Η UNICEF για το σκάνδαλο στο ελληνικό τμήμα

Η UNICEF για το σκάνδαλο στο ελληνικό τμήμα

Η UNICEF για το σκάνδαλο στο ελληνικό τμήμα: Τους λόγους της διακοπής της συνεργασίας της με την πρώην Εθνική Επιτροπή της στην Ελλάδα εξηγεί η UNICEF

Τους λόγους της διακοπής της συνεργασίας της με την πρώην Εθνική Επιτροπή της στην Ελλάδα εξηγεί η UNICEF με ανακοίνωσή της.

Όπως αναφέρει έπειτα από διαδοχικούς ελέγχους αποκαλύφθηκαν «διοικητικές δυσλειτουργίες» και αναδείχθηκαν «μη βιώσιμες συστημικές παραλείψεις», ωστόσο, δεν διαπιστώθηκε απάτη.

Υπενθυμίζεται ότι την υπόθεση με το ελληνικό τμήμα της UNICEF αποκάλυψε το tvxs.gr, που έφερε στο φως τα δυο πορίσματα που δείχνουν κακοδιαχείριση, υπέρογκους μισθούς, προσλήψεις συγγενών και φίλων. Σημειώνεται ότι στις 20 Απριλίου μπήκε «λουκέτο» στην ελληνική εκπροσώπηση της UNICEF.

Σύμφωνα με την τελευταία ανακοίνωση της οργάνωσης, «η UNICEF προέβη σε διακοπή της συμφωνίας της με την πρώην Εθνική Επιτροπή της στην Ελλάδα, μετά από διεξαγωγή δύο διαδοχικών ελέγχων από ανεξάρτητους φορείς – ο πρώτος κατόπιν αιτήματος της Ελληνικής Εθνικής Επιτροπής και ο δεύτερος με αίτημα της UNICEF – οι οποίοι αποκάλυψαν διοικητικές δυσλειτουργίες και αναδείχθηκαν μη βιώσιμες συστημικές παραλείψεις. Αυτές περιλάμβαναν ανεπαρκή καταγραφή λογιστικών συναλλαγών, αμφισβητούμενες πρακτικές απασχόλησης και ελλιπή διακυβέρνηση. Ο ανεξάρτητος έλεγχος που ανέθεσε η UNICEF δεν διαπίστωσε την ύπαρξη απάτης».

Ακόμη, όπως τονίζει η UNICEF σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, «επένδυσε σημαντικούς πόρους και συνεργάστηκε μεθοδικά με το διοικητικό συμβούλιο της Εθνικής Επιτροπής για το σχεδιασμό και την εφαρμογή πλάνου αναδιοργάνωσης, το οποίο θα επανέφερε την διοικητική διαχείρισή της στα διεθνή πρότυπα που απαιτούνται για το διεθνές δίκτυο Εθνικών Επιτροπών του Οργανισμού και που αναμένονται από τους εταίρους μας. Παρά τις εντατικές προσπάθειες, καταλήξαμε στο συμπέρασμα ότι, δεδομένης της αναποφασιστικότητας και του διχασμού του διοικητικού συμβουλίου, οι στόχοι μας δεν είναι εφικτό να επιτευχθούν».

Επιπλέον, σημειώνεται ότι «διεργασίες έχουν ήδη ξεκινήσει προς την κατεύθυνση καθορισμού μιας νέας Εθνικής Επιτροπής στην Ελλάδα ώστε η UNICEF να συνεχίσει με υπερηφάνεια το έργο της για τα παιδιά σε όλο τον κόσμο. Η UNICEF θα συνεργαστεί πλήρως με την Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών στην έρευνα που διεξάγει για την Ελληνική Εθνική Επιτροπή».

Παράλληλα, «η UNICEF δεσμεύεται να συνεχίσει την 70ετή στήριξη και συνεργασία της με την ελληνική κοινωνία» καθώς όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, το έργο της «θα συνεχιστεί ως έχει, ως μέρος του πλάνου της προσφυγικής και μεταναστευτικής ανταπόκρισης, το οποίο στηρίζεται από το Περιφερειακό Γραφείο Ευρώπης και Κεντρικής Ασίας, σε συνεργασία με την ελληνική κυβέρνηση και άλλους εταίρους της κοινωνίας των πολιτών».

Προκαταρκτική για το ελληνικό παράρτημα Unicef

Related Posts

Εκατομμύρια παιδιά χωρίς καθαρό νερό
Εκατομμύρια παιδιά χωρίς καθαρό νερό
765 εκατ. παιδιά παντρεύτηκαν πριν τα 18
765 εκατ. παιδιά παντρεύτηκαν πριν τα 18
Ποινικές διώξεις για τα θαλασσοδάνεια σε ΠΑΣΟΚ-ΝΔ
Ποινικές διώξεις για τα θαλασσοδάνεια σε ΠΑΣΟΚ-ΝΔ
Έτσι λάδωνε η Siemens ΝΔ και ΠΑΣΟΚ
Έτσι λάδωνε η Siemens ΝΔ και ΠΑΣΟΚ
Αρέσει σε %d bloggers: