Με 151 βουλευτές πλέον η Κυβέρνηση

Με 151 βουλευτές πλέον η Κυβέρνηση

Με 151 βουλευτές πλέον η Κυβέρνηση: Οι 6 ανεξάρτητοι βουλευτές που έδωσαν ψήφο εμπιστοσύνης προσχώρησαν στην κυβερνητική πλειοψηφία

Και οι έξι βουλευτές που δεν ανήκουν στην Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ αλλά έδωσαν ψήφο εμπιστοσύνης και συνεχίζουν να στηρίζουν το κυβερνητικό έργο, δήλωσαν με επιστολή τους στον πρόεδρο της Βουλής ότι προσχωρούν στην κυβερνητική πλειοψηφία χωρίς να εντάσσονται στην Κ.Ο. του κόμματος. Πλέον, η κυβέρνηση αριθμεί και τυπικά 151 βουλευτές.

Σύμφωνα με τις επιστολές που ανέγνωσε ο προεδρεύων στην Ολομέλεια, Τ. Κουράκης, οι Κ. Ζουράρις, Θ. Παπαχριστόπουλος, Ελ. Κουντουρά, Κ. Παπακώστα, Β. Κόκκαλης και Σπ. Δανέλλης ζητούν από τον πρόεδρο της Βουλής σε νομοσχέδια που δεν θα ψηφίζονται μέσω ονομαστικής ψηφοφορίας, η ψήφος τους να προσμετράται στις ψήφους της συμπολίτευσης.

Μόνη εξαίρεση η –εδώ και καιρό διατυπωμένη- αρνητική θέση του Κ. Ζουράρι ως προς το ονοματολογικό, γεγονός που αφορά την κύρωση του πρωτοκόλλου ένταξης της Βορείου Μακεδονίας στο ΝΑΤΟ.

Μετά από αυτήν την κίνηση ρουά ματ καμία πλέον αντιπολιτευτική κορώνα περί ad hoc κυβερνητικής πλειοψηφίας και… κυβέρνησης κουρελού δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί από την αξιωματική αντιπολίτευση.

Χαρακτηριστικό και το καυστικό σχόλιο του αναπληρωτή υπουργού Υγείας, Παύλου Πολάκη, ο οποίος με ανάρτηση του στο facebook λέει ότι:

«Όχι ματ, ΡΟΥΑ ΜΑΤ και αυξήθηκαν οι παραγγελίες σε μείζονα αντικαταθλιπτικά από την αξιωματική (και όχι μόνο )αντιπολίτευση!!!!!!

(Ξέρετε εσείς τώρα: πάμε άλλη μια …το τσιγάρο και το Μαδούρο…)».

Πότε θα λυθεί το Κυπριακό;

main photo credits:  Stoyan Haytov @123rf.com

Related Posts

54 εκατ. ευρώ κέρδη η ΕΡΤ το 2018
54 εκατ. ευρώ κέρδη η ΕΡΤ το 2018
Πρωτοσέλιδα Εφημερίδων – Καιρός
Τα 25 ρήγματα που ανησυχούν τους σεισμολόγους
Τα 25 ρήγματα που ανησυχούν τους σεισμολόγους
Ομαλά εξελίσσεται η μετασεισμική ακολουθία
Ομαλά εξελίσσεται η μετασεισμική ακολουθία
Αρέσει σε %d bloggers: