Ξανά τα τζάμπα αυτοκίνητα στους βουλευτές

Ξανά τα τζάμπα αυτοκίνητα στους βουλευτές

Ξανά τα τζάμπα αυτοκίνητα στους βουλευτές: Παίρνουν ξανά τζάμπα αυτοκίνητα οι βουλευτές, κερασμένα από τα κορόιδα φορολογούμενους

Λες και δεν έχει ο κάθε βουλευτής δικό του αυτοκίνητο αλλά βέβαια με αυτό το κόλπο μπορεί ο καθένας να κυκλοφορεί με καινούργιο αυτοκίνητο τελευταίας τεχνολογίας που παρέχει ασφάλεια και άνεση όταν η ίδια κυβέρνηση απειλεί με βαριά τέλη κυκλοφορίας όσους έχουν παλιά αυτοκίνητα και δεν έχουν την οικονομική δυνατότητα να τα αλλάξουν με νέα.

Έως τα 765 ευρώ το μήνα θα φτάνει η επιδότηση για την ενοικίαση του κάθε αυτοκινήτου, μεγαλύτερη και από τον βασικό μισθό που μπορεί να πάρει ένας εργαζόμενος όταν και αν βρει δουλειά.

Επίσης είναι πληρωμένα τέλη κυκλοφορίας, σέρβις, ασφάλειες, βενζίνες, ακόμη και το μπαμπά μη τρέχεις στο ταμπλό.

Ο μόνος περιορισμός που έχουν είναι να μην πάρουν cabrio. Λες και αυτό είναι που θα προκαλούσε.

Τους τύπους των αυτοκινήτων που θα εκμισθώσει η Βουλή για την επόμενη τετραετία και μπορούν να επιλέξουν οι βουλευτές δημοσιεύθηκε σε σχετική απόφαση στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης.

Ωστόσο φέτος σε αντίθεση με τα προηγούμενα έτη η απόφαση ξεκαθαρίζεται πως οι βουλευτές Βουλευτές Α΄ και Β΄ Αθηνών, Α΄ και Β΄ Πειραιώς και Επικρατείας όσο και οι των υπολοίπων περιφερειών της χώρας και των Ελλήνων Βουλευτών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου μπορούν να αποκτήσουν κάποιο ηλεκτρικό μοντέλο και μάλιστα με μηνιαίο μίσθωμα υψηλότερο ή ίσο με το αντίστοιχο των μοντέλων με κινητήρες εσωτερικής καύσης.

Δηλαδή το μηνιαίο μίσθωμα για αυτοκίνητα με κινητήρες εσωτερικής καύσης έως και 1.600 κ.εκ. ανέρχεται σε 450 ευρώ συμπεριλαμβανομένου του ΦΠΑ για τους Βουλευτές Α΄ και Β΄ Αθηνών, Α΄ και Β΄ Πειραιώς και Επικρατείας ενώ για τους υπόλοιπους βουλευτές και ευρωβουλευτές ο κυβισμός των κινητήρων ανεβαίνει στα 1.800 κ.εκ. και το μηνιαίο μίσθωμα στα 765 ευρώ συμπεριλαμβανομένου του ΦΠΑ.

Τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα αποτελούν τη μοναδική εξαίρεση και για τις δύο κατηγορίες βουλευτών οι οποίοι μπορούν να τα αποκτήσουν δικαιολογώντας το υψηλό μίσθωμα που ανέρχεται σε 765 ευρώ συμπεριλαμβανομένου του ΦΠΑ.

Επίσης η απόφαση ορίζει ότι οι βουλευτές απαγορεύεται να παραγγείλουν cabrio αυτοκίνητα ενώ επιτρέπονται όλοι οι υπόλοιποι τύποι όπως sedan, hatchback και SUV με κίνηση στους δύο ή στους τέσσερις τροχούς.

Επίσης η μίσθωση των οχημάτων θα διαρκέσει μέχρι τα τέλη Ιανουαρίου του 2024.

Τώρα το γεγονός πόσοι βουλευτές θα επιλέξουν ηλεκτρικό αυτοκίνητο θα αποδειχθεί με τη νέα χρονιά που θα παραληφθούν τα νέα οχήματα leasing

Η Αυγή τα χώνει σε Βουλευτές ΣΥΡΙΖΑ για τα αυτοκίνητα

Με πληροφορίες από netakias.com

Related Posts

Πρωτοσέλιδα Εφημερίδων – Καιρός
Που να ασφαλίσεις το αυτοκίνητο σου;
Που να ασφαλίσεις το αυτοκίνητο σου;
Κόβουν αυτοκινητοβιομηχανίες που υποστηρίζουν Τραμπ
Κόβουν αυτοκινητοβιομηχανίες που υποστηρίζουν Τραμπ
Τι σχολιάζει ο Bloomberg για τους αντιπάλους του;
Τι σχολιάζει ο Bloomberg για τους αντιπάλους του;
Αρέσει σε %d bloggers: