Πως θα επηρεάσει το Brexit τους Έλληνες

Πως θα επηρεάσει το Brexit τους Έλληνες;

Πως θα επηρεάσει το Brexit τους Έλληνες της Βρετανίας; Τι θα γίνει με τα δίδακτρα των Ελλήνων που σπουδάζουν στη Βρετανία;

Ο καθηγητής νομικής Δημήτρης Γιαννουλόπουλος προσεγγίζει το ενδεχόμενο του Brexit σε οποιαδήποτε μορφή του (άτακτο ή μη) και τονίζει τα σημεία που θα επηρεάσουν τους Έλληνες, οι οποίοι ήδη ζουν στην Βρετανία, αλλά αναλύει και τι πρέπει να έχουν κατά νου, όσοι προγραμματίζουν να μεταβούν εκεί.

Τι θα γίνει με τα δίδακτρα των Ελλήνων που σπουδάζουν στη Βρετανία

Στο Brexit και τον τρόπο που αυτό θα επηρεάσει τους φοιτητές στη Βρετανία, αναφέρθηκε η Βρετανίδα πρεσβευτής στην Αθήνα, Κέιτ Σμιθ.

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης που πραγματοποιήθηκε για την απονομή των υποτροφιών Chevening, η κ. Σμιθ ανέφερε ότι «δεν υπάρχει ακόμα η μεγάλη απάντηση που περιμένουμε για το μόνιμο πλαίσιο που θα θεσμοθετηθεί», ωστόσο επεσήμανε:

«Όλοι οι φοιτητές που προέρχονται από την Ευρωπαϊκή Ένωση και θα ξεκινήσουν τις σπουδές τους το 2020-21 στο Ηνωμένο Βασίλειο, θα έχουν τα ίδια δίδακτρα και οικονομική υποστήριξη, όπως οι Βρετανοί συμφοιτητές τους, μέχρι και την ολοκλήρωση των σπουδών τους».

Σε ετοιμότητα η ελληνική κυβέρνηση

Μπορεί στη Μεγάλη Βρετανία οι αγορές και οι πολίτες να αγωνιούν λόγω αυξημένου φόβου για άτακτο Brexit, καθώς θα ήταν άγνωστες οι συνέπειες σε οικονομία και κοινωνία, στην Ελλάδα ωστόσο οι αρμόδιες αρχές κινητοποιούνται ήδη ώστε η χώρα να μην βρεθεί απροετοίμαστη. Το υπουργείο Εξωτερικών, οι διπλωματικές αρχές κι ο αρμόδιος αναπληρωτής υπουργός, Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, σε συνεργασία με πολλά από τα συσχετιζόμενα υπουργεία, έκαναν μια λεπτομερή καταγραφή για το τι θα χρειαστεί στη δημόσια διοίκηση, ώστε να μη βρεθεί η χώρα μας προ εκπλήξεων.

«Οδικός άξονας» υπό το φόβο ενός άτακτου Brexit: Πώς προετοιμάζεται η Ελλάδα

Η λίστα με τις καταγεγραμμένες υποχρεώσεις ανά υπουργείο ώστε να είναι έτοιμη η Δημόσια Διοίκηση σε όλους του τομείς περιλαμβάνει 128 βήματα σε περίπου 40 σελίδες. Είναι στην ουσία ο «οδικός άξονας» με τίτλο «Προετοιμασία της Ελληνικής δημόσιας διοίκησης για το NO DEAL BREXIT/ΣΧΕΔΙΟ ΔΡΑΣΗΣ ΕΚΡΕΜΟΤΗΤΕΣ».

Πως έγινε η διανομή σανού στο Brexit;

Πώς το Brexit θα πλήξει ελληνικές επιχειρήσεις;

Advertisements

Related Posts

Ο καλλιτέχνης της δεκαετίας στη Βρετανία
Ο καλλιτέχνης της δεκαετίας στη Βρετανία
Πόσα ξοδεύουν οι επιχειρήσεις για έρευνα και ανάπτυξη
Πόσα ξοδεύουν οι επιχειρήσεις για έρευνα και ανάπτυξη;
Τι παίζει με την κατάθεση πινακίδων
Τι παίζει με την κατάθεση πινακίδων;
Τέλη κυκλοφορίας σε δόσεις
Τέλη κυκλοφορίας σε δόσεις
Αρέσει σε %d bloggers: