Όλοι εναντίον του Σόιμπλε!!! Η Ελλάδα έχει κάνει ότι χρειάζεται για τα μέτρα και τις μεταρρυθμίσεις, ο Σόιμπλε όμως τον χαβά του, σφοδρή επίθεση από διεθνή έντυπα ακόμα και γερμανικά!!!

Τον Βόλφγκανγκ Σόιμπλε «δείχνει» ως υπεύθυνο για το γεγονός ότι δεν έχει γίνει απομείωση του ελληνικού χρέους άρθρο των New York Times.

Σε αυτό αναφέρεται ότι η Ελλάδα έχει κάνει ό,τι χρειάζεται για τα μέτρα και τις μεταρρυθμίσεις και ότι τώρα αναμένει από τους πιστωτές να συμφωνήσουν για τη μείωση του χρέους της, αλλά αυτοί απέτυχαν να βρουν μια λύση.

Για αυτό φταίει εν πολλοίς ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας και μέλος του κόμματος των Χριστιανοδημοκρατών της Άνγκελα Μέρκελ, σημειώνει το δημοσίευμα.

Ο κ. Σόιμπλε αντιτίθεται στην ελάφρυνση χρέους για την Ελλάδα, όπως άλλωστε και πολλοί Γερμανοί ψηφοφόροι, που θα προσέλθουν στις κάλπες τον Σεπτέμβριο.

Μάλιστα, το δημοσίευμα αναφέρει ότι ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν έχει εκφράσει την υποστήριξή του στην Ελλάδα σχετικά με το ζήτημα της ελάφρυνσης του χρέους.

«Το να μην υπάρξει συμφωνία θα ήταν καταστροφικό για την Αθήνα και επιβάρυνση για την Γερμανία, η άκαμπτη στάση της οποίας στερεί από την Ελλάδα τη μόνη λύση για τα βάσανά της: Την οικονομική ανάκαμψη», καταλήγει το άρθρο.

Sueddeutsche Zeitung: Η Ελλάδα ανακάμπτει, τώρα πρέπει να γίνει ελάφρυνση του χρέους. (δείτε και το σχετικό: Ακόμα και οι γερμανικές εφημερίδες ζητούν ελάφρυνση του ελληνικού χρέους)

Ρόδινες είναι και οι προοπτικές της ελληνικής οικονομίας και για το υπόλοιπο έτος, διότι η Ελλάδα αναμένει αύξηση των τουριστών.

“Αυτό βοηθά την ανάπτυξη και ίσως παρακινήσει τους Ευρωπαίους υπουργούς Οικονομικών να δοθεί η επόμενη δόση. Γι’ αυτό πρέπει ιδίως η γερμανική κυβέρνηση και ο υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε να καταλήξουν να το αποφασίσουν ξεπερνώντας του ενδοιασμούς”, σχολιάζει η εφημερίδα του Μονάχου, Sueddeutsche Zeitung.

“Οι Έλληνες έπρεπε να περάσουν μια μακριά νύχτα για να μπορέσουν να δουν τώρα την αυγή. Ήταν μια νύχτα με πολλές θυσίες η οποία αφήνει πίσω της πολλούς φτωχούς ανθρώπους. Τώρα, είναι καιρός να αποδοθούν τα πολιτικά, συμβολικά και ψυχολογικά εύσημα στη χώρα κάνοντας ελάφρυνση του χρέους. Είθε να τους βοηθήσει η Αθηνά, η θεά της σοφίας και προστάτιδα της Αθήνας”, καταλήγει το σχόλιο της Sueddeutsche Zeitung.

, , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Related Posts

Σε πύρινο κλοιό η χώρα
Σε πύρινο κλοιό η χώρα
6 ελληνικά νησιά στους μυστικούς παραδείσους
6 ελληνικά νησιά στους μυστικούς παραδείσους
Ελάχιστες οι πιθανότητες Brexit με συμφωνία
Ελάχιστες οι πιθανότητες Brexit με συμφωνία
Οι δεξιότητες που αναζητούν οι εταιρείες
Οι δεξιότητες που αναζητούν οι εταιρείες
Αρέσει σε %d bloggers: