Πότε θα λυθεί το Κυπριακό

Πότε θα λυθεί το Κυπριακό;

Πότε θα λυθεί το Κυπριακό; Η Μογκερίνι είπε ότι το Κυπριακό θα λυθεί μόνο εάν ξαναβγεί ο Τσίπρας!!!

Aποστολή Κυπρίων αξιωματούχων του ΑΚΕΛ, συναντήθηκε με την Φεντερίκα Μογκερίνι, την Ύπατη Εκπρόσωπο της ΕΕ για θέματα εξωτερικής πολιτικής, προκειμένου να διερευνήσει εάν υπάρχουν δυνατότητες επανεκκίνησης των διαπραγματεύσεων για την επίλυση του Κυπριακού.

Η Ύπατη Εκπρόσωπος απάντησε πως «το Κυπριακό μπορεί να λυθεί μόνο εάν ξαναβγεί ο Τσίπρας πρωθυπουργός». Την είδηση αυτή αποκάλυψε ο ευρωβουλευτής Στέλιος Κούλογλου μιλώντας στο ραδιόφωνο του Alpha989 και στην Γιάννα Παπαδάκου με αφορμή την επίσκεψη του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα στην Τουρκία.

Κατά την συνάντηση του Έλληνα πρωθυπουργού με τον Τούρκο Πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, «θα γίνει μια προσπάθεια εξομάλυνσης των σχέσεων μας με την Τουρκία, που είναι τεταμένες το τελευταίο διάστημα», δήλωσε ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.

«Ένα από τα χαρτιά που θα μπορούσε να αξιοποιήσει ο πρωθυπουργός, είναι πως η συνάντηση πραγματοποιείται σε ένα περιβάλλον αρνητικό για την Τουρκία στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Επίκειται η συζήτηση στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο για νέα μέτρα εναντίον της Τουρκίας λόγω της παραβίασης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων», εξήγησε ο ευρωβουλευτής σημειώνοντας ότι εξετάζεται ακόμη και η οριστική διακοπή των ενταξιακών διαπραγματεύσεων.

«Αυτό σημαίνει ότι οι διαπραγματεύσεις ξεκινούν από την αρχή καθώς θα πρέπει και οι 27 χώρες-μέλη να συμφωνήσουν σε αυτό – πράγμα αδύνατο καθώς τα κράτη-μέλη με ακροδεξιές κυβερνήσεις, όπως η Αυστρία και η Ουγγαρία, είναι αντιτίθενται στην είσοδο της Τουρκίας στην ΕΕ γιατί είναι μια μουσουλμανική χώρα. Σε αυτό το κομμάτι η Ελλάδα μπορεί να παίξει διαμεσολαβητικό ρόλο, υιοθετώντας μια πιο μετριοπαθή στάση, καθώς είμαστε υπέρ της ενταξιακής πορείας της Τουρκίας και σίγουρα κατά της οριστικής διακοπής των διαπραγματεύσεων. Πρόκειται, εξάλλου για μια πάγια θέση της ελληνικής εξωτερικής πολιτικής ήδη από το 2000».

Η Ελλάδα τέλειωσε την Τρόικα με το νέο ομόλογο

Με πληροφορίες από Alpha989

Related Posts

Τι προσέχουμε όταν παραλαμβάνουμε πετρέλαιο
Τι προσέχουμε όταν παραλαμβάνουμε πετρέλαιο;
Ξεκίνησε η διάθεση του πετρελαίου θέρμανσης
Ξεκίνησε η διάθεση του πετρελαίου θέρμανσης
Δίνουν
Δίνουν “κοινωνικό” μέρισμα στις επιχειρήσεις!!!
Πρωτοσέλιδα Εφημερίδων – Καιρός
Αρέσει σε %d bloggers: