Ο Μητσοτάκης δεν έκρυψε ποτέ τις ιδέες του

Ο Μητσοτάκης δεν έκρυψε ποτέ τις ιδέες του

Ο Μητσοτάκης δεν έκρυψε ποτέ τις ιδέες του: Ο Μητσοτάκης θέλει τη στροφή στην ιδιωτική σφαίρα συμφερόντων με υποβάθμιση κοινωνικών υπηρεσιών στο βωμό του κέρδους μερικών εκλεκτών

Ο κ. Μητσοτάκης δεν έχει κρύψει ποτέ τις ιδέες του και πράγματι ως προς αυτό είναι σαφής. Θέλει τη στροφή στην ιδιωτική σφαίρα των συμφερόντων, δηλαδή όλα τα κοινωνικά δικαιώματα, όλες οι κοινωνικές υπηρεσίες να μεταταχθούν, να υποβαθμιστούν στο πεδίο της κερδοσκοπίας, σχολίασε μεταξύ άλλων ο υφυπουργός Κοινωνικής Ασφάλισης, Τάσος Πετρόπουλος μιλώντας στο «Πρακτορείο 104,9 fm».

Τι είπε για την 13η σύνταξη

«Στις 20 του μήνα, η 13η σύνταξη θα είναι στα διατραπεζικά συστήματα πληρωμών», δήλωσε ο υφυπουργός Κοινωνικής Ασφάλισης, Τάσος Πετρόπουλος, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό του Αθηναϊκού Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων, «Πρακτορείο 104,9 fm» για τη σχετική τροπολογία που κατατέθηκε στη Βουλή.

«Είναι ακατάσχετη η σύνταξη, άρα δεν υπάρχει κανένα κώλυμα στην είσπραξη», διευκρίνισε ο υφυπουργός και απαντώντας στους ισχυρισμούς της αξιωματικής αντιπολίτευσης περί προεκλογικών τεχνασμάτων είπε:

«Τελευταία φορά που είχαμε 13 συντάξεις ήταν το 2012. Καταργήθηκε με νόμο της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ η 13η σύνταξη και σήμερα επανέρχεται με τον τρόπο που ορίσαμε και νομίζω είναι μία νέα εποχή, που θα βελτιώνει στο μέλλον -η παροχή αυτή όπως και άλλα μέτρα που έχει ανακοινώσει ο πρωθυπουργός και προφανώς ενισχύουν τους καταναλωτές […]- το εισόδημα των πολιτών».

Ο Μητσοτάκης δεν έκρυψε ποτέ τις ιδέες του

Σχολιάζοντας της δήλωση του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας ότι δε θα είχε «καμία αντίρρηση να δοκιμάσουμε σε ένα μεγάλο νοσοκομείο της Αθήνας να διοικηθεί σε σύμπραξη με τον ιδιωτικό τομέα» ο κ. Πετρόπουλος είπε:

«Ο κ. Μητσοτάκης δεν έχει κρύψει ποτέ τις ιδέες του και πράγματι ως προς αυτό είναι σαφής. Θέλει τη στροφή στην ιδιωτική σφαίρα των συμφερόντων, δηλαδή όλα τα κοινωνικά δικαιώματα, όλες οι κοινωνικές υπηρεσίες να μεταταχθούν, να υποβαθμιστούν στο πεδίο της κερδοσκοπίας, γιατί δυστυχώς δεν μπορεί να περιμένει κανείς από ιδιωτικά συμφέροντα, όπως για παράδειγμα θέλει να μεταβιβάσει ένα μεγάλο μέρος της δημόσιας κοινωνικής ασφάλισης σε ιδιωτικές εταιρείες, με τις οποίες δεν έχουμε τίποτε εμείς, αλλά μπορούν να κάνουν καλά τη δουλειά τους ως τρίτος πυλώνας στα ιδιωτικά συμβόλαια που πάντα έκαναν, όχι να τους εκχωρηθεί ο δημόσιος τομέας της κοινωνικής ασφάλισης. Αυτό σημαίνει μία μετάβαση υπερκερδών με ζημία των ασφαλισμένων».

«Ειλικρινά το εννοεί ότι τα νοσοκομεία πρέπει να περάσουν στη διαχείριση των ιδιωτικών νοσοκομείων, αυτό άλλωστε προσπαθούσε μέσα από την απαξίωση της δημόσιας υγείας να πετύχει το προηγούμενο διάστημα», εκτίμησε ο υφυπουργός και κατέληξε:

«Η δημόσια υγεία έχει αναβαθμιστεί και είμαι βέβαιος ότι ο ελληνικός λαός δε θα επιστρέψει να περάσει ούτε αυτό το σχέδιο του κ. Μητσοτάκη, όπως και το σχέδιο να έχουμε επτά ημέρες εργασία την εβδομάδα, διότι δεν ήταν λάθος αυτό που είπε, το εννοούσε, άλλο αν μετά πήγε να το μαζέψει, διότι η εργασία επτά ημερών σε επιχειρήσεις που είναι διαρκούς παραγωγικής αλυσίδας ισχύει ήδη, δε χρειαζόταν να μας το πει ο κ. Μητσοτάκης. Άρα, αυτό που εννοούσε με το παράδειγμα μάλιστα που χρησιμοποίησε, ότι μια γυναίκα μπορεί να δουλεύει στο σπίτι και με τηλεργασία επτά μέρες την εβδομάδα και να κάνει και τις δουλειές της, μιλάει για τη Μαίρη Παναγιωταρά του Λουκιανού Κηλαηδόνη, όχι για τη νέα εργαζόμενη, τη σύγχρονη μητέρα, γυναίκα, την οποία θέλει σκλάβα, δούλα και είναι μια αντίληψη ξένη προς τον σκοπό που πρέπει να έχει η εργασία. Αυτά δυστυχώς σκέφτεται και εννοεί η ΝΔ, ο κ. Μητσοτάκης τα εκφράζει, δεν είναι ο μόνος, αυτά τα μοντέλα προωθούνται και στην Ευρωπαϊκή Ένωση από τους ομοϊδεάτες του, αρκετούς από το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα, είναι η εργασία που μπορεί να δίνεται υπερωριακά και να καταβάλλεται ο μισθός μέσα σε τέσσερα χρόνια, όπως λένε στην Ουγγαρία, είναι μία σειρά από τέτοια μοντέλα εργασίας, τα οποία προωθούν οι ηγετικές πτέρυγες του φιλελευθερισμού στην Ευρώπη και θέλουν να συμβούν αυτά τα πράγματα, ξεκινώντας από την Ελλάδα και γι’ αυτή την περίπτωση».

Ο Μητσοτάκης θέλει ιδιώτες παντού!!!

Related Posts

Τι προσέχουμε όταν παραλαμβάνουμε πετρέλαιο
Τι προσέχουμε όταν παραλαμβάνουμε πετρέλαιο;
Ξεκίνησε η διάθεση του πετρελαίου θέρμανσης
Ξεκίνησε η διάθεση του πετρελαίου θέρμανσης
Δίνουν
Δίνουν “κοινωνικό” μέρισμα στις επιχειρήσεις!!!
Πρωτοσέλιδα Εφημερίδων – Καιρός
Αρέσει σε %d bloggers: