Δυναμική ανάκαμψη για ελληνική οικονομία

Δυναμική ανάκαμψη για ελληνική οικονομία

Δυναμική ανάκαμψη για ελληνική οικονομία: Σε τροχιά δυναμικής ανάκαμψης η ελληνική οικονομία μετά και την νέα επιτυχή έξοδο στις αγορές. Διαψεύδεται ξανά η καταστροφολογία της ΝΔ

«Βρισκόμαστε σε μια κατάσταση δυναμικής ανάκαμψης για την ελληνική οικονομία», δήλωσε η υπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης Έφη Αχτσιόγλου στον ραδιοφωνικό σταθμό του Αθηναϊκού- Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων «Πρακτορείο FM 104,9» για την έκδοση του 10ετούς ομολόγου και την αναβάθμιση από τον οίκο Moody’s της πιστοληπτικής ικανότητας της Ελλάδας.

«Συνολικά διαμορφώνεται πια μια κατάσταση αισιοδοξίας για την ελληνική οικονομία», είπε η υπουργός, εξηγώντας ότι αυτό επιβεβαιώνεται από «τη λήξη των μνημονίων, το γεγονός ότι τα μνημόνια έληξαν καθαρά χωρίς καμία αιρεσιμότητα και χωρίς καμία πιστοληπτική γραμμή, από το ότι οι έξοδοί μας στις αγορές έχουν εξαιρετικά θετικά αποτελέσματα, από την εμπιστοσύνη που φαίνεται να δείχνουν οι επενδυτές πια στην ελληνική οικονομία, από τη διαρκή μείωση της ανεργίας».

Η κ. Αχτσιόγλου επισήμανε ότι η έκδοση του 10ετούς ομολόγου «αποτελεί μια ακόμη διάψευση μιας καταστροφολογικής γραμμής που ακούμε από την αξιωματική αντιπολίτευση» και υπογράμμισε: «Μετά το τελευταίο αφήγημα, ότι δεν θα έχουμε καθαρή έξοδο από τα μνημόνια, ότι θα έχουμε πιστοληπτική γραμμή στήριξης και όλες τις θέσεις που διαψεύσθηκαν, το νεότερο αφήγημα της ΝΔ είναι ότι η χώρα δεν μπορεί να βγει στις αγορές. Είναι προφανές ότι αυτό διαψεύδεται κατηγορηματικά, καθώς […] η χώρα μπορεί να βγει στις αγορές και μάλιστα έχουμε πια επιτόκια, που σε αποδόσεις, ιστορικά, είναι αυτά που ήταν πριν από 12 χρόνια, άρα όχι απλώς πριν από την κρίση, αλλά και σε μια περίοδο εξαιρετικά καλής οικονομικής ανάκαμψης για τη χώρα».

«Επομένως», συνέχισε, «και η έξοδος στις αγορές -και τώρα και πριν από λίγο καιρό που είχαμε το πενταετές ομόλογο και είχαμε και εξαιρετικές εισπράξεις για το δημόσιο από άποψη χρηματοροής που αντλήθηκε, αλλά κυρίως από την ποιότητα των επενδυτών, καθώς είναι πολύ σημαντικό το γεγονός ότι δεν αγοράζονται από κερδοσκοπικά funds, αλλά από πιστωτές, οι οποίοι δείχνουν ότι έχουν εμπιστοσύνη στην ελληνική οικονομία- μαρτυρά ότι η οικονομία της χώρας βρίσκεται σε μια φάση δυναμικής ανάκαμψης».

Στις αγορές με έκδοση 10ετούς ομολόγου

Related Posts

Οι δεξιότητες που αναζητούν οι εταιρείες
Οι δεξιότητες που αναζητούν οι εταιρείες
Η μάστιγα των videogames - social media
Η μάστιγα των videogames – social media
Πρωτοσέλιδα Εφημερίδων – Καιρός
Η κακοποίηση ζώων φέρνει κακοποίηση ανθρώπων
Η κακοποίηση ζώων φέρνει κακοποίηση ανθρώπων
Αρέσει σε %d bloggers: