαμε το νόμο του κ. Τσίπρα, από την αρχή διαφωνήσαμε με αυτό το μέτρο άρα αυτό το μέτρο εμάς δεν μας δεσμεύει και εξηγούμε ξεκάθαρα στους θεσμούς ότι εμείς θέλουμε μια δικαιότερη φορολογία. Δεν πάμε να κάνουμε πόλεμο με τους θεσμούς και τους ξένους, είμαστε πολιτισμένοι και λογικοί άνθρωποι. Εμείς δεν πουλάμε «πόλεμο».

Ο Άδωνης Γεωργιάδης λοιπόν που έλεγε ότι δεν θέλει οι θεσμοί να του πάρουν την δόξα των απολύσεων και των λουκέτων στα νοσοκομεία, τώρα κρύβεται πίσω από αυτούς μιας και το παιχνίδι πλέον έχει χοντρύνει. Και όταν βέβαια κάνει λόγο για… δικαιότερη φορολογία απλά αναφέρει την επιθυμία του Κυριάκου Μητσοτάκη για καθολική φορολογία με έναν συντελεστή ωστόσο της τάξης του 9% για τα ελάχιστα εισοδήματα έως 10.000 ευρώ…

Γνωστά αυτά τα κόλπα και στην πιάτσα έχουν και ονομασία… “trickle down economics” κάντε ένα απλό google search για να δείτε τι έρχεται ή τι θέλουν να μας φέρουν…

Νόμος η διατήρηση του αφορολόγητου

photo: pixabay.com

, , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Related Posts

Τους μπαγλάρωσαν επειδή έκαναν Yoga
Τους μπαγλάρωσαν επειδή έκαναν Yoga
Δώρο Μητσοτάκη στους Νοβάρτιστους
Δώρο Μητσοτάκη στους Νοβάρτιστους
Ξεπουλάνε και τα ασφαλιστικά χρέη στα Funds
Ξεπουλάνε και τα ασφαλιστικά χρέη στα Funds
Πρωτοσέλιδα Εφημερίδων – Καιρός
Αρέσει σε %d bloggers: