Όλα έτοιμα για τη μεγάλη εκλογική αναμέτρηση

Όλα έτοιμα για τη μεγάλη εκλογική αναμέτρηση

Όλα έτοιμα για τη μεγάλη εκλογική αναμέτρηση: Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η «πρόβα – τζενεράλε» για τις εκλογές της Κυριακής

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η «πρόβα – τζενεράλε» που έγινε σήμερα στο υπουργείο Εσωτερικών για τις εκλογές της Κυριακής. Τα δώδεκα χιλιάδες τάμπλετς και κινητά τηλέφωνα, που έχουν εφοδιαστεί οι δικαστικοί αντιπρόσωποι, εγγυώνται ταχύτητα, στην μετάδοση του εκλογικού αποτελέσματος.

Η γενική δοκιμή για τις εθνικές εκλογές

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία την Παρασκευή η γενική δοκιμή στο υπουργείο Εσωτερικών για τη λήψη και τη μετάδοση των αποτελεσμάτων των εθνικών εκλογών της 7ης Ιουλίου 2019, παρουσία του υπουργού Εσωτερικών, Αντώνη Ρουπακιώτη.

Κατά τη διάρκεια της δοκιμής, ο κ. Ρουπακιώτης παρακολούθησε προσομοίωση συγκέντρωσης και μετάδοσης των εκλογικών αποτελεσμάτων, συνοδευόμενος από τον Γενικό Γραμματέα του υπουργείου, Κώστα Πουλάκη, υπηρεσιακά στελέχη και τους επικεφαλής της SingularLogic.

Σε διαφορετικά εκλογικά τμήματα η ψηφοφορία της 7ης Ιουλίου – «Μάθε πού Ψηφίζεις»

Η κατανομή των εκλογέων στα εκλογικά τμήματα θα είναι διαφορετική σε σχέση με τις τετραπλές εκλογές της 26ης Μαΐου, λόγω της σημαντικής μείωσης του συνολικού αριθμού των εκλογικών τμημάτων που είναι αναγκαία για τη διενέργεια των εθνικών εκλογών της 7ης Ιουλίου, υπενθυμίζει το υπουργείο Εσωτερικών.

Για το λόγο αυτό, το ΥΠΕΣ συνιστά προς τους εκλογείς να αναζητήσουν το εκλογικό τους τμήμα στην ιστοσελίδα του υπουργείου Εσωτερικών (www.ypes.gr), στην ειδική εφαρμογή «Μάθε πού Ψηφίζεις» ή να καλέσουν στο τηλεφωνικό κέντρο της Διεύθυνσης Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης του υπουργείου Εσωτερικών και στον αριθμό 213 136 1500, έως και την Κυριακή, από τις 09:00 έως τις 19:00, προκειμένου να επιβεβαιώσουν το εκλογικό τμήμα στο οποίο θα ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα.

Για τη διευκόλυνση των εκλογέων, το υπουργείο προτείνει πρώτα τη χρήση της διαδικτυακής εφαρμογής «Μάθε πού Ψηφίζεις» και μόνο στην περίπτωση που αντιμετωπίσουν δυσκολία να επικοινωνήσουν τηλεφωνικά με την υπηρεσία ενημέρωσης των πολιτών, ώστε να ενημερωθούν για το εκλογικό τμήμα που ψηφίζουν.

Δείτε αναλυτικά το σχετικό: Μάθε πού ψηφίζεις

Πόσους σταυρούς βάζουμε;

Οι ψηφοφόροι δεν πρέπει να βάζουν σταυρό στους υποψηφίους βουλευτές Επικρατείας. Οι εκλογείς εκφράζουν την προτίμησή τους υπέρ υποψηφίων παραπλεύρως του ονόματος τους, σημειώνοντας στο ψηφοδέλτιο μόνον με σταυρό και όχι κάποιο άλλο σήμα.

Συγκεκριμένα, στις εκλογικές περιφέρειες, όπου εκλέγονται από ένας (1) ως και τρεις (3) βουλευτές, βάζουμε έναν (1) σταυρό. Στις εκλογικές περιφέρειες, όπου εκλέγονται από τέσσερις (4) ως και επτά (7) βουλευτές, βάζουμε μέχρι δύο (2) σταυρούς. Στις εκλογικές περιφέρειες, όπου εκλέγονται από οκτώ (8) ως και δώδεκα (12) βουλευτές, βάζουμε μέχρι τρεις (3) σταυρούς.

Τέλος, στις εκλογικές περιφέρειες, όπου εκλέγονται περισσότεροι από δεκατρείς (13) βουλευτές βάζουμε μέχρι τέσσερις (4) σταυρούς.

Δείτε αναλυτικά το σχετικό: Οι σταυροί για τις Εκλογές 7ης Ιουλίου

Related Posts

Κάντε ανακύκλωση αλλιώς πλερώστε
Κάντε ανακύκλωση αλλιώς πλερώστε
Μην προσλαμβάνετε Νηπιαγωγούς στους Παιδικούς
Μην προσλαμβάνετε Νηπιαγωγούς στους Παιδικούς
Ο νέος εκλογικός χάρτης της Ελλάδας
Τα ηχηρά ονόματα εκτός Βουλής
Τα ηχηρά ονόματα εκτός Βουλής
Αρέσει σε %d bloggers: