Έτσι λάδωνε η Siemens ΝΔ και ΠΑΣΟΚ

Έτσι λάδωνε η Siemens ΝΔ και ΠΑΣΟΚ

Έτσι λάδωνε η Siemens ΝΔ και ΠΑΣΟΚ: 2% από κάθε σύμβαση με το Δημόσιο έδινε η Siemens από το 1990 και μετά σε ΝΔ και ΠΑΣΟΚ

Ένα αποκαλυπτικό αποκλειστικό ρεπορτάζ με στοιχεία που προκύπτουν από το Ειρηνοδικείο του Μονάχου δημοσίευσε η «Κυριακάτικη Δημοκρατία», σύμφωνα με το οποίο οι Γερμανοί έδιναν 2% από κάθε σύμβαση με το Δημόσιο στο πολιτικό σύστημα από το 1990 και μετά.

Συγκεκριμένα το δημοσίευμα αναφέρει πως οι Γερμανοί έδιναν ποσοστό 2% από κάθε σύμβαση με το Δημόσιο στο πολιτικό σύστημα από το 1990 και μετά ακολουθώντας την πρακτική πολλών άλλων εταιριών που δραστηριοποιούνταν στην Ελλάδα.

Επίσης κάνει αναφορά στο 2003 και τις σχέσεις του Μιχάλη Χριστοφοράκου με τον Κώστα Γείτονα και τον τότε οικονομικό διευθυντή της γαλάζιας παράταξης για να συμφωνηθεί από κοινού σχέδιο για το C4I.

Το ντοκουμέντο της απόφασης του Ειρηνοδικείου Μονάχου, με την οποία καταδικάστηκε σε 12 μήνες με αναστολή (λόγω της συμφωνίας που έκανε) ο ισχυρός άνδρας της Siemens Μιχάλης Χριστοφοράκος, αποκαλύπτει πώς στηνόταν το παιχνίδι με τις μίζες στην Ελλάδα, πώς χρηματοδοτούνταν κόμματα και πρόσωπα, αλλά και τι έγινε με το C4I και με άλλες δουλειές της γερμανικής εταιρίας στην Ελλάδα.

Στην ανάλυση του ιστορικού της υπόθεσης αναφέρεται στο έγγραφο: “Λόγω των κακών δημοσίων σχέσεων της Siemens AG στην Ελλάδα, αποφασίστηκε στα τέλη Νοεμβρίου του 1990 να κάνει και η Siemens δωρεές στα κόμματα, ώστε με αυτόν τον τρόπο να εξασφαλιστεί μια ισχυρότερη δικτύωση της επιχείρησης με Έλληνες πολιτικούς, όπως γινόταν και από άλλες μεγάλες ελληνικές εταιρίες (!!!)”.

Διαβάστε ολόκληρο το ρεπορτάζ στον σύνδεσμο

Η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ σχετικά με το δημοσίευμα

Τα όσα αποκαλύπτει το δημοσίευμα της εφημερίδας «Κυριακάτικη Δημοκρατία» σχετικά με τις μίζες που έδινε η εταιρεία Siemens στη Νέα Δημοκρατία και το ΠΑΣΟΚ, αναδεικνύουν με εξαιρετικά εύγλωττο τρόπο τον τρόπο με τον οποίο διαπλέκονταν τα κόμματα αυτά με τα μεγάλα οικονομικά συμφέροντα.

Το δημοσίευμα επικαλείται την απόφαση του Ειρηνοδικείου του Μονάχου με την οποία καταδικάστηκε ο πρώην διευθύνων σύμβουλος της Siemens Ελλάδος, Μ. Χριστοφοράκος.

Σύμφωνα με αυτό, η γερμανική εταιρεία χρηματοδοτούσε μέσω «μαύρων ταμείων» τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ σε ετήσια βάση από το 1990!

Επιπλέον, προκειμένου η χώρα να αγοράσει το σύστημα C4I, η Siemens είχε προχωρήσει σε έξτρα χρηματοδότηση προς τα δύο κόμματα, ύψους πολλών εκατομμυρίων ευρώ, το 2003.

Υποθέσεις σαν κι αυτή ή σαν τη Novartis αναδεικνύουν πως η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ πολιτεύονταν με μοναδικό σκοπό την εξυπηρέτηση ιδιωτικών συμφερόντων με το… αζημίωτο.

Αναμένουμε από τις ηγεσίες της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ τις απαιτούμενες εξηγήσεις. Το οφείλουν πρωτίστως στον ελληνικό λαό, ο οποίος υπέστη το κόστος από τη συστηματική υπονόμευση του δημοσίου συμφέροντος από τις πρακτικές της διαφθοράς.

Αποκαλύπτεται το δωράκι της Siemens στον Κυριάκο Μητσοτάκη

Έτρεχαν από ΝΔ να κόψουν την Siemens στα δελτία ειδήσεων;

Advertisements
, , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Related Posts

Ουραγός στα πακέτα διάσωσης η Ελλάδα
Ουραγός στα πακέτα διάσωσης η Ελλάδα
Πρωτοσέλιδα Εφημερίδων – Καιρός
Πρωτοσέλιδα Εφημερίδων – Καιρός
Πρωτοσέλιδα Εφημερίδων – Καιρός
Πρωτοσέλιδα Εφημερίδων – Καιρός
Απίστευτη καταγγελία για την Cosmote
Απίστευτη καταγγελία για την Cosmote
Αρέσει σε %d bloggers: