Οι αναπληρωτές δεν κοιμούνται τώρα πια τα βράδια

Οι αναπληρωτές δεν κοιμούνται τώρα πια τα βράδια

Οι αναπληρωτές δεν κοιμούνται τώρα πια τα βράδια: Χτυπάει το κουδούνι στα σχολεία της χώρας και το ερώτημα είναι θα υπάρχουν δάσκαλοι παντού;

Πέρασε ένα ακόμα βράδυ όπου χιλιάδες αναπληρωτές δεν κοιμήθηκαν από την αγωνιά τους για το τι θα τους ξημερώσει το αύριο. Τελικά έγιναν προσλήψεις χιλιάδων αναπληρωτών. Πάνω από το 10% των χιλιάδων κενών σε δασκάλους όμως δεν καλύφθηκε, ενώ σε αυτά θα προστεθούν και άλλα από εκπαιδευτικούς που δεν θα παρουσιαστούν ή θα βγουν σε άδεια ανατροφής, κύησης κτλ.

Παρότι η ηγεσία του υπουργείου τα βρήκε όλα έτοιμα και λεφτά στα ταμεία φαίνεται πως χάνει το στοίχημα της ομαλής έναρξης των σχολείων από την πρώτη χρονιά!!!

Οι αναπληρωτές δεν κοιμούνται τώρα πια τα βράδια: Χτυπάει το κουδούνι στα σχολεία της χώρας και το ερώτημα είναι θα υπάρχουν δάσκαλοι παντού;

Και δεν φτάνει αυτό, αλλά με διάφορες δηλώσεις τόσο από την αρμόδια υπουργό όσο και από την αρμόδια υφυπουργό εμπαίζουν τόσο την ίδια την εκπαιδευτική κοινότητα, τους αναπληρωτές αλλά και την κοινωνία.

Η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως, μιλώντας μάλιστα, στον ραδιοφωνικό σταθμό του Αθηναϊκού – Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων «Πρακτορείο 104.9 fm» εξέφρασε τον προβληματισμό της για το γεγονός ότι στις πρώτες προτιμήσεις των υποψηφίων των Πανελλαδικών εξετάσεων βρέθηκαν και φέτος πάλι οι παιδαγωγικές σχολές.

«Ναι μεν υπάρχουν ανάγκες στην εκπαίδευση αναμφισβήτητα, όμως, έχουμε χιλιάδες αδιόριστους εκπαιδευτικούς. Άρα αυτό το στοιχείο τι μας δείχνει; Μας δείχνει ότι είναι ακόμα μεγαλύτερη ανάγκη να εστιάσουμε στο χάσμα που υπάρχει σήμερα, αφενός μεταξύ εκπαίδευσης και αφετέρου μεταξύ πραγματικών αναγκών της αγοράς εργασίας», τόνισε.

Βέβαια, αυτό που παρέλειψε πολύ έντεχνα να μας πει η κ. Κεραμέως βεβαίως – βεβαίως είναι ότι κάθε χρόνο οι ανάγκες των σχολείων σε αναπληρωτές, δηλαδή τα κενά, ξεπερνούν ακόμα και τις 30.000 θέσεις. Που σημαίνει ότι το παράδειγμα που ανέφερε η κυρία Υπουργός είναι και άκυρο αλλά και εντελώς… κενό, όπως και τα κενά που για ακόμα μια φορά μένουν ακάλυπτα στα σχολεία της χώρας…

Χαρακτηριστικό παράδειγμα μάλιστα και η δήλωση της κυρίας Ζαχαράκη, η οποία δηλώνει ότι δυσκολεύεται (???) να εντοπίσει τα κενά στα σχολεία.

Κυρία Ζαχαράκη μου, σταμάτα να κοροϊδεύεις την κοινωνία, γιατί τους εκπαιδευτικούς δεν τους κοροϊδεύεις.

  • Στην εποχή του myschool που όλοι οι εκπαιδευτικοί, τα σχολεία και οι μαθητές είναι καταγεγραμμένοι ηλεκτρονικά, πόσο χρόνο θες να κάνεις καταγραφή των ελλείψεων;
  • Απλά καθυστερείς γιατί τις έτοιμες προσλήψεις που βρήκες από την προηγούμενη κυβέρνηση θέλετε να τις κάνετε αλλού… και όλοι ξέρουμε και έχουμε και μάτια και βλέπουμε που γίνονται αυτές οι προσλήψεις και διορισμοί… οπότε το σανό σας… και σε άλλη παραλία!!!

Παρόλα αυτά οι πιο τολμηροί θα πάρουν λοιπόν για ακόμα μια χρονιά την βαλιτσούλα τους, θα διακόψουν τη ζωή τους και θα πάνε να αναπληρώσουν κάποιο κενό σε κάποιο σχολείο κάπου στην Ελλάδα…

Θα αφήσουν πίσω τους πρόσωπα αγαπημένα και θα ζήσουν μόνοι τους 9 μήνες επικοινωνώντας μέσω skype.

Πολύ σκληρή ζωή γι’ αυτά τα παιδιά που η αγάπη τους για το επάγγελμα έχει γίνει τελικά βραχνάς για την ίδια τους τη ζωή!

Και σκεφτείτε… δεν μπαίνω καν στην διαδικασία να αναφερθώ σε περιπτώσεις οικογενειών με μικρά παιδιά, που αναγκάζονται να χωρίζονται για αυτούς τους 9 μήνες… τι είσαστε πολιτικοί που ενδιαφέρεστε για την κοινωνία και τα παιδιά της ή τίποτα… αντροχωρίστρες;

Και αυτό το βιολί συνεχίζει 10 χρόνια τώρα με την ευθύνη όλων ανεξαιρέτως των κυβερνήσεων.

Και τώρα φέτος, που μετά από 10 χρόνια με την ελληνική οικονομία να έχει τακτοποιηθεί από την προηγούμενη Κυβέρνηση βεβαίως – βεβαίως σε μια φαινομενικά αναπτυξιακή πορεία και να έχουν δημιουργηθεί οι κατάλληλες συνθήκες για τον μόνιμο διορισμό 15.000 εκπαιδευτικών, έρχεται η θεούσα θείτσα μαζί με τον άριστο της ιδιωτικής εκπαίδευσης και τα ακυρώνουν όλα.

Και έτσι ξανά δεκάδες χιλιάδες εκπαιδευτικοί και μαζί με αυτούς και οι οικογένειες τους μπαίνουν ξανά σε μια αέναη και κυρίως άκρως εξευτελιστική ομηρία.

Βρίσκουν όμως χρόνο και χρήμα για να προσλάβουν 1500 αστυνομικούς για να δέρνουν τους “μπαχαλάκηδες” μέχρι να φανεί λίγο “αιματάκι” και μερικούς ακόμα χιλιάδες μετακλητούς με αγνώστου ποιότητας “βιογραφικά” και μισθουλάρες που ξεπερνούν τα δεδομένα μιας χρεοκοπημένης χώρας.

Ή νομίζουν ότι το πρόβλημα μας είναι το αν θα σηκώνουν την σημαία στο δημοτικό μαθητές με κλήρωση ή μαθητές άριστοι, όταν δε το 80% των παιδιών παίρνουν 10άρια. Όταν δεν υπάρχουν, βρε στόκοι, δάσκαλοι να μάθουν τα παιδιά μας γράμματα έχει σημασία κάτι άλλο;

Μονίμως το πρόβλημα σε αυτή την χώρα είναι ότι χαζεύουμε στο δέντρο και χάνουμε το δάσος… Αρκετά!!! Μόνιμοι διορισμοί εκπαιδευτικών… ΧΘΕΣ!!!

Αυτά είναι τα δημοφιλή τμήματα ΑΕΙ

Advertisements
, , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Related Posts

Έρχονται ηλεκτρονικές κλήσεις για παραβάσεις ΚΟΚ
Έρχονται ηλεκτρονικές κλήσεις για παραβάσεις ΚΟΚ
Η κυβέρνηση διαλύει ωράρια και πρόστιμα
Η κυβέρνηση διαλύει ωράρια και πρόστιμα
Τα ψιλά γράμματα του νέου ασφαλιστικού
Τα ψιλά γράμματα του νέου ασφαλιστικού
ΝΔ ο οδοστρωτήρας της αγοράς εργασίας
ΝΔ ο οδοστρωτήρας της αγοράς εργασίας
Αρέσει σε %d bloggers: