μη περικοπή των συντάξεων

ΔΝΤ: γιατί κάποιοι στεναχωριούνται με την μη περικοπή συντάξεων;

Τα έχουν χάσει στο ΔΝΤ με την γκρίνια των ελληνικών ΜΜΕ και της ΝΔ και αναρωτιούνται γιατί δεν χαίρονται αλλά λυπούνται με την μη περικοπή των συντάξεων;

Αν και το παραπάνω ερώτημα είναι κάτι παραπάνω από ρητορικό, οφείλουμε να σταθούμε στην στάση που έχουν κάποια, τα περισσότερα σχεδόν, λεγόμενα και συστημικά ΜΜΕ -του συστήματος ΝΔ και ΠΑΣΟΚ δηλαδή- αναφορικά με το θέμα της περικοπής των συντάξεων ή και την έξοδο της Ελλάδας από τα μνημόνια, γενικότερα.

Είναι πραγματικά για λύπηση η στάση τους, όταν δεν καταντά βέβαια να γίνεται ενοχλητικά εξοργιστική, μιας και μας θυμίζει όλη την παραπληροφόρηση και προπαγάνδα που λειτούργησε στο παρελθόν, αλλά ακόμα και τώρα, ως αβάντα και πλυντήριο στο θεάρεστο έργο κάποιων που ενώ έκλεβαν αβέρτα μαζί με τα δικά τους παιδιά τον δημόσιο πλούτο έλεγαν ότι “μαζί τα φάγαμε” ή “όποιος δεν μπορεί να πληρώσει τον ΕΝΦΙΑ να πουλήσει το σπίτι του”, ή “όποιος δεν προσαρμόζεται, πεθαίνει” και άλλα τέτοια χαριτωμένα και τσιτάτα.

Και ενώ λοιπόν την προηγούμενη εβδομάδα σε ερώτηση, για το πολυσυζητημένο θέμα των συντάξεων, του γνωστού δημοσιογράφου – ανταποκριτή στις ΗΠΑ, Μιχάλη Ιγνατίου, ο εκπρόσωπος του ΔΝΤ δήλωσε ότι το ΔΝΤ δεν έχει πια κανένα πρόγραμμα με Ελλάδα.

Μάλιστα, διευκρίνισε ότι ο ρόλος του ΔΝΤ είναι απλά συμβουλευτικός και ότι η Ελλάδα μπορεί πλέον να αποφασίσει μόνη της για το πως θα χρησιμοποιήσει τον δημοσιονομικό της χώρο.

Επίσης, όπως δηλώνει ο ίδιος ο δημοσιογράφος που βρίσκεται στην έδρα του ΔΝΤ στις ΗΠΑ και γνωρίζει σαφώς καλύτερα καταστάσεις, πρόσωπα και γεγονότα, το Ταμείο κρατάει μια διακριτική στάση στο θέμα των συντάξεων και μάλιστα δεν χάνουν ευκαιρία οι εκπρόσωποι του να ζητήσουν συγνώμη για το πρώτο μνημόνιο που ήταν καταστροφικό για την Ελλάδα. Αν ήθελαν οπωσδήποτε να κοπούν οι συντάξεις, απλά θα το ζητούσαν.

Τώρα όμως όχι μόνο δεν συμβαίνει αυτό, αλλά τονίζουν και οι ίδιοι και με τον πιο επίσημο τρόπο ότι δεν δεν μπορεί το ΔΝΤ να αποφασίζει πια για την τύχη της Ελλάδας και του λαού της, διότι δεν υπάρχει πρόγραμμα. Είναι τόσο απλό!!!

Αλλά και τόσο στενάχωρο για τον Μητσοτάκη και την γνωστή παρεούλα του.

Και ενώ τα μηνύματα από την έδρα του Διεθνούς Οργανισμού είναι σαφή, στην Αθήνα συμβαίνει το εξής παράδοξο:

Συγκεκριμένη ομάδα ανθρώπων και ακόμη πιο συγκεκριμένα συμφέροντα να ταυτίζονται με θέσεις που είναι σκληρότερες από αυτές που πρέσβευε το Ταμείο. Δεν μπορούν να χωνέψουν ότι το ΔΝΤ δεν ενδιαφέρεται πια για την Ελλάδα όπως παλιά. Έχει αποδεσμευτεί από τη χώρα μας και παραμένει ως τεχνικός σύμβουλος – ένας τίτλος που δεν του επιτρέπει να περικόπτει συντάξεις. Τους είναι δύσκολο να αντιληφθούν ότι πλέον τα πράγματα είναι απλά και οι αποφάσεις στο ΔΝΤ ειλημμένες.

Το ακόμα πιο εντυπωσιακό είναι ότι σύμφωνα με τον Μιχάλη Ιγνατίου κάποιοι υψηλόβαθμοι αξιωματούχοι στο ΔΝΤ διερωτώνται… «Μα καλά, τι είναι αυτό που συμβαίνει στην Ελλάδα; Αντί να χαίρονται, λυπούνται»!!!

Την προηγούμενη λοιπόν εβδομάδα συνέβη το εξής εντυπωσιακό αλλά και εξοργιστικό. Ο Τζέρι Ράις βγήκε ανοικτά απαντώντας σε ερωτήσεις του Μιχάλη Ιγνατίου για το Έθνος και το Open και δήλωσε ότι είναι θέμα των Ευρωπαίων και της Ελλάδας να αποφασίσουν για τις συντάξεις. Και όμως, τα περισσότερα εγχώρια μέσα ενημέρωσης, που δεν κάνουν το έξοδο να έχουν ανταποκριτές στην Ουάσιγκτον, άρα δεν έχουν την παραμικρή ιδέα πώς λειτουργεί το Ταμείο, μετέδωσαν ακριβώς το αντίθετο και με τον ίδιο τρόπο, σαν ένα χέρι να καθοδήγησε ως πιόνια αυτούς που έγραψαν τα κείμενα.

Και αυτό βέβαια δεν ήταν ένα φαινόμενο που το είδαμε να συμβαίνει μόνο στα μεγάλα Αθηναϊκά ΜΜΕ, το είδαμε και σε κάποια περιφερειακά μέσα, όπου μάλιστα είδαμε να κυκλοφορούν κάποιες τοπικές εφημερίδες με πηχυαίους τίτλους “ΔΝΤ: Κόψτε τις συντάξεις”…

Αλήθεια, πόσα fake news και πόση παραπληροφόρηση μπορεί να αντέξει κάποιος; Πόση κοροϊδία μες στα μούτρα να φας;

Το ΔΝΤ δεν κάνει κουμάντο στην Ελλάδα

Καμία εμπιστοσύνη από τους Έλληνες στα ΜΜΕ

Με πληροφορίες από Έθνος, Mignatiou.com

, , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Related Posts

Δείτε τι κάνει η Ευρώπη για κάθε πολίτη
Δείτε τι κάνει η Ευρώπη για κάθε πολίτη
Πρακτικές πληροφορίες για Ευρωεκλογές 2019
Πρακτικές πληροφορίες για Ευρωεκλογές 2019
Πού και πώς ψηφίζω 2019
Πού και πώς ψηφίζω 2019
Μάθε πού ψηφίζεις στις εκλογές του 2019
Μάθε πού ψηφίζεις στις εκλογές του 2019
Αρέσει σε %d bloggers: