Γενικευμένη διαφθορά επί Σημίτη

Γενικευμένη διαφθορά επί Σημίτη: Το Ποτάμι «φωτογραφίζει» Σημίτη πίσω από Παπαντωνίου και Τσοχατζόπουλο και μιλά για γενικευμένη διαφθορά και όχι για συμπτώσεις

Μια ρεαλιστική, σκληρή και σαφή ανακοίνωση για την προφυλάκιση του Γιάννου Παπαντωνίου και της συζύγου του, Σταυρούλα Κουράκου εξέδωσε το Ποτάμι στην οποία επισημαίνει και την φυλάκιση του Άκη Τσοχατζόπουλου, ενώ κάνει λόγο για γενικευμένη διαφθορά και όχι για σύμπτωση, σημειώνοντας πως κάποιοι οφείλουν να αναλάβουν την πολιτική ευθύνη.

Σε αυτήν επισημαίνεται πως ο Σταύρος Θεοδωράκης είχε μιλήσει από τον Μάρτιο του 2017 για λογαριασμούς «συμφερόντων Παπαντωνίου» σε ελβετικές τράπεζες υπογραμμίζοντας ταυτόχρονα στην ανακοίνωση τη σιωπή των υπολοίπων κομμάτων.

  • Ταυτόχρονα σημειώνει:

«Ο κ.Παπαντωνίου είναι ο δεύτερος υπουργός του ίδιου κυβερνητικού σχηματισμού που οδηγείται στη φυλακή. Ο κ. Τσοχατζόπουλος ήταν υπουργός Αμύνης από το 1996 μέχρι το 2001 και ο κ. Παπαντωνίου από το 2001 μέχρι το 2004. Όταν λοιπόν, δύο υπουργοί Αμύνης συλλαμβάνονται για πλουτισμό από μίζες – ο ένας είναι ήδη τελεσίδικα καταδικασμένος – τότε δεν μιλάμε για σύμπτωση, αλλά για γενικευμένη διαφθορά. Και κάποιοι οφείλουν να αναλάβουν την πολιτική ευθύνη για αυτά που σήμερα οι δικαστικές αρχές βεβαιώνουν».

  • Παράλληλα αναρωτιέται:

«Η Ελλάδα βοούσε εκείνη την εποχή για σκάνδαλα, δωροδοκείες, μίζες αλλά δεν υπήρξε κανένα αντίμετρο από τη μεριά της τότε κυβέρνησης για να αποτραπούν αυτά τα φαινόμενα. Είναι το τρύπιο σύστημα των προμηθειών; Είναι οι νόμοι που διευκολύνουν την ασυλία των υπουργών; Είναι η ανοχή ενός συστήματος απέναντι στα δικά του παιδιά; Είναι ένα έγκλημα με πολλούς συνενόχους; Ότι και να’ ναι οι πολίτες θέλουν απαντήσεις. Τις ποινικές θα τις δώσει η Δικαιοσύνη, η οποία αποδεικνύεται ότι έχει θαρραλέους λειτουργούς. Τις πολιτικές όμως πρέπει επιτέλους να τις δώσουν όσοι τους διόρισαν, όσοι τους ανέχτηκαν και σιώπησαν και όσοι τους κράτησαν μέχρι τέλους στα υπουργεία τους».

Το δόγμα Σημίτη πληρώνει ο Γιάννος

Μίζες παντού τις προηγούμενες δεκαετίες

Advertisements
, , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Related Posts

Απίστευτη καταγγελία για την Cosmote
Απίστευτη καταγγελία για την Cosmote
Εκατομμύρια για επικοινωνιακή πολιτική και όχι για την υγεία
Εκατομμύρια για επικοινωνιακή πολιτική και όχι για την υγεία
Μόλις στο 3.5% του ΑΕΠ τα μέτρα της ΝΔ
Μόλις στο 3.5% του ΑΕΠ τα μέτρα της ΝΔ
Χιλιάδες εργαζόμενοι ακάλυπτοι
Χιλιάδες εργαζόμενοι ακάλυπτοι
Αρέσει σε %d bloggers: