Η Ελλάδα αφήνει πίσω της τη λιτότητα

Η Ελλάδα αφήνει πίσω της τη λιτότητα

Η Ελλάδα αφήνει πίσω της τη λιτότητα: Η Ελλάδα αφήνει πίσω της τη λιτότητα, από τον Ιανουάριο αυξάνονται οι συντάξεις

Στην νέα οικονομική περίοδο της χώρας μας, μετά τη λήξη των μνημονίων, αναφέρεται σε άρθρο της με τίτλο «η Ελλάδα αφήνει πίσω της την λιτότητα, από τον Ιανουάριο αυξάνονται οι συντάξεις», η ιταλική εφημερίδα Corriere della Sera.

Η Corriere αναφέρεται στις δηλώσεις του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα στην Βουλή και ειδικότερα στο ότι η οικονομία της χώρας ανακάμπτει και τα σενάρια «καταστροφολογίας» τελείωσαν.

Παράλληλα, η Corriere, με αναφορά σε τηλεγράφημα του ΑΠΕ-ΜΠΕ, γράφει ότι ο πρωθυπουργός ανήγγειλε πως θα εφαρμοστεί αύξηση των συντάξεων για σχεδόν πεντακόσιες χιλιάδες πολίτες, από την 1η Ιανουαρίου και ότι δεν θα υπάρξει καμία μείωση για τους συνταξιούχους.

Η εφημερίδα προσθέτει ότι στην πραγματικότητα, η αύξηση δεν θα ξεπερνά, στους περισσότερους, τα είκοσι ευρώ τον μήνα, αλλά υπογραμμίζει ότι “είναι το πρώτο μέτρο κοινωνικής επανόρθωσης που αποφασίζεται από την κυβέρνηση της Αθήνας, από τότε που άρχισε η οικονομική κρίση”.

“Η Ελλάδα έχει επίσημα αφήσει πίσω της την εποχή των προγραμμάτων διάσωσης, όπως επιβεβαίωσε στις 20 Αυγούστου και γραπτό ανακοινωθέν του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας ESM”, γράφει τέλος η Corriere.

Η ελληνική οικονομία επιστρέφει στην κανονικότητα

Μεγάλη νίκη Τσίπρα η μη περικοπή συντάξεων

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Advertisements

Related Posts

Ο πρωινός βήχας των καπνιστών θεωρείται νόσος
Ο πρωινός βήχας των καπνιστών θεωρείται νόσος
Πώς επιτίθεται ο κορονοϊός στο ανθρώπινο σώμα
Πώς επιτίθεται ο κορονοϊός στο ανθρώπινο σώμα;
Πρωτοσέλιδα Εφημερίδων – Καιρός
Πρωτοσέλιδα Εφημερίδων – Καιρός
Online επίσκεψη σε μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους
Online επίσκεψη σε μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους
Αρέσει σε %d bloggers: