Πολιτική θύελλα στη Βρετανία

Πολιτική θύελλα στη Βρετανία

Πολιτική θύελλα στη Βρετανία: Τι σημαίνει για τη Βρετανία ένα Brexit χωρίς συμφωνία; Στους δρόμους οι Βρετανοί κατά του Τζόνσον!!!

Η βασίλισσα αποδέχθηκε το αίτημα του Μπόρις Τζόνσον να αναστείλει τη λειτουργία του κοινοβουλίου κατά τη δεύτερη εβδομάδα του Σεπτεμβρίου. Η κίνηση του Βρετανού πρωθυπουργού αποβλέπει να μπλοκάρει οποιαδήποτε νομοθετική πρωτοβουλία που θα μπορούσε να αποτρέψει το άτακτο Brexit, στις 31 Οκτωβρίου.

Για άτακτο Brexit προετοιμάζονται οι Βρετανοί

Τα μηνύματα που «στέλνει» ο Μπόρις Τζόνσον, στον απόηχο των δυναμικών διαδηλώσεων σε όλη την χώρα.

Πολιτική αναταραχή στην Μεγάλη Βρετανία : Ο Τζόνσον κλείνει τη Βουλή – Αντιδράσεις από την αντιπολίτευση

Πολιτικοί αναλυτές εκτιμούν ότι πρόκειται για πολιτική κίνηση που έχει ως στόχο να μην επιτρέψει στους βουλευτές που αντιτίθενται στο Brexit, να προβάλουν αντίσταση στο ενδεχόμενο μιας άτακτης εξόδου από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Βρετανία: Άνω του εκατομμυρίου οι υπογραφές κατά της αναστολής της Βουλής

Η απόφαση του Τζόνσον, με την έγκριση της βασίλισσας, προκάλεσε οργή στην αντιπολίτευση. Το Εργατικό Κόμμα θα ζητήσει επείγουσα συζήτηση για το Brexit την ερχόμενη εβδομάδα, ανακοίνωσε ο σκιώδης υπουργός Εμπορίου Μπάρι Γκάρντινερ, παραπέμποντας σε σχέδιο που θα προσφέρει μία ευκαιρία για την ανάληψη νομοθετικής πρωτοβουλίας που θα αποκλείει ένα Brexit χωρίς συμφωνία.​

Στους δρόμους οι Βρετανοί κατά του Τζόνσον

Κορυφώνεται η πολιτική κρίση στη Βρετανία μετά την απόφαση του Μπόρις Τζόνσον να αναστείλει τη λειτουργιά της βουλής. Ο κόσμος έχει ξεχυθεί στους δρόμους και διαμαρτύρεται κάνοντας λόγο για πραξικόπημα και το εργατικό κόμμα ετοιμάζεται να αναλάβει νομοθετική πρωτοβουλία για τον αποκλεισμό ενός Brexit χωρίς συμφωνία.

Πολιτικός “σεισμός” για την πιθανότητα άτακτου Brexit

Για πραξικόπημα κατηγορεί τον Βρετανό πρωθυπουργό η αντιπολίτευση, μετά την αιφνιδιαστική απόφαση να κλείσει τη Βουλή για 5 εβδομάδες.

Βρετανία: Έκρηξη οργής για την αναστολή λειτουργίας του κοινοβουλίου

Φουντώνει η πολιτική κρίση στη Βρετανία, μετά την απόφαση του Μπόρις Τζόνσον να κλείσει το κοινοβούλιο. Χιλιάδες πολίτες στους δρόμους.

Βρετανία: Η αντιπολίτευση αναζητά τρόπους να ανατραπεί το σχέδιο Τζόνσον

Βουλευτές όλων των βρετανικών κομμάτων, συμπεριλαμβανομένου του κυβερνώντος κόμματος των Τόρις, αναζητούν τρόπο για να μην τεθεί σε ισχύ η απόφαση του Πρωθυπουργού Τζόνσον για αναστολή της λειτουργίας της Βουλής.

Brexit: Κινήσεις κατά του Τζόνσον εντός και εκτός κοινοβουλίου

Σε αναβρασμό η Βρετανία μετά την απόφαση Τζόνσον για αναστολή της λειτουργίας του κοινοβουλίου. Οι αντίπαλοι του no deal Brexit προσέφυγαν ήδη στη δικαιοσύνη.

Τι σημαίνει για τη Βρετανία ένα Brexit χωρίς συμφωνία

Την ώρα που οι Βρετανοί έχουν ξεχυθεί στους δρόμους και διαμαρτύρονται, ο Βρετανός πρωθυπουργός, Μπόρις Τζόνσον, προχωράει ακάθεκτος προς μια έξοδο από την Ευρωπαϊκή Ένωση χωρίς συμφωνία.

Ελάχιστες οι πιθανότητες Brexit με συμφωνία

Related Posts

Επιστρέφουν τα αρνητικά ρεκόρ στην ανεργία
Επιστρέφουν τα αρνητικά ρεκόρ στην ανεργία
Πρωτοσέλιδα Εφημερίδων – Καιρός
Κόβει την νομοθετημένη 13η σύνταξη η ΝΔ
Κόβει την νομοθετημένη 13η σύνταξη η ΝΔ
Οι νέες αποδοχές για συνταξιούχους και δημόσιους υπαλλήλους
Οι νέες αποδοχές για συνταξιούχους και δημόσιους υπαλλήλους
Αρέσει σε %d bloggers: