Πως έγινε η διανομή σανού στο Brexit

Πως έγινε η διανομή σανού στο Brexit;

Πως έγινε η διανομή σανού στο Brexit; Η ταινία που μας λέει πως έγινε η διανομή σανού μέσω social media στο δημοψήφισμα για το Brexit!!!

Η ταινία βασίζεται σε μια πραγματική ιστορία, η οποία πλέον προκαλεί τεράστια πολιτική θύελλα στην Μεγάλη Βρετανία, χωρίς αυτό βέβαια να σημαίνει ότι και η Ευρωπαϊκή Ένωση θα βγει εντελώς αλώβητη από αυτό το θρίλερ. Ο κόσμος σίγουρα θα είναι εντελώς διαφορετικός στην επόμενη μέρα του Brexit. Την ίδια στιγμή εξηγεί με ελαφρώς δραματικό τρόπο πως με την χρήση κυρίως των social media καταπατούνται θεμελιώδεις θεσμοί, όπως η ίδια η δημοκρατία, αλλά και άλλες σημαντικές ηθικές αξίες μέσα στις κοινωνίες…

Η ταινία του δημοφιλούς δικτύου HBO έχει τον τίτλο Brexit και έχει να κάνει με την εκστρατεία του Vote Leave για το δημοψήφισμα αλλά κυρίως στην χρήση των δεδομένων για την ατομική στοχοποίηση των ανθρώπων.

Αυτό σημαίνει ότι το κίνημα Vote Leave ήταν οδηγούμενο από δεδομένα, πράγμα που της επέτρεψε να έχει μία πιο επιτυχημένη εκστρατεία. Βέβαια, παράλληλα υπήρξαν και τακτικές που χρησιμοποιήθηκαν για να ταλαντεύσουν το δημοψήφισμα, το οποίο τελικά είχε ένα απροσδόκητο αποτέλεσμα.

Brexit The Uncivil War… η ταινία που μας λέει πως έγινε η διανομή σανού από το κίνημα Vote Leave μέσω social media στο δημοψήφισμα για το Brexit!!!

Ο κυνισμός κυριαρχεί, όλοι είναι πολύ καλοί αλλά ο Benedict Cumberbatch είναι εξαιρετικός και η ένταση ολοένα και κλιμακώνεται καθώς οδηγούμαστε στο σκληρό φινάλε και πολλές από τις αληθινές ιστορίες που έγιναν. Πέρα από τον κυνισμό και την σαρκαστική διάθεση η ταινία προσπαθεί με έναν ρεαλιστικό και σε κάποια σημεία και διασκεδαστικό ή και χαλαρό τρόπο να κάνει κατανοητό στον θεατή το θέμα και κυρίως να εξηγήσει ποιες απάτες στήθηκαν. Εντάξει, για να είμαστε ακριβείς σε κάποια σημεία κάνει και κάποια μικρή “κοιλιά” αλλά σε καμία περίπτωση δεν κουράζει και φυσικά ούτε εμποδίζει κάποιον, ακόμα και τον πιο απαιτητικό θεατή, να “πιάσει” το νόημα…

Η ταινία προσφέρει αρκετή ένταση και αποτελεί σίγουρα μια αρκετά καλή προσπάθεια να περιγράψει τι έγινε στο επικοινωνιακό κομμάτι της πορείας προς το βρετανικό δημοψήφισμα για την παραμονή ή όχι στην ΕΕ και μάλιστα το κάνει αυτό κάπως αντικειμενικά χωρίς να έχει την τάση να χαριστεί σε κάποια ιδεολογία… Όπως αναδεικνύει τις απάτες και τις ανήθικες σε κάποια σημεία τακτικές του κινήματος Vote Leave, έτσι αναγνωρίζει και τα λάθη και την φθορά του αντίπαλου κινήματος για την παραμονή στην ΕΕ…

Αναμφισβήτητα τόσο η συγκεκριμένη ταινία, η οποία να τονίσουμε δεν είναι ντοκιμαντέρ αλλά ταινία με στοιχεία μυθοπλασίας που δραματοποιούν ελαφρώς την πραγματική ιστορία και τα αληθινά γεγονότα του Brexit, όσο και το ντοκιμαντέρ “The Great Hack” του Netflix είναι MUST SEE για όσους ενδιαφέρονται να μάθουν το πως με την χρήση – εκμετάλλευση – πώληση των προσωπικών μας δεδομένων από τα social media και κυρίως από το Facebook, γίνεται στην συνέχεια ο διαμοιρασμός του σανού με στόχο το επιθυμητό εκλογικό αποτέλεσμα και τελικά το πλήγμα προς την ίδια την Δημοκρατία και την Ελευθερία των πολιτών!!!

Το μεγάλο χακάρισμα

Το μεγάλο χακάρισμα ή αλλιώς πως οι κολοσσοί των social media μας κλέβουν καθημερινά την ζωή και την ελευθερία μας!!!
Advertisements

Related Posts

Πρωτοσέλιδα Εφημερίδων – Καιρός
Πρωτοσέλιδα Εφημερίδων – Καιρός
Στην Formula 1 θέλουν να κολλήσουν κορονοϊό
Στην Formula 1 θέλουν να κολλήσουν κορονοϊό
Μηχανήματα υποστήριξης αναπνοής από Mercedes
Μηχανήματα υποστήριξης αναπνοής από Mercedes
Εκατομμύρια για επικοινωνιακή πολιτική και όχι για την υγεία
Εκατομμύρια για επικοινωνιακή πολιτική και όχι για την υγεία
Αρέσει σε %d bloggers: