Κραυγή αγωνίας από τα διαδικτυακά ΜΜΕ

Πως βλέπει ο ευρωπαϊκός Τύπος την έξοδο στις αγορές;

Μεγάλη επιτυχία για Τσίπρα η έξοδος της Ελλάδας στις αγοράς σύμφωνα με τον ευρωπαϊκό Τύπο!!!

Θετικών δημοσιευμάτων συνέχεια στον ευρωπαϊκό Τύπο, αφού η έκδοση 5ετούς ομολόγου από την ελληνική κυβέρνηση, καθώς και η διαμόρφωση του επιτοκίου στο 4,625%, προκάλεσε αισιοδοξία στις αγορές, αλλά και σε ευρωπαϊκές κυβερνήσεις.

«Για επιστροφή της αισιοδοξίας στην Ελλάδα, η οποία ευελπιστεί ότι από το 2018 θα μπορέσει να σταθεί και πάλι οικονομικά στα πόδια της», κάνει λόγο σε ανταπόκρισή της η DW.

Το γερμανικό πρακτορείο ειδήσεων dpa κάνει λόγο για επιστροφή της αισιοδοξίας και σημειώνει ότι η έξοδος στις αγορές είναι το πρώτο βήμα για την ομαλότητα.

«Παρά το γεγονός ότι το επιτόκιο διαμορφώθηκε σαφώς πάνω από το 4% ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας μπορεί να μιλά πλέον για επιτυχία του εγχειρήματος, μιας και η ζήτηση για τα ομόλογα ξεπέρασε πολύ την προσφορά», σημειώνει το πρακτορείο.

Εκτιμά επίσης ότι η δοκιμαστική έξοδος στις αγορές έχει κυρίως πολιτικά κίνητρα καθώς η χώρα δεν χρειάζεται προς το παρόν φρέσκο χρήμα.

Χαιρετίζει την έξοδο ο Σόιμπλε.

Ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε χαιρετίζει την έξοδο της Ελλάδας στις αγορές και παροτρύνει την Αθήνα να συνεχίσει τις μεταρρυθμίσεις.

Η εκπρόσωπός του δήλωσε πως η Ελλάδα έχει τώρα την ευκαιρία να επιστρέψει βήμα – βήμα στις αγορές και να αντλήσει κεφάλαια. Και πρόσθεσε ότι «η εξέλιξη αυτή οφείλεται στις μακροπρόθεσμες μεταρρυθμίσεις από κοινού με ευρωπαίους και διεθνείς εταίρους. Το ζητούμενο είναι τώρα να σταθεροποιηθεί η εμπιστοσύνη που ανακτήθηκε και να κλείσει εμπρόθεσμα η επικείμενη τρίτη αξιολόγηση του τρέχοντος προγράμματος στήριξης».

Στο ίδιο μήκος κύματος και άλλα ευρωπαικά δημοσιεύματα

Για άλλο ένα βήμα προς την έξοδο από το πρόγραμμα κάνουν λόγο οι Financial Times.

«Η Ελλάδα επέστρεψε στις αγορές για πρώτη φορά μετά από τρία αξιοποιώντας την ενισχυμένη εμπιστοσύνη των επενδυτών στην οικονομική της ανάκαμψη με μία συμφωνία που σηματοδοτεί άλλο ένα βήμα προς την έξοδό της από το πρόγραμμα διάσωσης», τονίζει ο αρθρογράφος.

Τις φράσεις «απόλυτη επιτυχία», «πλήρης επιτυχία», «στέρεες βάσεις», εμπεριέχει το δημοσίευμα της εφημερίδας «Λε Μοντ».

«Η Ελλάδα επέτυχε την επιστροφή της στις αγορές μετά από πολλές μέρες προετοιμασίας, και είχε ένα καλό αποτέλεσμα, λαμβάνοντας υπόψη τις δυσκολίες και τα δράματα που έχει περάσει η Αθήνα», υπογραμμίζει ο γνωστός οικονομολόγος Ερικ Ντορ.

«Η χρονική στιγμή που επιλέχθηκε ήταν η κατάλληλη καθώς είχε ήδη σημειωθεί μείωση του κόστους δανεισμού εξαιτίας των μεταρρυθμίσεων και της λιτότητας εκ μέρους της ελληνικής κυβέρνησης και των ενδείξεων για ανάκαμψη», λέει ο Guardian.

Στην ηλεκτρονική σελίδα της εφημερίδας Les Echos αναφέρεται ότι η Αθήνα κέρδισε το στοίχημα.

«Ο Αλ. Τσίπρας προέταξε την ευημερία του λαού του», τονίζεται στον ιταλικό ιστότοπο Linkiesta.

, , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Related Posts

Πρωτοσέλιδα Εφημερίδων – Καιρός
Έμμεση παράταση για τις 120 δόσεις στα ταμεία
Έμμεση παράταση για τις 120 δόσεις στα ταμεία;
Στο 17% η ανεργία τον Ιούνιο
Στο 17% η ανεργία τον Ιούνιο
Σε χαμηλό οκταετίας η ανεργία
Σε χαμηλό οκταετίας η ανεργία
Αρέσει σε %d bloggers: