Στη φυλακή ο Γιάννος Παπαντωνίου

Όταν ο Παπαντωνίου άνοιγε τους 46 λογαριασμούς ο Σημίτης και η παρέα του που ήταν;

Ο πρώην υπουργός Γιάννος Παπαντωνίου βρέθηκε με 46 λογαριασμούς, πόσους άραγε να έχουν ο Σημίτης και η υπόλοιπη παρέα;

Ο πρώην υπουργός φέρεται να μην μπορεί να δικαιολογήσει περιουσιακά στοιχεία, δικά του και της συζύγου του, ύψους 1,9 εκ. ευρώ

Η ύπαρξη 46 τραπεζικών λογαριασμών του Γιάννου Παπαντωνίου σε δεκάδες υποκαταστήματα 5 τραπεζών ανά την Ελλάδα ήρθε στο φως κατά τη σημερινή συνεδρίαση της Προανακριτικής Επιτροπής που διερευνά την εμπλοκή του πρώην υπουργού Άμυνας στο σκάνδαλο των εξοπλιστικών.

Η ύπαρξη των λογαριασμών ήρθε σε γνώση της Προανακριτικής Επιτροπής ύστερα από έρευνες που διενήργησε το ΣΔΟΕ. Οι λογαριασμοί αυτοί εξετάζονται πλέον από την Προανακριτική η οποία διερευνά αν αφορούν την επίμαχη περίοδο 2001- 2004 κατά την οποία ο κ. Παπαντωνίου ήταν υπουργός Εθνικής Άμυνας της κυβέρνησης Σημίτη.

Πάντως, σύμφωνα με πληροφορίες μελών της Προανακριτικής ο κ. Παπαντωνίου δεν έχει κατορθώσει ακόμη να δικαιολογήσει ένα τεράστιο ποσό των περιουσιακών στοιχείων, τόσο δικών του όσο και της συζύγου του, το οποίο προσεγγίζει το 1,9 εκ. ευρώ.

Ενδεχόμενη πρόταση για συγκρότηση Εξεταστικής Επιτροπής

Στη σημερινή κεκλεισμένων των θυρών συνεδρίαση έπεσε, εντωμεταξύ, στο τραπέζι πρόταση να συγκροτηθεί Εξεταστική Επιτροπή για τα εξοπλιστικά η οποία θα πιάσει από την αρχή το νήμα του σκανδάλου. Θετικοί απέναντι στην πρόταση εμφανίζονται βουλευτές από διάφορες πτέρυγες της Βουλής. Πάντως ενδεχόμενη απόφαση για τη συγκρότηση ή όχι της Εξεταστικής μπορεί να ληφθεί μόνον από την Ολομέλεια της Βουλής και όχι από τον Προανακριτική.

Εντωμεταξύ έγινε γνωστό ότι ο πρόεδρος της Προανακριτικής Επιτροπής, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και πρώην υπουργός Δικαιοσύνης, Νίκος Παρασκευόπουλος έδωσε ήδη εντολή για τη σύνταξη του προσχεδίου του πορίσματος της Προανακριτικής που θα κατατεθεί στην Ολομέλεια. Κεντρικό ζήτημα παραμένει το θέμα της αρμοδιότητας ή όχι της Προανακριτικής για τις κατηγορίες που αποδίδονται στον κ. Παπαντωνίου. Η Προανακριτική αναμένεται, πάντως, να ολοκληρώσει εμπρόθεσμα το έργο της δηλαδή πριν από την 28η Ιουνίου, βάσει της σχετικής προθεσμίας που της έχει δοθεί από την Ολομέλεια.

Related Posts

Πρωτοσέλιδα Εφημερίδων – Καιρός
Η λίστα των μεγαλοοφειλετών
Η λίστα των μεγαλοοφειλετών
Τα λαμόγια του ενός ευρώ
Τα λαμόγια του ενός ευρώ
Πότε πληρώνονται επιδόματα - συντάξεις
Πότε πληρώνονται επιδόματα – συντάξεις;
Αρέσει σε %d bloggers: