Κοροϊδεύει η ΝΔ για τις προσλήψεις εκπαιδευτικών

Κοροϊδεύει η ΝΔ για τις προσλήψεις εκπαιδευτικών

Κοροϊδεύει η ΝΔ για τις προσλήψεις εκπαιδευτικών: Η ΝΔ παίρνει πίσω τις προσλήψεις των εκπαιδευτικών που έχουν ήδη περάσει και από ΑΣΕΠ τον Μάρτιο. Εκτός τόπου και χρόνου… αμφισβητούν τώρα και τα κενά στην Εκπαίδευση!!!

Ούτε μια εβδομάδα δεν πέρασε και πήγε περίπατο ο «λόγος τιμής» του Κυριάκου Μητσοτάκη για τις 4.500 προσλήψεις στην Ειδική Αγωγή. Μιας και, ο Γιώργος Βλάχος της Ν.Δ. στην ΕΡΤ, δήλωσε ότι οι προσλήψεις των εκπαιδευτικών (και της Ειδικής Αγωγής) είναι «στον αέρα»!

Παίρνει πίσω η Ν.Δ. τις προσλήψεις των εκπαιδευτικών που βρίσκονται σε προχωρημένο στάδιο και έχουν περάσει από το ΑΣΕΠ ήδη από το Μάρτιο!!!

Κοροϊδεύει η ΝΔ για τις προσλήψεις εκπαιδευτικών. Εκτός τόπου και χρόνου… αμφισβητούν τώρα και τα κενά στην Εκπαίδευση!!!

Ωστόσο ο κ. Βλάχος μη αναγνωρίζοντας προφανώς ότι το κράτος έχει συνέχεια υποστήριξε ότι:

«Έχουμε να αντιμετωπίσουμε μια εξαγγελία προσλήψεων» είπε για τις δρομολογημένες από τον ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟ του 2018 προσλήψεις.

Οι 10.000 στην Παιδεία, την Υγεία, 4.500 για την ειδική αγωγή; ρώτησε ο δημοσιογράφος της ΕΡΤ θα γίνουν;

«Από την στιγμή που οι αριθμοί αυτοί δεν έχουν προέλθει από κάποια μελέτη για να δούμε τις ανάγκες. Προφανώς είναι στον αέρα. Είναι στην προεκλογική λογική. Η κυβέρνηση τι λέει; Ρίχνει αριθμούς στον αέρα, ότι θα πάρω για την Ειδική Αγωγή 4.500, δεν το μελέτησε κανείς. Δεν μας είπε να συμμετέχουμε, να βγάλουμε από κοινού τον αριθμό, σαν προεκλογικές δυνάμεις εννοώ, βγήκε και το εξήγγειλε προεκλογικά.

Γνωρίζοντας ότι δεν θα είναι η αυριανή κυβέρνηση εάν δεν γίνει η πρόσληψη 4.500 διατηρεί για τον εαυτό της το δικαίωμα να πει είδατε, αν ήμασταν εμείς κυβέρνηση θα παίρναμε. Από πού θα πληρωθούν; Δεσμεύει την χώρα για τις επόμενες τετραετίες για τις επόμενες κυβερνήσεις. Έτσι δεν γίνεται πολιτική. Αυτές τις ανάγκες πότε τις είδαμε; Μια εβδομάδα πριν τις εκλογές; Έχουμε βγει 10 μήνες από τα μνημόνια γιατί δεν βγαίναμε νωρίτερα, να τα πούμε αυτά;»

Να σημειωθεί σ’ αυτό το σημείο ότι οι προσλήψεις έχουν εξαγγελθεί επί υπουργίας Νίκου Φίλη στο Παιδείας και όχι την προεκλογική περίοδο και έχουν δρομολογηθεί για να καλύψουν τις τεράστιες ανάγκες που δημιουργήθηκαν στην εκπαίδευση από το πάγωμα των προσλήψεων εξαιτίας των μνημονίων. Mάλιστα οι 4.500 προσλήψεις έχουν ενταχθεί και ψηφιστεί στον προϋπολογισμό του 2019.

Τώρα τις άκουσε για πρώτη φορά ο κ. Βλάχος;

Σχεδόν μία εβδομάδα πριν ο Νίκος Φίλης είχε μάλιστα αντιπαρατεθεί με τον Κωστή Χατζηδάκη για τις προσλήψεις στην ειδική αγωγή και τότε ο αντιπρόεδρος της Ν.Δ. διαβεβαίωνε ότι θα γίνουν: «Είναι λόγος τιμής του Κυριάκου Μητσοτάκη, σας το έχω πει τρεις φορές ως τώρα».

Όταν καταγγέλθηκε από τον τ. υπουργό Παιδείας, ότι η Ν.Δ. δεν απαντά με σαφήνεια για το τι θα γίνει, ο Κωστής Χατζηδάκης έκανε αναρτήσεις στο twitter μιλώντας για fake news.

Τι λέει ο Μητσοτάκης για μισθούς-συντάξεις-απολύσεις;

Related Posts

Πρωτοσέλιδα Εφημερίδων – Καιρός
Παγκόσμια κινητοποίηση για την κλιματική αλλαγή
Παγκόσμια κινητοποίηση για την κλιματική αλλαγή
Must εξετάσεις αίματος για κάθε 50άρη
Must εξετάσεις αίματος για κάθε 50άρη
Κάντε ανακύκλωση αλλιώς πλερώστε
Κάντε ανακύκλωση αλλιώς πλερώστε
Αρέσει σε %d bloggers: