Ποιοι είναι οι κορυφαίοι πρόεδροι που πέρασαν από τις ΗΠΑ;

Δείτε ποιοι ήταν οι καλύτεροι πρόεδροι των ΗΠΑ. Σε ποια θέση βρίσκεται ο Μπάρακ Ομπάμα;

Με τον Ντόναλντ Τραμπ ήδη να διεκδικεί μια θέση στην Ιστορία ως ένας από τους πλέον κακούς προέδρους των ΗΠΑ, 91 Αμερικανοί ιστορικοί κατέληξαν στο ποιοι ήταν οι καλύτεροι και ποιοι οι χειρότεροι από τους 44 προκατόχους του Τραμπ στον Λευκό Οίκο.

Σύμφωνα με την έρευνα της C-SPAN που δημοσιεύει το Time.com, στην οποίοι οι ιστορικοί αξιολόγησαν το έργο του κάθε προέδρου και τη σημασία του για τις ΗΠΑ, την πρώτη θέση, ως ο κορυφαίος Αμερικάνος πρόεδρος, κατέλαβε ο Αβραάμ Λίνκολν, ο οποίος ήταν ο πρόεδρος που κατάργησε τη δουλεία στην χώρα.

Ακολουθείται από τον Τζορτζ Ουάσινγκτον (ο πρόεδρος της επανάστασης), τον Φραγκλίνος Ντ. Ρούζβελτ, τον Θεόδωρο Ρούσβλετ και τον Ντουάιτ Αϊζενχάουερ, ενώ ο προκάτοχος του Τραμπ, Μπαράκ Ομπάμα, κατέλαβε τη δωδέκατη θέση.

Οι ιστορικοί έδωσαν στον Ομπάμα υψηλή βαθμολογία για την επιδίωξη της ισότητας, τη διαχείριση της οικονομίας, τη δημόσια πειθώ και την “ηθική εξουσία”. Από την άλλη πλευρά, κρίθηκε πως ήταν κάτω του μέσου όρου στο χειρισμό των διεθνών σχέσεων.

Από την άλλη πλευρά, στον πάτο της κατάταξης βρίσκονται οι Αντριου Τζόνσον, Φράνκλιν Πιρς και Τζέιμς Μπιουκάναν πιο χαμηλά ακόμη και από τον Ουίλιαμ Χένρι Χάρισον, ο οποίος διετέλεσε πρόεδρος για μόνο έναν μήνα.

Πάντως, η προεδρία Τραμπ μόλις έχει αρχίσει, το πότε και πως θα τελειώσει βέβαια είναι ένα άλλο θέμα, όλα τα δείγματα πάντως μέχρι στιγμής δείχνουν ότι το γεγονός αυτό πρόκειται για ένα πολύ καλό πολιτικό fail!!!

Related Posts

3 ελληνικά νησιά στα 5 κορυφαία της Ευρώπης
3 ελληνικά νησιά στα 5 κορυφαία της Ευρώπης
Αυξήθηκαν οι πωλήσεις νέων αυτοκινήτων στην ΕΕ
Αυξήθηκαν οι πωλήσεις νέων αυτοκινήτων στην ΕΕ
Κόντρα Βουλγαρίας - Ρουμανίας για την VW
Κόντρα Βουλγαρίας – Ρουμανίας για την VW
Τι θα γίνει με τα τέλη κυκλοφορίας του 2020
Τι θα γίνει με τα τέλη κυκλοφορίας του 2020;
Αρέσει σε %d bloggers: