Ο Μητσοτάκης θέλει ιδιώτες παντού

Ο Μητσοτάκης θέλει ιδιώτες παντού!!!

Ο Μητσοτάκης θέλει ιδιώτες παντού!!! Ιδιωτικούς τομογράφους στα δημόσια νοσοκομεία ονειρεύεται ο Μητσοτάκης, αλλά με υπαλλήλους από το… Δημόσιο!!!

2 κουβέντες ήταν αρκετές για να περιγράψει το ζοφερό σχέδιο που ονειρεύεται ο πρόεδρος της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης, για το μέλλον των δημόσιων νοσοκομείων αλλά και των εργαζομένων τους. Σχέδιο το οποίο πέραν του ότι κατά κάποιο τρόπο είναι δοκιμασμένο και εντελώς καταδικασμένο να αποτύχει, όπως αποδείχθηκε άλλωστε και στο όχι και τόσο μακρινό παρελθόν στην χώρα μας, βλάπτει σοβαρά την ίδια την Υγεία…

Μιλώντας λοιπόν ο κ. Κυριάκος Μητσοτάκης, εντός έδρας φυσικά, στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΙ είπε 2 πράγματα:

Το πρώτο ότι στα δημόσια νοσοκομεία θα μπουν – σε πρώτη φάση σε ένα μεγάλο νοσοκομείο της Αθήνας – ιδιώτες επιχειρηματίες με μακροχρόνια σύμβαση μιας και όπως υποστήριξε γνωρίζουν καλύτερα την εξίσωση κόστους – οφέλους. Ωχ… όλοι μπορούμε να καταλάβουμε τι ακριβώς σημαίνει αυτό.

Πιο συγκεκριμένα λοιπόν με αυτή την απλή φράση ο κ. Μητσοτάκης αποκάλυψε πώς η πρόσβαση όλων στα δημόσια νοσοκομεία θα μπει στο κρεβάτι του Προκρούστη. Γιατί στην εξίσωση κόστους – οφέλους, θα απαιτείται εισιτήριο και «αγορά υπηρεσιών» από τους ασφαλισμένους και βέβαια απαγόρευση εισόδου για τους ανασφάλιστους.

Το δεύτερο παράδειγμα που έφερε ήταν αυτό της αγοράς υπηρεσιών από ιδιώτες αλλά με μια παραλλαγή εντελώς οργουελική. Όπως είπε αντί να αγοράζει το δημόσιο για παράδειγμα αξονικό τομογράφο, θα μπορεί να αγοράζει υπηρεσίες. Και μιας και αυτό ισχύει για όλα τα ασφαλιστικά ταμεία εδώ και χρόνια πολλά, ο πρόεδρος της ΝΔ, αποκάλυψε τί σχεδιάζει για τους εργαζόμενους στα δημόσια νοσοκομεία.

Όπως είπε εκεί, στα ιδιωτικά κέντρα με τους ιδιωτικούς τομογράφους θα εργάζονται δημόσιοι υπάλληλοι αφού οι τομογράφοι θα βρίσκονται εντός των νοσοκομείων. Η ιδιωτική εταιρεία, όμως, αν είναι ικανοποιημένη θα μπορεί να τους προσφέρει επιπλέον χρήματα στον μισθό που θα πληρώνει το δημόσιο. ΛΟΛ!!!

Ο Μητσοτάκης θέλει ιδιώτες παντού, αλλά να τους πληρώνουμε εμείς… διπλά και τριπλά, ούτε οι ιδιώτες δεν θα το έλεγαν τόσο χυδαία!!!

Για να το κάνουμε λιανά, το κράτος θα κάνει σύμβαση με ένα ιδιωτικό κέντρο για ιατρικές εξετάσεις και θα δουλεύουν εκεί οι δημόσιοι υπάλληλοι. Άρα οι ιδιώτες θα προσφέρουν μόνο τα μηχανήματα και το δημόσιο θα πληρώνει και τις εξετάσεις και τους υπαλλήλους.

Η αποθέωση της ιδιωτικοποίησης. Ούτε οι ιδιώτες επιχειρηματίες δεν θα μπορούσαν να σκεφτούν κάτι τέτοιο.

Με λίγα λόγια λίγοι εκλεκτοί ιδιώτες, δικά τους παιδιά εννοείται, θα γίνονται μάγκες με τα δικά μας λεφτά και με την περιουσία των ασφαλιστικών ταμείων και του δημοσίου γενικότερα… Καλά δεν σχολιάζουμε το που θα βρίσκουν τα λεφτά για να αγοράζουν τους… τομογράφους. Μα φυσικά θα καβατζάρουν κάποιο δάνειο, το οποίο θα αφήσουν απλήρωτο εννοείται, τι entrepreneur θα ήσαν άλλωστε αν πλήρωναν για τις υποχρεώσεις τους;

Το νέο μεγάλο σκάνδαλο στον χώρο της υγείας

Κυριάκος ο… απολυσάκιας!

Advertisements

Related Posts

Από την εργασία στην απασχόληση
Από την εργασία στην απασχόληση
Ψάχνουν εργαζόμενους και δεν βρίσκουν
Ψάχνουν εργαζόμενους και δεν βρίσκουν;
“Εγκλωβισμένα” στο διαδίκτυο τα σημερινά παιδιά
“Εγκλωβισμένα” στο διαδίκτυο τα σημερινά παιδιά
Παιδιά στα social media σε μη επιτρεπτή ηλικία
Παιδιά στα social media σε μη επιτρεπτή ηλικία
Αρέσει σε %d bloggers: