Ο Τουρισμός με φιλοχουντικά πρόσωπα δεν πάει μπροστά

Ο Τουρισμός με φιλοχουντικά πρόσωπα δεν πάει μπροστά

Ο Τουρισμός με φιλοχουντικά πρόσωπα δεν πάει μπροστά: Επιστολή παραίτησης του προέδρου του ΕΟΤ με αιχμές για φιλοχουντικό παρελθόν στο Υπουργείο Τουρισμού

Ο Χαράλαμπος Καρίμαλης αναφέρει στην επιστολή παραίτησής του ότι «μετά τα πρόσφατα δημοσιεύματα η παραίτησή μου καθίσταται αναγκαία, καθώς ο αγώνας κατά της ακροδεξιάς και του φασισμού δεν τελειώνει με τη μη είσοδο του ναζιστικού μορφώματος στη Βουλή των Ελλήνων», αναφερόμενος στον κ. Λούλη και επισημαίνοντας ότι «παρουσία απόψεων φιλικών προς το καθεστώς της Χούντας των Συνταγματαρχών» στο Υπουργείο Τουρισμού.

Ο Τουρισμός με φιλοχουντικά πρόσωπα δεν πάει μπροστά
Ο νέος γ.γ. Υπουργείου Τουρισμού, γνωστός αλευροβιομήχανος Κωνσταντίνος Λούλης, όχι μόνο υπήρξε προσωπικός φίλος του Γεωργίου Παπαδόπουλου, αλλά εξέδωσε το 2015 και το βιβλίο «Η επιβίωση της Ελλάδας μέσα από διαδοχικά θαύματα», όπου αναφέρεται στις επισκέψεις που έκανε στον δικτάτορα εντός φυλακής επί 9 χρόνια και δηλώνει «εντυπωσιασμένος» από τις συζητήσεις μαζί του.

Αναλυτικά η επιστολή του Χ. Καρίμαλη:

Αθήνα, 30/7/2019
Προς:
1) τον Υπουργό Τουρισμού κ. Θεοχάρη Θεοχάρη
2) τον Υφυπουργό Τουρισμού κ. Εμμανουήλ Κόνσολα

Επιστολή Παραίτησης

Αξιότιμε κ. Υπουργέ
παρακαλώ να αποδεχτείτε την παραίτησή μου από τη θέση του Προέδρου του ΕΟΤ. Κρίνω την παραίτησή μου επιβεβλημένη, καθώς αυτή τη στιγμή, μετά από πολιτική επιλογή της Κυβέρνησής σας, υπάρχει στο Υπουργείο Τουρισμού παρουσία απόψεων φιλικών προς το καθεστώς της Χούντας των Συνταγματαρχών.
Θεωρώ ότι τέτοιες απόψεις δε συνάδουν ούτε με τις δημοκρατικές μου απόψεις και αξίες ούτε με το πνεύμα της τουριστικής ανάπτυξης, που απαιτεί συναινέσεις και συνεργασίες ούτε με τα ιδεώδη του Ελληνικού Τουρισμού, που δεν είναι άλλα από το Φως, το Χαμόγελο και τη Φιλοξενία
Όπως σας είχα ενημερώσει, στα πλαίσια του πολιτικού πολιτισμού και της ανάγκης για απρόσκοπτη συνέχεια των λειτουργιών του ΕΟΤ, θα παρέμενα στη θέση μου, στην οποία, ειρήσθω εν παρόδω, βρισκόμουν αμισθί λόγω του τιμητικού της χαρακτήρα, θα παρέμενα λοιπόν στη θέση μου, μέχρι τον ορισμό νέου Προέδρου. Όμως μετά τα πρόσφατα δημοσιεύματα η παραίτησή μου καθίσταται αναγκαία, καθώς ο αγώνας κατά της ακροδεξιάς και του φασισμού δεν τελειώνει με τη μη είσοδο του ναζιστικού μορφώματος στη Βουλή των Ελλήνων.
Τα 4 τελευταία χρόνια, ο ΕΟΤ, υλοποιώντας τη στρατηγική του Υπουργείου Τουρισμού, πρόβαλε την Ελλάδα σε όλη την υφήλιο, με θεαματικά αποτελέσματα, που αποτυπώθηκαν τόσο στις αφίξεις, όσο και στα έσοδα.
Σε αυτό το σημείο, θα ήθελα να ευχαριστήσω θερμά τους υπαλλήλους και τα στελέχη του ΕΟΤ καθώς και όλους φορείς του δημόσιου και του ιδιωτικού τομέα για την άριστη και αποτελεσματική συνεργασία που είχαμε.
Ελπίζω στη γρήγορη αντικατάστασή μου, ώστε να συνεχιστεί ομαλά και απρόσκοπτα η σημαντική προσφορά του ΕΟΤ στον ελληνικό τουρισμό, την εθνική οικονομία και την ελληνική κοινωνία.
Με εκτίμηση
Χαράλαμπος Καρίμαλης
Πρόεδρος Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού

Ολοένα πιο ισχυρός ο τουρισμός στην Κρήτη

Απολογισμός Κουντουρά για το Υπουργείο Τουρισμού

Advertisements
, , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Related Posts

Έρχεται το νέο Εξοικονομώ κατ΄οίκον
Έρχεται το νέο Εξοικονομώ κατ΄οίκον
Θα βρέξει κατασχέσεις και πλειστηριασμούς
Θα βρέξει κατασχέσεις και πλειστηριασμούς
Δώρο σε 500 άτομα της λίστας Λαγκάρντ
Δώρο σε 500 άτομα της λίστας Λαγκάρντ
Πρωτοσέλιδα Εφημερίδων – Καιρός
Πρωτοσέλιδα Εφημερίδων – Καιρός
Αρέσει σε %d bloggers: