Μείωση ΦΠΑ για καφέ και ροφήματα στο ράφι

Μείωση ΦΠΑ για καφέ και ροφήματα στο ράφι

Μείωση ΦΠΑ για καφέ και ροφήματα στο ράφι: Τροπολογία για τη μείωση της τιμής του καφέ στα ράφια των super market φέρνει ο Τσακαλώτος

Τροπολογία για τη μείωση της τιμής του καφέ στα ράφια των super market θα φέρει σήμερα στη Βουλή το υπουργείο Οικονομικών. Η τροπολογία έρχεται μετά από τις αντιδράσεις που σημειώθηκαν από την εξαίρεση του καφέ από το μέτρο της μείωσης του ΦΠΑ που ανακοίνωσε πρόσφατα ο πρωθυπουργός.

Για όλους και για όλα μίλησε ο Υπουργός Οικονομικών, Ευκλείδης Τσακαλώτος στην εκπομπή του ΑΝΤ1, «Καλημέρα Ελλάδα» και τον Γιώργο Παπαδάκη.

Τι είπε για το πακέτο παροχών που ανακοινώθηκε;

Για το πακέτο παροχών που ανακοινώθηκε την προηγούμενη εβδομάδα είπε ότι: «δεν είναι προεκλογικά τα μέτρα. Όλα αυτά έχουν ξεκινήσει από τον Αύγουστο, μετά το τέλος των μνημονίων. Εμείς έχουμε ένα σχέδιο. Αυτό είναι το σχέδιο μας: να βγούμε από το μνημόνιο και να κάνουμε σιγά-σιγά τα μέτρα των παροχών».

«Ξέρουμε ότι δεν είναι καλά τα πράγματα, ξέρουμε ότι ζορίζεται ο κόσμος. Έπρεπε να φθάσουμε έως τον Απρίλη για να δώσουμε το πλεόνασμα από το δημοσιονομικό περιθώριο που υπήρχε και γι΄ αυτό είχαμε ένα πιο κοινωνικό πακέτο για το 2019 και πιο αναπτυξιακό για το 2020», είπε ο κ. Τσακαλώτος.

Τι είπε για τους φόρους και τις μειώσεις στον ΦΠΑ;

«Στα τέσσερα χρόνια που διαπραγματεύομαι εγώ και όλη η ομάδα “αυτός ο φόρος, πόση απόδοση θα έχει;” Λέγαμε εμείς 800 εκ. έλεγε η Κομισιόν 500 εκ., έλεγε το ΔΝΤ 20 εκ. Δεν μπορούσαμε να κάνουμε ότι θέλαμε, είχαμε επιβολή. Τώρα όμως μπορούμε να κάνουμε το δικό μας πρόγραμμα, το δικό μας σχέδιο και να ενημερώσουμε τους Θεσμούς. Τώρα που είμαστε εκτός μνημονίου έχουμε κοστολογήσει τα μέτρα και συγχρόνως κάνουμε και άλλα πράγματα. Αν δείτε το πακέτο που έχουμε για τον Αύγουστο και την ΔΕΘ, μαζί με αυτά που ανακοινώσαμε «χθες» και εκείνα για το 2020, είναι ένα πακέτο», ανέφερε ο Ευκλείδης Τσακαλώτος στον ΑΝΤ1.

Μείωση ΦΠΑ για καφέ και ροφήματα στο ράφι: Τροπολογία για τη μείωση της τιμής του καφέ στα ράφια των super market φέρνει ο Τσακαλώτος

Όσον αφορά τη μείωση των συντελεστών του ΦΠΑ, ο κ. Τσακαλώτος αποκάλυψε ότι «η συζήτηση για τα μέτρα συνεχίζεται στην Βουλή. Θα υπάρχουν τροπολογίες για μείωση στο 13% του ΦΠΑ για τον καφέ και άλλα ροφήματα που πωλούνται στα ράφια των σούπερ μάρκετ».

Πρόσθεσε, μάλιστα, πως δυστυχώς δεν υπάρχει δημοσιονομικό περιθώριο για να μειωθεί ο ΦΠΑ και για τα σερβιριζόμενα ροφήματα σε καταστήματα εστίασης.

Τι είπε για τον ΕΝΦΙΑ;

Για τον ΕΝΦΙΑ είπε «τον μειώσαμε φέτος και θα τον μειώσουμε και του χρόνου», λέγοντας ότι δεν συμφωνεί με την πρόταση της ΝΔ για οριζόντια μείωση του φόρου κατά 30%, λέγοντας ότι υπήρξαν αλλαγές στον υπολογισμό του ΕΝΦΙΑ φέτος, αρνούμενος πάντως ότι η αύξηση των αντικειμενικών αξιών επιβάρυνε τους ιδιοκτήτες ακινήτων, σε περιοχές όπως το Κερατσίνι και το Πέραμα.

Τι σχολίασε για την ΝΔ;

Για τη ΝΔ, σχολίασε: «καταθέτουν τροπολογίες για να είναι ακόμη πιο γενναιόδωροι, αλλά δεν μας λένε πόσο είναι το κόστος τους. Ο Γιώργος Χουλιαράκης κοστολόγησε το πρόγραμμα της ΝΔ στα 5 δις ευρώ για φέτος και 9 δις έως το 2022. Η ΝΔ δεν μας απάντησε. Είναι τόσο το κόστος;».

Αύξηση 6.1% στις πωλήσεις των supermarket

Θα έρθουν και άλλα θετικά μέτρα

Photo by Joshua Rawson-Harris

Related Posts

Τι προσέχουμε όταν παραλαμβάνουμε πετρέλαιο
Τι προσέχουμε όταν παραλαμβάνουμε πετρέλαιο;
Ξεκίνησε η διάθεση του πετρελαίου θέρμανσης
Ξεκίνησε η διάθεση του πετρελαίου θέρμανσης
Δίνουν
Δίνουν “κοινωνικό” μέρισμα στις επιχειρήσεις!!!
Πρωτοσέλιδα Εφημερίδων – Καιρός
Αρέσει σε %d bloggers: