Οι μίζες της Siemens δινόταν για να… “ανοίγουν” οι δουλειές!!!

Οι “χορηγίες” σε κόμματα και τα δώρα σε πολιτικούς που έδινε η Siemens ήταν για να ανοίγουν οι δουλειές. Μητσοτάκης, Μάρεβα, Ντόρα, Άκης, Γείτονας και Μαντέλης οι… “αγαπημένοι” του Χριστοφοράκου!!!

Οι χορηγίες σε πολιτικά κόμματα και τα δώρα σε πολιτικά πρόσωπα ήταν τακτική για την Siemens, σύμφωνα με την κατάθεση της πρώην γραμματέως του Μιχάλη Χριστοφοράκου Αικατερίνης Τσακάλου στην δίκη ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων για την “σύμβαση 8002” μεταξύ της γερμανικής εταιρίας και του ΟΤΕ.

Στα δώρα και στις χορηγίες που έδινε ο Μιχάλης Χριστοφοράκος και η Siemens σε πολιτικά πρόσωπα και κόμματα για την «καλλιέργεια του τοπίου» και για να είναι πάντα σε πρώτο πλάνο ο γερμανικός κολοσσός στην Ελλάδα, αναφέρθηκε στην κατάθεσή της η πρώην γραμματέας του, Αικατερίνη Τσακάλου, υποστηρίζοντας ότι ο φυγόδικος πρώην προϊστάμενος της, είχε επαφές με όλα τα πολιτικά τζάκια.

Μιλώντας για τον Μιχάλη Χριστοφοράκο, η μάρτυρας τον χαρακτήρισε πολύ καλό μάνατζερ, φιλόδοξο, αλλά και με παγωμένο αίμα… Επί των ημερών του πάντως, η εταιρία στην Ελλάδα πήγαινε πολύ καλά

Μιλώντας για τα κόμματα, σύμφωνα με την κ. Τσακάλου, η νεολαία του ΠΑΣΟΚ είχε λάβει χορηγία 15.000 ευρώ, ενώ χορηγία είχε λάβει και η Πολιτική Άνοιξη του Αντώνη Σαμαρά. Μάλιστα σε γνώση της ήταν και το 1.000.000 μάρκα προς τον Θόδωρο Τσουκάτο και το ΠΑΣΟΚ.

Επαναλαμβάνοντας όσα είχε πει ήδη στην εξεταστική επιτροπή της Βουλής για τα «δώρα» σε πολιτικά πρόσωπα, η κ. Τσακάλου υποστήριξε ότι ο Μιχάλης Χριστοφοράκος είχε επαφές με πολλά πολιτικά πρόσωπα, μεταξύ των οποίων ο Κυριάκος Μητσοτάκης, η σύζυγός του Μάρεβα Γκραμπόβσκι, η Ντόρα Μπακογιάννη και ο Άκης Τσοχατζόπουλος, αλλά και με τους Κώστα Γείτονα και Τάσο Μαντέλη.

Η ίδια πάντως διευκρίνισε ότι τα συγκεκριμένα δώρα δεν ήταν μεγάλης αξίας σε σχέση με το 2% που πήγαινε για τις χορηγίες στα κόμματα και συνεπώς δεν μπορούν να θεωρηθούν ύποπτες δωρεές.

«Ήταν περισσότερο για την προβολή της εταιρείας. Δεν μπορεί να πει κανείς ότι κάποιος δωροδοκήθηκε με ένα ψυγείο και μια κουζίνα», είπε χαρακτηριστικά.

Απαντώντας στις ερωτήσεις του προέδρου της έδρας, η μάρτυρας έκανε εκτενή αναφορά στις σχέσεις του Μιχάλη Χριστοφοράκου με την οικογένεια Μητσοτάκη.

«Μου είχε παραγγείλει τηλεφωνικά κέντρα για τον εξοπλισμό δυο πολιτικών γραφείων του Κυριάκου Μητσοτάκη. Μάλιστα νομίζω ότι η κάλυψη της δαπάνης ξεπερνούσε το επιτρεπόμενο όριο. Μου είχε πει ο Χριστοφοράκος να βρω τρόπο να καλυφθούν από την εταιρεία, αλλά εγώ δεν είχα κανέναν μαγικό τρόπο. Υπήρξε μεγάλη χρονοτριβή, έγινε φασαρία στον Τύπο και τελικά τα κάλυψε ο κ. Μητσοτάκης».

Η μάρτυρας αναφέρθηκε επίσης και σε ναύλωση ελικοπτέρου προκειμένου να μεταβεί ο Μιχάλης Χριστοφοράκος στον γάμο του Κώστα Μπακογιάννη, πλην όμως τόνισε πως δεν γνωρίζει ποιος είχε ναυλώσει το ελικόπτερο.

Όπως είπε η κ. Τσακάλου μετά το 2006, οπότε η υπόθεση της Siemens άρχισε να ερευνάται εκτενώς από την γερμανική Δικαιοσύνη, ο Μιχάλης Χριστοφοράκος της είχε ζητήσει να καταστρέψει όλα τα στοιχεία που είχε στη διάθεση της, μεταξύ των οποίων και τον φάκελο με τις δωρεές σε πολιτικούς και τις χορηγίες σε πολιτικά κόμματα, κάτι που η ίδια δεν έπραξε.

Πάντως σύμφωνα με την κ. Τσακάλου οι συγκεκριμένες δαπάνες δεν ενέπιπταν στα λεγόμενα «μαύρα ταμεία», καθώς χρεώνονταν με «θέση κόστους».

Advertisements
, , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Related Posts

Ουραγός στα πακέτα διάσωσης η Ελλάδα
Ουραγός στα πακέτα διάσωσης η Ελλάδα
Πρωτοσέλιδα Εφημερίδων – Καιρός
Πρωτοσέλιδα Εφημερίδων – Καιρός
Πρωτοσέλιδα Εφημερίδων – Καιρός
Πρωτοσέλιδα Εφημερίδων – Καιρός
Απίστευτη καταγγελία για την Cosmote
Απίστευτη καταγγελία για την Cosmote
Αρέσει σε %d bloggers: