Ο Πολάκης έδωσε τα ρουσφέτια του Άδωνι στο ΚΕΕΛΠΝΟ!!!

Ο Πολάκης έδωσε ονόματα με τα ρουφέτια στο ΚΕΕΛΠΝΟ και τις κομπίνες του Άδωνι με τις τιμές των φαρμάκων!!!

Κόντρα σε υψηλούς τόνους στην Βουλή κατά την διάρκεια της συζήτησης ερώτησης του αντιπροέδρου της Ν.Δ Άδωνι Γεωργιάδη ο οποίος ζήτησε εξηγήσεις από τον αναπληρωτή υπουργό Υγείας Παύλο Πολάκη σχετικά με τις καταγγελίες για 23 διορισμούς στο ΚΕΕΛΠΝΟ αλλά και για τις τιμές των φαρμάκων.

Απαντώντας σχετικά με τους διορισμούς ο Π.Πολάκης σημείωσε απαντώντας στον Α.Γεωργιάδη ότι «η κ.Δεμέντη Ιωάννα ήταν άμισθη συνεργάτης του γραφείου τύπου σας» με «σπουδές αερόμπικ» και «βρίσκεται διορισμένη στο ΚΕΕΛΠΝΟ».

Σημείωσε μάλιστα ότι «όλες οι συμβάσεις λήγουν 31/5/2014 λίγες μέρες πριν φύγετε από το υπουργείο» έτσι «της κόψατε το μηνιάτικο από το ΚΕΕΛΠΝΟ».

Επίσης αναφέρθηκε στο όνομα «Θεοδωράτος Ιωάννης και μία κ.Ιωαννίδου» προσθέτοντας επίσης ότι «έχετε ένα συνεργάτη ονόματι Βασίλης Μπεσκένης, που τον είχατε με μισθό». Υποστήριξε ότι «στις 30/6/2014 υπογράφει σύμβαση στο ΚΕΕΛΠΝΟ» κι αυτό «για να απασχοληθεί ως συνεργάτης στο τμήμα παρεμβάσεων στην κοινότητα».

Επιπρόσθετα ο Π.Πολάκης είπε ότι «εδώ υπάρχει και μια άλλη κυρία Κατράβα Παρασκευή, αδελφή μιας κυρίας με την οποία έχετε μαζί μια εταιρία, την Ελληνική Αγωγή». Επισήμανε ότι «είναι μία εταιρία που έχετε το 70%» και αυτή με την σειρά της «έχει το 49% μίας ΑΛΣ Α.Ε που είχατε συστήσει με τον κ.Κισανδράκη την οποία δεν δηλώνετε στο Πόθεν Έσχες σας». Όπως είπε ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας «ο κ.Κισανδράκης είναι στην εταιρία Blue Sky που πήρε από το ΚΕΕΛΠΝΟ για διαφημιστική δαπάνη 100 χιλιάρικα». Αναρωτήθηκε μάλιστα: «Δεν ξέρω αν είναι νόμιμο αλλά είναι ηθικό;».

Συνολικά επισήμανε πως «αυτά τα 23 άτομα διορίστηκαν επειδή το ΚΕΕΛΠΝΟ ήταν εκτός δημοσίου λογιστικού και κάνατε ότι θέλατε» και σήμερα «έρχεται σήμερα ένα χαρτί από το ΚΕΕΛΠΝΟ» που αναφέρει πως «από τα τηρούμενα στο γραφείο μισθοδοσίας προκύπτει έμμισθη σχέση» όμως λόγω της κατάσχεσης των αρχείων από την εισαγγελία λόγω της έρευνας που διεξάγεται, δεν μπορεί να προσδιοριστεί το ακριβές είδος της.

Επίσης αναφερόμενος στα ζητήματα των τιμών των φαρμάκων, ο Παύλος Πολάκης, επισήμανε ότι «βγάλατε μαζεμένα τα χρήματα των πολυεθνικών λίγο πριν φύγετε» αφού «στην απόφαση (σ.σ τιμολόγησης φαρμάκων) του Ιουνίου δεν υπάρχει η έννοια της ειδικής χονδρικής τιμής. Εδώ παιχθήκανε δεκάδες εκατομμύρια» για «τα φάρμακα μεγάλων πολυεθνικών».

Τόνισε ότι «εσείς ξετινάξατε τις τιμές με αυτή την πρακτική». Δίνοντας συγκεκριμένο παράδειγμα επισήμανε ότι «από τα 967 ευρώ του Ιανουαρίου το κάνεις λίγες μέρες μέρες πριν φύγεις πάει στα 1110 ευρώ» ουσιαστικά «κάνατε εσωτερική αναδιανομή υπέρ των μεγάλων εταιριών». Συνολικά επισήμανε ότι οι κυβερνήσεις ΝΔ-ΠΑΣΟΚ «φτιάξατε έναν ΕΟΠΥ που είχε 9 δις χρέη μόνον από το ΙΚΑ».

Από την πλευρά του ο βουλευτής της Ν.Δ υποστήριξε ότι το έγγραφο που έχει στην κατοχή του ο Παύλος Πολάκης δεν έχει …σφραγίδα οπότε δεν συνιστά απόδειξη ενώ νωρίτερα ο αναπληρωτής υπουργός είχε αναφέρει πως δίπλα στα ονόματα υπάρχει το όνομα «Αδωνις» όπως και το όνομα της συζύγου του πρώην υπουργού Υγείας της Ν.Δ.

Παράλληλα δικαιολογώντας την μη κατάθεση της εταιρίας ΑΛΣ στο πόθεν έσχες του ο Α.Γεωργιάδης ανέφερε ότι έχει αποσυρθεί από την επιχείρηση αυτή. Μάλιστα απείλησε τον αναπληρωτή υπουργό Υγείας λέγοντας πως «όταν θα φύγετε εγώ θα σε κλείσω φυλακή», υποστηρίζοντας ότι ο Π.Πολάκης έστειλε «χαλκευμένα στοιχεία» στον εισαγγελέα.​

του Γεράσιμου Λιβιτσάνου από documentonews.gr

Advertisements

Related Posts

Ποιος καβάτζωσε τα 11 μύρια του «Μένουμε σπίτι»
Ποιος καβάτζωσε τα 11 μύρια του «Μένουμε σπίτι»;
11 μύρια για την καμπάνια του «Μένουμε σπίτι»: Δεν παίρνουν μάσκες και τεστ αλλά δεσμεύουν 11 εκατ. ευρώ για «υπηρεσίες επικοινωνίας»!!!
11 μύρια για την καμπάνια του «Μένουμε σπίτι»
Που είναι τα τσογλανακια των ΜΜΕ
Που είναι τα τσογλανακια των ΜΜΕ;
Όσοι δεν κάνουν εμβόλια είναι εγωιστές
Εγωιστές όσοι δεν κάνουν τα εμβόλια τους
Αρέσει σε %d bloggers: