Ο Μητσοτάκης θα κόψει τον Δεκαπενταύγουστο

Ο Μητσοτάκης θα κόψει τον Δεκαπενταύγουστο

Ο Μητσοτάκης θα κόψει τον Δεκαπενταύγουστο: Ο Μητσοτάκης μας “απειλεί” ότι αν δεν πάρει αυτοδυναμία θα ξαναγίνουν εκλογές τον Δεκαπενταύγουστο!!!

«Εάν δεν μπορεί να σχηματιστεί κυβέρνηση τότε η χώρα θα οδηγηθεί νομοτελειακά σε εκλογές τον Δεκαπενταύγουστο με απλή αναλογική που σημαίνει εκ των πραγμάτων ότι η μόνη κυβέρνηση που θα μπορεί να σχηματιστεί είναι μια κυβέρνηση εθνικής συνεννόησης. Σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο οι εκλογές θα γίνουν κατακαλόκαιρο, με τα εθνικά θέματα ανοιχτά».

Αυτό ανέφερε σε συνέντευξή του στον ραδιοφωνικό σταθμό Θέμα 104,6 ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης σε ερώτηση τι θα συμβεί εάν οι κάλπες της 7ης Ιουλίου δεν αναδείξουν αυτοδύναμη κυβέρνηση

Ξεκαθάρισε, πάντως, ότι «δεν θα μπορούσαμε να συνεννοηθούμε με τον κ. Τσίπρα γιατί έχουμε διαφορετική αντίληψη για το πώς λειτουργεί η Δημοκρατία, πόσο σεβόμαστε τους Θεσμούς. Δεν μπορώ υπό οποιοδήποτε τρόπο να φανταστώ συνεννόηση της ΝΔ με τον σημερινό ΣΥΡΙΖΑ».

Ο πρόεδρος της ΝΔ αναφέρθηκε και στη συνταγματική αναθεώρηση λέγοντας ότι «χάσαμε μια ευκαιρία να προτείνουμε περισσότερα άρθρα προς αναθεώρηση». Διεμήνυσε ότι «θα την ολοκληρώσουμε την αναθεώρηση αλλά θα είναι μικρής εμβέλειας. Η διαδικασία θα ξεκινήσει αμέσως και πιστεύω ότι θα ολοκληρωθεί σύντομα. Υπάρχουν άρθρα που προτείνει ο ΣΥΡΙΖΑ και εμάς δεν μας αφορούν και θα τα προσπεράσουμε».

Δεσμεύτηκε, επίσης, ότι «θα αλλάξει ο εκλογικός νόμος». «Θα είναι ευχής έργον να γίνει με 200 βουλευτές. Θα προτείνω στο ΚΙΝΑΛ και συνολικά στη Βουλή έναν εκλογικό νόμο που θα εξασφαλίζει την κυβερνησιμότητα χωρίς να είναι το ίδιο με το σημερινό που δίνει μπόνους 50 εδρών».

Αν δε βγάλει δηλαδή αυτοδυναμία η ΝΔ, δε θα κάνει φέτος μπάνια ο λαός… και εδώ βέβαια κολλάει ένα γνωστό ρητό… “Έκανε η μύγα κώλο και έχεσε τον κόσμο όλο”!!!

Κωλοτούμπα ΝΔ για την Συμφωνία των Πρεσπών

Κοροϊδεύει η ΝΔ για τις προσλήψεις εκπαιδευτικών

Advertisements

Related Posts

Μόλις στο 3.5% του ΑΕΠ τα μέτρα της ΝΔ
Μόλις στο 3.5% του ΑΕΠ τα μέτρα της ΝΔ
Χιλιάδες εργαζόμενοι ακάλυπτοι
Χιλιάδες εργαζόμενοι ακάλυπτοι
Καταστροφικό το
Καταστροφικό το “μέτρα με το σταγονόμετρο”
Βγάλανε Συριζαία και την Όλγα Τρέμη
Βγάλανε Συριζαία και την Όλγα Τρέμη
Αρέσει σε %d bloggers: