Γιατί ο Βαρουφάκης μόλις πήρε το αίμα του πίσω;

Ο Γερούν «ομολογεί» το λάθος και ο Βαρουφάκης «παίρνει το αίμα του πίσω» με 4 άκρως καυστικά tweet!!!

Δεν ξέρω αν το πήρατε χαμπάρι αλλά χθες ο Γέρουν Ντάισελμπλουμ, απερχόμενος πλέον Προέδρος του Eurogroup, παραδέχθηκε ότι οι τράπεζες σώθηκαν σε βάρος των φορολογουμένων.

Πιο συγκεκριμένα, δήλωσε ότι:

«Χρησιμοποιήσαμε πολλά από τα χρήματα των φορολογούμενων, με λάθος τρόπο κατά την γνώμη μου, για να σώσουμε τις τράπεζες και ο κόσμος που μας επέκρινε τα πρώτα χρόνια του ελληνικού προγράμματος λέγοντας ότι όλα έγιναν για τις τράπεζες, έχει κάποιο δίκιο»

Προφανώς δεν χρειαζόταν και άλλη αφορμή για τον Βαρουφάκη να πάρει μπρος…

Ο πρώην υπουργός Οικονομικών, Γιάνης Βαρουφάκης, λοιπόν με τέσσερα tweet κατακεραυνώνει κυριολεκτικά τόσο την οικονομική πολιτική του Σόιμπλε όσο και εκείνους που την στήριξαν στην Ελλάδα. Ξέρετε… εκείνους που φώναζαν τις κρίσιμες στιγμές της περιβόητης διαπραγμάτευσης… «Βάστα Γερούν γερά» και άλλα τέτοια “χαριτωμένα”!!!

Στους τελευταίους μάλιστα αναφέρεται χρησιμοποιώντας το «τρόικα εσωτερικού» και μέσα σε παρένθεση (με πρωτοστάτη την Καθημερινή). Έναν ανάλογο χαρακτηρισμό έχει και για τον Γερούν Ντάισελμπλουμ τον οποίο ονομάζει «βαστάζο του Σόιμπλε».

Όπως και να χει ο Ντάισελμπλουμ παραδέχεται ότι οι Τράπεζες σώθηκαν με τα λεφτά του κόσμου, παραδέχθηκε πως αυτό ήταν λάθος ενώ στην ουσία δέχθηκε την ρήτρα ανάπτυξης, κάτι που είχε προτείνει τότε ο Γιάνης Βαρουφάκης και τον είχαν λοιδορήσει! Τώρα βέβαια το προτείνει η Γαλλία!

Ακολουθούν οι αναφορές του Γερούν Ντάισελμπλουμ όπου κάνει στροφή 180 μοιρών μετά βέβαια και την αποχώρηση του από το Eurogroup, εξαιτίας του ότι στις εκλογές στην χώρα του έφαγε το σχετικό “μαύρισμα” πριν από μερικούς μήνες…

Για το “σώσιμο” των τραπεζών… 
Ο απερχόμενος πρόεδρος της ευρωζώνης, Γερούν Ντάισελμπλουμ, αναγνώρισε χθες -μιλώντας στην επιτροπή Απασχόλησης και Κοινωνικών Υποθέσεων του Ευρωκοινοβουλίου- ότι στην πλάτη των Ελλήνων πολιτών έγινε η διάσωση των τραπεζών.

Η εκ των υστέρων ομολογία του Ντάισελμπλουμ ήταν «γενική» και αφορούσε όλες τις τράπεζες και όλους τους ευρωπαίους φορολογούμενους πολίτες αλλά η καμπάνα χτύπησε (κυρίως) για την Ελλάδα.

Για την ρήτρα ανάπτυξης…
Ένα άλλο θέμα επί του οποίου αναφέρθηκε ο Ντάισελμπλουμ ήταν το ελληνικό δημόσιο χρέος.

Μίλησε για τον περίφημο «γαλλικό μηχανισμό», που συνδέει την αποπληρωμή του χρέους με ρήτρα ανάπτυξης, και είπε ότι βρίσκεται καθ’ οδόν και ότι θα γίνει το επόμενο διάστημα τεχνική επεξεργασία.

Κατά τον Ολλανδό, το εν λόγω σχέδιο αναμένεται να διαδραματίσει σημαντικό ρόλο την επόμενη 10ετία σε περιπτώσεις απρόβλεπτων, όπως είπε, καταστάσεων στον οικονομικό τομέα. Με άλλα λόγια θα επιμηκύνεται η αποπληρωμή των δανείων που χορηγήθηκαν σ’ ένα κράτος-μέλος το οποίο έχει ενταχθεί σε Μνημόνιο

Ούτε τα ποτά, ούτε οι γυναίκες, αλλά οι μισθοί!
Ο απερχόμενος πρόεδρος του Eurogroup δεν επανέλαβε βέβαια τα περί ποτών και γυναικών… αλλά απέδωσε την κρίση στους μισθούς! (Δεν έφταιγε που τα σπαταλάγαμε, αλλά στο ότι είχαμε χρήματα).

Από την ένταξη της χώρας στο ευρώ, είπε, οι μισθοί των Ελλήνων αυξήθηκαν κατά μέσο όρο 30% μέχρι το 2009 που άρχισε η κρίση.

Πρόκειται για το υψηλότερο ποσοστό αύξησης μισθών στην Ε.Ε., παρατήρησε ο Γ. Ντάισελμπλουμ, για τον οποίον «αυτό οδήγησε την Ελλάδα σε αδιέξοδο με την εμφάνιση της κρίσης».

Τώρα βέβαια, πρόσθεσε, η απόκλιση αυτή διορθώθηκε, χωρίς να μας πει βέβαια ότι αυτές οι πολιτικές μας έχουν φτάσει πλέον στο σημείο εξαθλίωσης που μας έχουν φτάσει, αλλά γι’ κάτι τέτοιους αυτά δεν έχουν σημασία… 

Σύμφωνα πάντως με τον Γερούν Ντάισελμπλουμ για τις αποφάσεις αυτές δεν έφταιγε ούτε αυτός προσωπικά ούτε ο Σόιμπλε αλλά οι κοινές αποφάσεις… ναι, ναι, ξέρουμε, ξέρουμε, εμείς μόνο φταίμε… που υπάρχουμε!!!

Και για το τέλος αφήσαμε βέβαια τα tweet του Βαρουφάκη…

, , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Related Posts

Κακόβουλο λογισμικό μολύνει Η/Υ
Κακόβουλο λογισμικό μολύνει Η/Υ
Ξεβουλώνουν οι αρτηρίες με διατροφή
Ξεβουλώνουν οι αρτηρίες με διατροφή;
Η οικονομική κρίση επηρέασε την διατροφή μας
Η οικονομική κρίση επηρέασε την διατροφή μας
Πρωτοσέλιδα Εφημερίδων – Καιρός
Αρέσει σε %d bloggers: